fbpx

O meni

Dragan Varagić je sertifikovani konsultant za digitalnu transformaciju i e-poslovni razvoj, bloger, predavač i bavi se savetodavnim uslugama iz oblasti poslovne primene Interneta. U digitalnom poslovanju je od 1998. g. Autor pet knjiga iz oblasti digitalnog poslovanja i obrazovanja.

Vlasnik je bloga www.draganvaragic.com i video servisa Predavanja.draganvaragic.com, vlasnik servisa za online distribuciju saopštenja PRobjave.com, partner na projektu jednogodišnjih studija neformalnog obrazovanja Internet Academy.

Malo detaljnije o meni možete pronaći preko ovog linka i preko LikedIn naloga.

(e)Knjige:
Urednik srpskog izdanja knjige “Poslovanje brzinom misli” Bila Gejtsa (2001. g.), autor knjige “Vodič kroz raj i pakao Internet marketinga” (2002. g.), autor besplatne pdf knjige “Blog osnove” (2008. – 2022. g.), autor knjiga “Kako do posla u 21. veku” (2015. g.), “Digitalni Pre-Marketing” (2018. g.) i (Ne)Obrazovanje za vaše dete (2021. g.).

Prethodne reference:
Saradnja sa kompanijama Coca Cola Srbija, Telenor, Societe Generale, Lafarge-Holcim (Nemačka), Diners Srbija, Pakom, IFC – World Bank Group; Nemačkom privrednom komorom u Srbiji, Makedonskim Telekomom, Plivom, Erste bankom, Sintelonom, Turističkom organizacijom Srbije (TOS), Anemom, Exitom, Metalcem, učešće u preko 20 Internet projekata u Kanadi… Savetnik za pitanja odnosa s javnošću i Interneta u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i socijalnu politiku AP Vojvodine, savetnik za pitanja marketinga i odnosa s javnošću Generalnog direktora kompanije Novkabel AD, Internet konsultant za američku kompaniju EventGnosis Inc. i ClicksBroker…

Koordinator Specijalističkih strukovnih studija iz E-poslovanja na IIM/EURO, FTN, Novi Sad (2007.-2015.)

Pročitajte ovaj Fejsbuk status sa komentarima

Mediji:
Svojevremeno saradnik u časopisu Taboo (urednik za oblast Internet marketinga); bio zamenik glavnog i odgovornog urednika časopisa Internet ogledalo, pisao kao  kolumnista u novinama Danas, pisao za Ekonomist i E-magazin, itd.

Festivali:
Član žirija međunarodnog festivala advertajzinga “Festival Idea 2003”, jedne godine je bio član žirija festivala ArtTech i WebFest, SoMoBorac član predžirija 2015., itd.

Blog DraganVaragic.com je nastao 2005. g. u engleskoj i srpskoj verziji koje su potpuno različite sa aspekta ciljnih grupa i sadržaja. Ovaj blog je poznat po objavljivanju ekskluzivnih vesti, prikaza i trendova, uglavnom iz oblasti e-poslovanja u Srbiji, kao i članaka iz svih oblasti primene e-poslovanja koji se retko mogu pronaći na ovim prostorima. Pored pomenutih tema, veoma opširno se obrađuju teme iz oblasti (online) medija i edukacije. Ovo je jedan od generalno najuticajnijih blogova u regionu. Za zainteresovane, postoji posebno osmišljena ponuda za promociju putem ovog bloga.

Nagrade/Priznanja:
WebFest najbolji sajtovi u regionu u kategoriji blogovi
(nominacija, 2012) , PCPress Top 50 Web sajtova u kategoriji blogovi (2012)

Linkedin page, Facebook page, Twitter page, Google+ page, SlideShare page, YouTube page, Storify page.

Video materijale odabranih predavanja i medijskih objava možete videti ovde, ili preko Youtube kanala – uključujući i playliste različitih video priloga…

U medijima:

Ostale sadržaje u medijima možete videti preko ovog linka…

Profesionalna orijentacija: Dragan Varagić at TEDxNiš, Oktobar 2013.

Video materijale odabranih predavanja i medijskih objava možete videti ovde.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (22 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 20 votes)
O meni, 6.7 out of 10 based on 22 ratings