fbpx

Seo

Ostale usluge| Reference | Intervjui

Da li se do vašeg sajta lako dolazi preko pretraživača?

Najjednostavniji način provere dobrog rejtinga vašeg sajta na pretraživačima (zbog povećanja vidljivosti Web sajta) jeste da na njima pretražite da li se vide proizvodi i usluge koje nudite na vašem sajtu. Uzmimo npr. neke ključnih reči iz nekoliko privrednih grana (industrija) na različitim pretraživačima:

Ako niste pronašli vaš sajt na pretraživačima za najbitnije ključne reči koje opisuju vaše proizvode i usluge, znači da je vreme za optimizaciju sajta da bi bio vidljiviji na pretraživačima.

Optimizacija sajta prema zahtevima pretraživača (SEO – Search Engine Optimization) predstavlja primenu tehnika i taktika koje omogućuju bolje pozicioniranje adekvatnih stranica vašeg Web sajta u rezultatima pretraživanja na pretraživačima, za odabrane ključne reči koje najbolje opisuju vaše proizvode i usluge.

Agencija Biznis Internet Sledeće vrste usluga poboljšanja rejtinga sajta na pretraživačima:

 1. Aaliza, predlozi i eventualna implementacija optimizacije koja se odnosina sam veb sajt (On-site SEO).
 2. Mesečno podizanje vidljivosti na pretraživačima (Off-site SEO)
  Uspostavljanje i održavanje dobrog rejtinga na pretraživačima za odabrane ključne reči (kontakt).
 3. Trening  iz  oblasti  optimizacije  sajta  za  pretraživače
  – In-house Edukacija  zaposlenih  za osposobljavanje optimizacije sadržaja i
  tehničku  optimizaciju  sajta,  prilagođena  konkretnim potrebama
  organizacije: Cena tri sata obuke je 300 € (kontakt).

Sajtovi koji su dobro optimizovani za različite bitne ključne reči koje opisuju delatnost firme, njene proizvode i usluge, imaju obično i preko 70 odsto posetilaca na sajtu koji su na njega došli preko pretraživača. Ako vam sajt nije dovoljno vidljiv na pretraživačima, time gubite mogućnost da vas jednostavno pronađu vaši potencijalni klijenti koji traže preko pretraživača uslugu ili proizvod koji vi imate. Ako otkucate na pretraživaču ime vaše firme i pronađete vaš sajt u prvih deset rezultata pretraživanja, to ne znači da vam je sajt vidljiv na pretraživačima za ključne reči koje opisuju vaše proizvode i usluge.

 

Zašto se ovo dešava?

Na žalost, veliki broj pojedinaca i firmi koje kreiraju web sajtove ne vode računa o tome da li će njihov rad (napravljeni Web sajt) biti vidljiv na pretraživačima, jer ne smatraju da je to u domenu njihovog posla, ili ni ne znaju da je izrada sajta povezana sa njegovom vidljivošću na pretraživačima.

Veoma je važno znati da u slučaju ako imate e-prodavnicu, dobra vidljivost vaših proizvoda i usluga na pretraživačima direktno utiče na povećanje broja onlajn prodaja. Sve uspešne e-prodavnice najviše pažnje kod unapređenja prodaje obraćaju upravo na veću vidljivost svoje ponude na pretraživačima.

Osnovna usluga poboljšanja rejtinga sajta na pretraživačima
– Osnovni SEO konsalting

Kada ste se uverili da vaši proizvodi i usluge koji su predstavljeni na sajtu nisu dovoljno vidljivi na pretraživačima (ili želite da osigurate da vaš novi sajt pre puštanja bude vidljiv na pretraživačima), možete početi pripreme za optimizaciju sajt prema zahtevima pretraživača.

 

U praksi, kompletan SEO proces se deli na tri različite grupe aktivnosti:

 1. Optimizacija sajta na tehničkom nivou, gde je fokus aktivnosti na kreiranju takve tehničke infrastrukture sajta (položaj i podešavanje Web servera, analiza i ispravljanje HTML koda, analiza i ispravljanje strukture Web sajta, aktuelna pozicioniranost Web sajta), koja omogućuje osnovne uslove za bolju vidljivost na pretraživačima.
 2. Optimizacija sajta na nivou sadržaja, gde se aktivnosti fokusioniraju na načine kreiranja samih sadržaja u odnosu na najaktuelnije ključne reči, putem kojih korisnici dolaze na Web sajt.
 3. Linkovanje posmatranog sajta na drugim Web sajtovima, u cilju generalnog poboljšanja rangiranja sajta na pretraživačima, na osnovu povećanja kredibiliteta Web sajta referenciranjem drugih sajtova.

 

Cena SEO usluga koje se nude zavisi od vrste veb sajta, raspoloživog budžeta i od projekcije efekata koji se žele postići. SEO aktivnost unapređenja vidljivoati sajta je dugoročna aktivnost koja se izvodi svakog meseca, i njena glavna karakteristika je da je minimalno potrebno između 3 i 6 meseci da bi se jasno videli efekti ove aktivnosti. Kompanije koje ne mogu da investiraju nekoliko meseci vremena da bi videle efekte koje postiže bolja pozicioniranost na pretraživačima, takve kompanije obično izgube dosta vremena (a samim tim i para) dok se konačno ne odluče da ima je SEO usluga neophodna za postizanje dobrih efekata prodaje preko interneta.

Slobodno se javite sa vašim upitom, da bismo ustanovili na koji način se može sve povećati vidljivost vašeg posla, vaših proizvoda i usluga.

Hvala unapred na vašem kontaktu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/10 (26 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -8 (from 14 votes)
Seo, 4.3 out of 10 based on 26 ratings