fbpx

Oblast: Trendovi

Mega-trend: Pad zavisnosti od dominantnih digitalnih platformi i zajednica

Poslednjih godina i sami ste mogli osetiti značajan trend: Kompanije postepeno smanjuju svoju zavisnost od dominantnih digitalnih platformi poput Facebooka i Instagrama. Ova promena ne znači napuštanje ovih platformi, već diverzifikaciju pristupa kako bi se direktnije i ličnije angažovali sa ciljanim korisnicima i kupcima.
  • S jedne...

Semantička pretraga i AI revolucija: Chat GPT je primarno alat za povećanje produktivnosti (i zabavu)

  • Koje su posledice pojave robota veštačke inteligencije (AI) kao što je Chat GPT?
  • Unapređenje produktivnosti vašeg posla sa semantičkim pretragama, ne gubitak posla!
  • Veštačka inteligencija, autorska prava, krađa sadržaja i eksponencijalni porast "stručnjaka opšte prakse".

Uvod: 2022. g. doživeli smo pojavu Hal 9000 u...

Kako razumeti razvoj veba? Zašto Web 2.5 umesto Web 3.0?

Ako želimo da znamo šta se dešava u nekoj oblasti, poželjno je pratiti kuda odlazi najveći novac (“follow the money“). Isto pravilo važi i za razvoj poslovne primene veba. To bi mogao biti i dobar način da se objasni u kojoj smo fazi razvoja veba, i šta nas čeka u bliskoj onlajn budućnosti. Cilj ovog (dužeg) teksta jeste pokušaj...

Budućnost interneta je Metaverzum (Metaverse)! Mark Zuckerberg kaže da će Fejsbuk do 2025. g. postati „Metaverse kompanija“.

Internet bi trebalo da od 2025. g. korisnicima omogući sve lakše spajanje realnog i virtuelnog sveta u privatnom i poslovnom životu. To je "novi internet" koji se sve češće popularno naziva - Metaverse (Metaverzum).

Napomena: Ovaj tekst možete pogledati i preko priloženih video materijala, a linkovi do relevantnih tekstova i opisa se...

Šta je Performance Branding? Prvi marketing megatrend posle mnogo godina!

Uvodne napomene: Ovaj tekst nije primarno namenjen početnicima iz oblasti (digitalnog) marketinga, što znači da ga je verovatno potrebno pročitati više puta. Tematika obrađena na ovoj stranici je u vezi sa kvalitetnim spajanjem kratkoročnih i dugoročnih načina promocije, u kontekstu merenja njihovih efekata (Direct Response Marketing).
Strana 1 od 1712345678910...Kraj