fbpx

Najčitaniji tekstovi u 2014. g. na mom blogu

Kada se uporedi posećenost ovog bloga u 2014. u odnosu na 2013. g. vidi se da je ovaj blog imao 30% veći broj posetilaca prošle godine u odnosu na 2013. g. Najbitniji razlog za ovo povećanje posećenosti je pored redovnosti pisanja u prošloj godini (bar 10% više tekstova nego u 2013. g.) – poboljšanje rejtinga bloga na pretraživačima zbog promena Guglovog algoritma. Svaka nova promena algoritma Gugla ovom blogu obično donosi veću posećenost zbog velikog procenta sadržaja koji su aktuelni duže vremena – timeless content.

Priča o važnosti kvalitetnih sadržaja se potvrđuje i na primeru ovog bloga time daje među top 10 tekstova u 2014. g. čak četiri teksta iz ranijih godina, od kojih su sva četiri teksta bili u top 10 i prethodne godine.

Meni je važno da ovi tekstovi predstavljaju moja različita interesovanja, s tim da na listi ima dva teksta iz oblasti e-trgovine i tri teksta iz oblasti zarade.

Najčitaniji tekstovi sa ovog bloga u 2014. g.

  1. Zorannah – Da li je osoba koja zarađuje najviše od bloga u Srbiji glupava plavuša? – Najčitaniji tekst ove godine je bio najposećeniji tekst i prošle godine. Definitivno, tematika najpoznatije blogerke sa ovih prostora je veoma provokativna.
  2. AliExpress, Ebay i Amazon među top 5 online prodavnica u Srbiji! – Drugo mesto za tekst o najposećenijim e-trgovinama u Srbiji je za mene prilično neočekivan, ali je logičan – e-trgovina u Srbiji je prilično razvijena, bez obzira što mnogi to ne znaju.
  3. Savet: Nemojte prelaziti sa strukovnih na akademske studije! – Tematika studiranja je i dalje veoma posećena na ovom blogu, što dokazuje ovaj tekst koji je među najčitanijim od 2011. g. Još kada bi više osoba realno i poslušalo savete iz ovog teksta, jer i dalje ima puno onih koji se prebacuju sa strukovnih na akademske studije.
  4. Kada će se primati uplate preko PayPal-a u Srbiji? – Svi tekstovi o PayPal-u su veoma posećeni na ovom blogu, a od njih najviše ovaj iz 2013. g.
  5. Parodije na Vučićeve aktivnosti u Feketiću: Negativna kampanja ili cenzura? – Kako to obično biva, politika veoma zanima naše građane, a naročito je to bio slučaj sa karakterističnim događajem iz Feketića za vreme kampanje za republičke izbore.
  6. Kada plaćate porez Državi kao fizičko lice ako poslujete preko interneta? – Ovaj tekst predstavlja jedan od veoma očiglednih dokaza da je moguće napraviti sponzorisani tekst koji je koristan/potreban i zanimljiv čitaocima. Ovo je tekst sa verovatno najviše komentara u poslednjih godinu dana…
  7. Zašto dugo tražite posao? 1. deo: Analitičke veštine – Izuzetno mi je drago da je meni najvažniji tekst koji sam napisao prošle godine među top 10 tekstova. Ova tematika će u narednom periodu biti u fokusu mojih profesionalnih aktivnosti. Više o tome ću pisati za nekoliko meseci.
  8. Osnove: Kako zarađivati od interneta? – Internet zarada je popularna tema, a ovaj tekst iz 2013. g. prednjači po posećenosti iz ove tematike na mom blogu.
  9. XBMC (Kodi.tv) fenomen – U kom pravcu ide savremena televizija? – U ovim krajevima TV je veoma popularan, ali i gledanje filmova/serija, ali sam ipak prijatno iznenađen da je ovaj tekst u top 10. Tekst je iz januara 2014. g., bio je posećen cele godine, naročito od kada sam uradio ažuriranje teksta sa novim imenom ovog veoma važnog servisa.
  10. SEO osnove 2014.: Šta privrednici treba da znaju o Guglu? – Posle duže vremena napokon jedan tekst na temu internet marketinga u top 10 na mom blogu, naravno, tematika je SEO.

Skrenuo bih pažnju na još nekoliko tekstova koji su bili među najposećenijim prošle godine:

Napomenuo bih da razlike u brojevima pregleda i rejtinga pojedinih tekstova su u vezi sa ponovnim posetama korisnika koje nisu retkost na mom blogu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Najčitaniji tekstovi u 2014. g. na mom blogu, 7.0 out of 10 based on 6 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 03/01/2015, RSS

3 odgovora na Najčitaniji tekstovi u 2014. g. na mom blogu

  1. Za iskrene istrazivace interneta i marketinga Dragan je i prosle godine napisao dosta dobrih tekstova prenoseci nam nesebicno svoje ogromno znanje i iskustvo. Radujemo se svakom susretu sa njim kao i Deda Mrazu, poklona ima za sve.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -2 (from 4 votes)
  2. BETONLADY says:

    Cela ta debata oko blog zarade je dikutabilna,ja sam otvorila blog skoro zelim da pokusam sto da ne ako imate minut pogledajte!
    http://lakodolepote.blogspot.com/

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. sasa says:

    Za sve treba vreme….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)

Komentari su zatvoreni.