fbpx

Česti problemi i njihova rešenja pri kreiranju e-trgovine

Najvažnija pitanja kreiranja uspešne e-prodavnice:

  • Zašto preko 90% web e-prodavnica nije urađeno kako treba?
  • Kako kvalitetno napraviti da e-prodavnica stvarno prodaje?
  • Kako kvalitetno redefinisati e-prodavnicu u kontekstu unapređenja prodaje?
  • Šta nedostaje profesionalcima iz oblasti kreiranja e.prodavnica da bi im klijenti i njihovi korisnici bili zadovoljni?

Kroz preko 30 primera e-prodavnica u kojima postoje različite greške koje smanjuju efekat prodaje, video seminar “Česti problemi i njihova rešenja pri kreiranju e-trgovine” daje odgovore na sledeća pitanja:

5 najčešćih problema pri kreiranju e-prodavnica

Postoji veliki broj grešaka koje se ponavljaju pri kreiranju e-prodavnica, a ovde se fokusiramo na nekoliko najčešćih grešaka koje mogu značajno da utiču na efekte e-trgovine:

  • Problemi sa postavljanjem ili nepostavljanjem kontakt podataka e-trgovca. Najšći razlozi zašto e-trgovac ne postavlja svoje kontakt podatke je ili zato što nema legalnu e-trgovinu, ili zbog toga što ne želi da se zna ko stoji iza e-trgovine (obično opet zbog toga što ne radi legalan posao). Postavlja se pitanje da li bi trebalo da verujete ovakvim e-trgovcima. Sa druge strane, to što je neko postavio svoje kontakt podatke, a ne postoji naručivanje proizvoda – to ne znači da se radi o e-trgovini.
  • Problemi sa sadržajem prve stranice e-prodavnice. Važno je da se zna da korisnici ne dolaze na e-prodavnicu (ni na kji drugi veb sajt) isključivo preko prve stranice. To što neko napravi uvodnu prvu stranicu sa “naširokim” objašnjenjima gde ste došli i šta se nudi u prodavnici (bez slika i linkova) – to svakako ne povećava prodajne efekte. Proučavajte kako predstavljaju ponudu na prvoj stranici naše najpoznatije e-trgovine.
  • Problemi sa lošim definisanjem kategorija/pod-kategorija proizvoda. Pri izradi e-prodavnica budući e-trgovac se fokusira obično na predstavljanje samih proizvoda, a veoma često se ignoriše način predstavljanja kategorija i/ili pod-kategorija proizvoda. Ako se kategorije i pod-kategorije proizvoda predstave dobro na sličan način kao prva stranica e-prodavnice, to daje bolje prodajne efekte.
  • Problemi sa načinima definisanja ponude konkretnih proizvoda. Često se dešava da vlasnik veb sajta pravi “prelazno rešenje” onlajn naručivanja na klasičnom sajtu predstavljanja firme, tako što postavlja zbirnu ili pojedinačnu ponudu proizvoda u PDF dokumentima. Ako ste ve počeli da razmišljate o naručivanju preko veb sajta, ako već imate PDF dokumente proizvoda – neka vam oni posluže za osnovu kreiranja prave e-prodavnice. PDF dokumenti kao sredstvo za naručivanje mnogo negativno utiču na efekte onlajn prodaje.
  • Problemi sa komplikovanim procesom naručivanja proizvoda. Jedan od najčešćih problema slabih efekata e-trgovine je dugačak i komplikovan proces naručivanja proizvoda od momenta kada se korisnik odlučio da nešto kupi u vašoj e-prodavnici. Najjednostavniji način da proverite da li je potrebno da menjate proces naručivanja jeste da neko ko ne poznaje vašđu e-prodavnicu pred vama pokuša da naruči nešto.

Navedeni problemi su detaljno opisani i data su rešenja najčešćih problema e-trgovine u pomenutom onlajn seminaru.

Unapredite svoja znanja iz oblasti uspostavljanja i vođenja e-prodavnica

Uz pomoć video seminara “Česti problemi i njihova rešenja pri kreiranju e-trgovine“, usvojićete sve najvažnije aspekte kreiranja kvalitetne e-prodavnice u odnosu na postojeće potrebe ovdašnjeg tržišta. Cena ovog seminara je 2.900 din.

Preko ovog linka naručite seminar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Česti problemi i njihova rešenja pri kreiranju e-trgovine, 9.3 out of 10 based on 3 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 17/10/2016, RSS

Komentari su zatvoreni.