fbpx

Ko sam ja, ili moje online biografije…

U poslednjih 10 godina i više često kada sam u komunikaciji sa osobama koje me ne poznaju obićno kažem da kako se zovem, pa da me izguglaju.

Povod za ovo pisanije je veoma detaljan intervju samnom u online magazinu Ekapija, u kojem se nalazi dosta detalja koje do sada nisam javno pričao o sebi u drugim prilikama.

“Završio je saobraćajni smer na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, gde je naučio matematiku. I, kako kaže, to smatra najvećim sopstvenim dostignućem studiranja – što je shvatio čemu služi matematika.

– Ne zbog same matematike, nego zbog načina razmišljanja koje ova nauka donosi. Kada poznajete dobro matematiku možete da razvijete vrlo interesantan način razmišljanja. Zato inženjeri koji uđu u menadžerske i komunikacione poslove, mnogo bolje rade te poslove nego ljudi koji ne razumeju dobro matematiku.

Zahvaljući tom saznanju mnogo je lakše išao krož život koji nam, veruje, svakodnevno postavlja jednačine koje bi trebalo da rešimo.

– Svaka situacija u životu ima određeni broj nepoznatih od kojih zavisi šta će da se dešava. Kada vi imate jednačinu sa nekoliko nepoznatih, treba da imate model, šablon po kojem ćete raditi, kao u matematici.”

Još jedan neuobičajen intervju sam svojevremeno dao Dedi na njegovom blogu, za one koji bi eventualno još nešto želeli da čuju o meni.

“Neke osobe misle da puno teoretišem i “popujem”. Na žalost, kod nas nema dovoljno ovdašnjih primera za različite oblasti i zato često uzimam inostrane primere. Pokušavam da objasnim nove pojave na Internetu u ovdašnjem kontekstu. Valda ponekad i uspem.

Voleo bih da je opšte prihvaćena stvar da veliki broj osoba ima problem sa sistemskim teoretskim znanjima iz svojih oblasti, jer se kod nas najviše uče najmanje potrebne stvari u različitim oblastima, i Internet priča se od toga ne razlikuje puno.”

Moja priča kroz prizmu edukacije može se pročitati u tekstovima na temu profesionalne orijentacije – prvi deo i drugi deo, a ista priča je objedinjena i u predavanju sa TEDx događaja u nišu.

One koje zanima još video materijala samnom, odabrana zbirka se može pronaći preko ovog linka. Dodatno, video materijali se mogu pronaći ovde i ovde.

Još jedan manje poznat video o edukaciji.

Nedavno sam bio na TV Happy sa Milanom Kamponenskim i Zoranom Jovanović.

Eto, sada na jednom mestu imate dosta toga o meni…

P.S. Trivia via Goran Lelović neka moja razišljanja iz 1997. g.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (10 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Ko sam ja, ili moje online biografije..., 5.5 out of 10 based on 10 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 27/06/2014, RSS

3 odgovora na Ko sam ja, ili moje online biografije…

  1. Lako je tebi da kažeš: Izguglaj moje ime i videćeš ko sam i šta radim.
    Šta ja da radim kad debil sa istim imenom i prezimenom dominira na prvih 20 strana googla?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (9 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  2. Kada imate tzv. generičko ime i prezime, odnosno kada imate problem sa “dvojnicima”, najjednostavnije je da počnete da koristite srednje slovo ili celo ime oca ili majke. I brendirate to. Kao npr. Vasa S. Tajčić

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.4/5 (8 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  3. Eto zanimljive teme, kako brendirati i unificirati svoje prisustvo na netu?
    Mozda cak ograniciti pricu na socijalne mreze(???), jer nije lako ugurati svoje ime i znanje kao sto uspeva autor ovog bloga 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.