fbpx

Najčitaniji tekstovi u 2013. g. i preporuka blogera

Tokom 2013. g. ovaj blog je prosečno posećivalo na mesečnom nivou oko 16.000 osoba, odnosno oko 127.000 jedinstvenih posetilaca ukupno. U 2013. g. je bilo preko 100 novih tekstova na blogu, a poseta je bila veća u odnosu na posetu u prethodnih 3-4 godine.

Blogovi sa kojih je došao najveći broj posetilaca – Preporuke za “nove snage”

Tokom 2013. g. praktično do njenog samog kraja nije bio naročito veliki broj blogera koji su linkovali ovaj blog. Situacija sa linkovanjem blogera se počela menjati krajem godine (novembar), što me je dovelo u situaciju da posle duže vremena mogu napraviti smislenu listu blogova sa kojih je stiglo naviše posetilaca na ovaj blog:

  1. IgorTomic.net – Ubedljivo najveći broj posetilaca je na moj blog stizao tokom cele prošle godine sa ovog bloga (jedini blog u top 10 svih referera) koji je posvećen savremenim načinima online promocije i zarade. Pročitajte npr. ovaj tekst na temu podizanja sredstava koje zaradite online preko Payoneer platne kartice.
  2. IstokPavlović.com – Posećenost određenog broja tekstova na Istokovom blogu je dovoljno velika da samo na osnovu nekoliko postavljenih komentara na postove sa moje strane sa ovog bloga već godinama stiže velika poseta.
  3. VitkiGurman.com – Blog Maje Petrović je zasluženo dobro posećen zbog načina pisanja i generalnog kvaliteta tekstova o ishrani o kojoj se može dosta toga pročitati interesantnog i drugačijeg od većine srodnih blogova o ishrani.
  4. Mozeiovako.com – Veoma kvalitetan blog Jelene Radovanović za koji smo saznali u decembru prošle godine, i koji pokazuje da je moguće veoma brzo doći do velike vidljivosti u ovdašnjoj blogosferi ako imate dovoljno kvalitetne sadržaje na blogu.
  5. AmitzDulniker.com – Kako je tekst sa linkom do mog bloga na ovom blogu ostao relativno kratko, verovatno bi ovaj blog bio značajnije bolje plasiran na ovoj listi da je pomenuti tekst opstao duže vreme. U svakom slučaju, veoma posećen sa stavom koji se nekim dopada, a nekim ne.
  6. MladenStojanovic.net – Još jedan bloger o kome će se pričati u ovoj godini. I on je kao Igor, Maja i Jelena u kategoriji blogera koji predstavljaju “nove snage” ovdašnje blogosfere…
  7. Bosanka.net – O Hani Kazazović sam puno toga govorio i pisao. I dalje mislim da Hana svojim pisanjem pokazuje kako jednostavno pisanje može da bude lepo i korisno…
  8. Mahlat.rs – Mirjana Mimica je poznati bloger sa stavom. I podržavam je…
  9. IgorManjencic.com – Igor Manjenčić je osoba o kojoj bi trebalo da se više zna, obzirom na kvalitet njegovog bloga. To ne znači da ovaj blog nije posećen, već da o njemu mnogi ne razmišljaju kada se prave liste najvažnijih blogera u ovim krajevima…
  10. MilosBlog.com – Miloš Petrović je pravi bloger sa značajnim stažom u ovdašnjoj blogosferi, a u poslednjih nekoliko godina i uspešni internet preduzetnik.

Interesantno je da sam na ovu listu mogao da nastavim da ređam još blogova koji su doneli posetu tokom 2013. a da ona nije beznačajna. U svakom slučaju svima se zahvaljujem na tome…

Najčitaniji postovi u 2103.

U prethodnoj godini bilo je otvoreno preko 3.200 različitih veb stranica (tekstova, kategorija, rezultata pretraživanja…), sa ukupno preko 290.000 pregleda. Na listi najčitanijih tekstova (prema Google Analytics alatu) nalaze se mnogi tekstovi za koje sam znao da će biti veoma čitani, ali i neki tekstovi koji su za mene predstavili iznenađenje…

