fbpx

Coca-Cola System pokreće akciju povećanja kapaciteta oglašavanja na blogovima u regionu

Ovaj tekst je istovremeno namenjen blogerima da se upoznaju sa društveno odgovornom akcijom BloggersNetwork.org.rs koja ima za cilj mogućnost povećanja kapaciteta finasiranja blogova, kao i potencijalnim sponzorima koji vide interes u podršci ovakvoj akciji. Cilj ove društveno odgovorne akcije jeste povećanje kapaciteta oglašavanja na blogovima i značajno povećanje broja blogova koje vode pojedinci i grupe pojedinaca koji bi želeli i mogli i da zarađuju od blogovanja.

2011. godine pokrenuta je slična društveno odgovorna akcija koju je tada podržala kompanija Link Group i ova akcija je trajala do sredine ove godine.

Akcija Coca-Cola Bloggers Network Adria koju u novembru ove godine pokreće kompanija Coca-Cola System (Coca-Cola Hellenic i Coca-Cola Co.) predstavlja unapređenje prethodne akcije sa ciljem da se podigne tržište oglašavanja na blogovima (dizanje kapaciteta tržišta blogova) na nivou regiona koji obuhvata Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru. Coca-Cola System će u tom kontekstu angažovati za početak devet blogera iz pet država, sa idejom da se ovaj tip promocije testira do kraja 2013. g., i ako rezultati koje je postavila kompanija Coca-Cola System budu zadovoljavajući, prema rečima Milice Stefanović (Coca-Cola Serbia Senior Public Affairs and Communication Manager) kampanja na blogovima se uvećava za jednog novog blogera tri puta godišnje iz jedne od država regiona, i to trebalo bi da traje GODINAMA.

Za razliku od velikog broja razvijenih država u svetu, u kompletnom regionu veoma se retko za sada dešava da postoje blogovi koji mogu da značajnije zarađuju od oglašavanja. Aktuelni razvoj tzv. Native advertajzinga koji omogućuje efikasno ciljano oglašavanje na online medijima sa manjom posećenošću, kao što su npr. blogovi, predstavlja šansu za razvoj blogova u regionu. Upravo ovu mogućnost je prepoznala kompanija Coca-Cola System koja je u svetu poznata kao jedan od najvećih oglašivača i kao lider na polju unapređenja sistema promocije, čiji je cilj da u narednim godinama sve više koristi inventivne sisteme angažmana i promocije na nivou sadržaja.

Funkcionisanje akcije povećanja kapaciteta oglašavanja na blogovima

Angažman blogera od strane organizacije funkcioniše po sledećem principu:

  • Organizacija (profitna, neprofitna, vladina, nevladina) samostalno odabira određeni broj blogova prema svojim potrebama i ciljnim grupama koje će sponzorisati u periodu od godinu dana.
  • Organizacija dobija mogućnost da se na sponzorisanom blogu postavi njihov baner.
  • Organizacija odabira određeni broj tema (u vezi sa tematikom bloga) od kojih bloger jednom mesečno objavljuje sadržaj na svoj način, bez mešanja sponzora u uređivačku politiku blogera, s tim da sponzor može predložiti neki link do online sadržaja koji su od interesa sponzoru, a da bloger nema ništa protiv kvaliteta tog linka u kontekstu politike linkovanja blogera (npr. vrste sadržaja koje bloger inače ne linkuje iz nekog razloga).
  • Bloger za ovaj tip aranžmana dobija mesečno fiksni neto iznos od 200 EUR (Srbija, BiH, Crna Gora i Makedonija), odnosno 300 EUR (Hrvatska).
  • Na svaka tri meseca se radi evaluacija blogova u mreži, i ako klijent nije zadovoljan sa efektima pojedinačnog bloga može da prekine saradnju sa istim. U tom slučaju se odabira novi blog koji se priključuje u mrežu.