  1. Zorannah – Da li je osoba koja zarađuje najviše od bloga u Srbiji glupava plavuša? – Očekivano, najčitaniji tekst ove godine je bio tekst koji je izazvao velike rasprave i objave u različtim klasičnim medijima, što ne znači da je ovo i najkvalitetniji tekst iz prošle godine na ovom blogu.
  2. Top 10 najboljih restorana u Vojvodini – Neočekivano dobro posećen tekst ove godine, sa nešto malo manjim brojem prikaza u prethodnoj godini od prvoplasiranog jeste tekst iz 2007. g. (!) na temu najboljih restorana u Vojvodini. Ovaj tekst se već godinama nalazi u kategoriji najposećenijih. Logično, poseta ovom tekstu raste vikendom…
  3. Savet: Nemojte prelaziti sa strukovnih na akademske studije! – I ovaj tekst je mnogo bolje prošao prošle godine u odnosu na 2011. (kada je napisan) i 2012. g., i to je verovatna posledica (kao i u slučaju prethodnog teksta) promene Guglovog algoritma. Tematika studiranja je veoma posećena na ovom blogu.
  4. Kada će se primati uplate preko PayPal-a u Srbiji? – I dalje aktuelna PayPal tematika je doprinela da ovaj tekst bude četvrti najčitaniji prošle godine.
  5. Zašto je YouTube bloger (vlog) Gasttozz popularan? – Već godinama se potvrđuje praksa da prikazi zanimljivih online osoba i projekata znaju da privuku veliku pažnju čitalaca.
  6. Osnove: Kako zarađivati od interneta? – Tema internet zarade, naročito ako se predstavi na nivou osnova je uvek popularna.
  7. Coca-Cola System pokreće akciju povećanja kapaciteta oglašavanja na blogovima u regionu – Drago mi je da je ova važna akcija privukla dovoljno pažnje da ovaj tekst bude među najčitanijima prošle godine.
  8. Najvažniji događaj srpskog obrazovanja u poslednjih 30+ g: Govor PROFESORA Rajne Dragićević! – Veoma sam prijatno bio iznenađen kada sam video da je ovaj tekst u kategoriji najčitanijih. Ali, nije baš jako čudno, obzirom da se radi o kontraverznoj temi.
  9. Zašto studenti imaju problem sa zapošljavanjem posle studija? – Video – Ovaj tekst predstavlja primer kako tematika koja je realno korisna određenoj ciljnoj grupi sigurno privlači veliku pažnju.
  10. Humoristička serija “Državni Posao” navodi RTV na ozbiljnije korišćenje YouTube kanala – Drago mi je da je ovaj tekst izazvao dovoljno pažnje da je sam RTV posle njega još ozbiljnije krenuo u razvijanje i promociju svog YouTube kanala, ali i sami autori pomenute emisije…

Izdvojio bih još nekoliko tekstova koji su imali značajniju posetu prošle godine, a za koje mi je to veoma drago:

Još jednom vam se zahvaljujem što ste zainteresovani da čitate ono što pišem na ovom blogu…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (20 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 8 votes)
Najčitaniji tekstovi u 2013. g. i preporuka blogera, 7.5 out of 10 based on 20 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 05/01/2014, RSS

8 odgovora na Najčitaniji tekstovi u 2013. g. i preporuka blogera

  1. Hvala na preporuci. Trudiću se da opravdam preporuku i mesto u ovoj sjajnoj grupi. 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. Jelena says:

    Heh, mogu samo da se potpišem ispod ovoga što je Mladen rekao 🙂 Bože zdravlja, pa dogodine triput veća lista!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  3. Hvala ti na interesantnim i pre svega korisnim tekstovima, pozdrav i srećna 2014.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Kad se na ovim share listama sem hokus-pokusa nadje i poneki blog o drustvu, humanitarnom radu, socijalnom angazmanu, vestima iz svesti shvaticu da srpska blogoscena nije skup za kafenisanje ni shar-ovanje tekstova na drugarskoj bazi nego realna potreba drustva.
    Izuzetak su Vitki gurman i Mahlat.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 2.6/5 (5 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 6 votes)
  5. Ovo nije šer lista blogova, već lista blogova koji su doneli posetu mom blogu…

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 3 votes)
  6. Robi says:

    @Milena: je li ovo ili nije share lista zavisi kako je prezentirano. Po meni nije. Zašto? Post govori o posjetama ovog bloga. Ako mu ovi blogovi donose najviše posjete zašto da im ne zahvali? Recimo kod mene pišu profesionalci (recimo članke o pjenušcima je napisala jedna cura čija se obitelj godinama bavi proizvodnjom poznatog pjenušca, postove o gastronomiji piše profesionalni kuhar itd.). Zašto im ne bi zahvalio kojim linkom? Tako je i Dragan zahvalio ovim blogerima i mislim da je to u redu.

    @Dragan: čestitam na ovako velikom broju posjeta, i želim ti daljnji uspjeh i puno zanimljivih postova.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Ispravka, kada se na svim sharing listama, a ne ovim. Izvinjavam se.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. welovedesign says:

    Dragane,
    Hvala Vam što ste linkovali naš blog welovedesign.rs u jednom od postova, imali smo jako puno poseta sa Vašeg bloga. Puno pozdrava!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.