Sume koje se izdvajaju za blogere po državama su u vezi sa iznosima prosečnih plata, koje su u Hrvatskoj značajnije veće nego u ostalim državama regiona. Ceo ovaj projekat ima za cilj da sa 2-3 ovakva aranžmana na mesečnom nivou bloger može da ima primanja koja su iznad proseka plata u datoj državi, pa da se ozbiljno razmisli da li postoji mogućnost profesionalizacije blog delatnosti. To u osnovi predstavlja dizanje kapaciteta finasijske sposobnosti blogera u regionu, što predstavlja i cilj ove akcije.

Interes organizacija koje sponzorišu blogere u ovoj akciji jeste pored klasičnog sponzorskog aranžmana i komponenta društvene odgovornosti, koja se u ovom slučaju odnosi na vraćanje vrednosti online zajednici (u ovom slučaju blogerima) koja veoma rado pomaže sve kvalitetne online projekte organizacija, i na ovaj način organizacija direktno utiče na povećanje tržišta oglašavanja na blogovima. Ovo je razlog za nešto veću sumu sponzorisanja blogera na mesečnom nivou od one koja se obično dobija u klasičnim varijantama online oglašavanja.

Ko su devet odabranih blogera na početku akcije i kako su odabrani?

Za odabir blogera u prvoj fazi ove akcije korišćena su dva online alata i nekoliko lista blogera. Coca-Cola System koristi Enterprize Social Media servis Sysomos kao osnovu evaluacije aktivnosti online korisnika, a pored ovog servisa za dodatnu proveru korišćena je besplatna alatka Topsy. Konsultovane su i liste kao što su Peekmedio, Kuvar igrice i Klout.

Coca-Cola System izdvaja sledeće karakteristike ličnosti osoba koje angažuje kao blogere:

  • LEADERSHIP: Hrabrost za samostalno određivanje i uticanje na svoju budućnost (The courage to shape a better future);
  • COLLABORATION: Mogućnost angažovanja i napredovanja u različitim grupama/zajednicama (Leveraging our collective genius);
  • INTEGRITY: Visok integritet ličnosti – čvrsti, realni stavovi i odbrana istih (Being real);
  • ACCOUNTABILITY: Merljivost rezultata koje osoba samostalno postiže (Recognizing that if it is to be, it’s up to me);
  • PASSION: Strast za oblastima koje su tema bloga (Showing commitment in heart and mind);
  • DIVERSITY: Raznolikost interesovanja (Being as inclusive as our brands);
  • QUALITY: Kvalitetni online sadržaji (Ensuring what we do, we do well).

Moram da napomenem da je u proteklih nekoliko godina izbor blogera za ovakav tip projekata nije uopšte naivan posao, jer nema dovoljno veliki porast novih kvalitetnih blogova, a mnogi blogeri koji su godinama redovno blogovali, u poslednje vreme polako ali sigurno posustaju. Jedan od ciljeva ovog projekta je da ovu situaciju promeni.

Pored navedenog važna je procena posećenosti bloga i vidljivost vlasnika bloga na društvenim mrežama (tzv. Social Media Authority). Sve prethodno uzevši u obzir, odabrani su sledeći blogeri po državama:

Srbija

  • Nenad Pavlović, http://nesha.me/
    Foto bloger, vidljiv u online zajednici preko aktivnih naloga na društvenim mrežama.
  • Maja Petrović, www.vitkigurman.com
    Poznati blog na temu zdrave ishrane i nutricionizma.
  • Marija Petrović, http://palachinkablog.com
    Vodi cenjeni kulinarski blog na srpskom i engleskom jeziku.
  • Mirjana Mimica, http://mahlat.rs/
    Poznati blog i vidljiv u online zajednici preko aktivnih naloga blogerke na društvenim mrežama.

Hrvatska

Bosna i Hercegovina

Crna Gora

Makedonija

Nakon objavljivanja tekstova blogera, kompanija Coca-Cola System će dodatno promovisati te blog postove preko sopstvenih online resursa, što će direktno uticati na povećanje generalne posećenosti blogova u ovoj mreži.

Povećanje broja blogera koji će se priključiti ovoj akciji i poziv organizacijama da se pridruže

Kao što je ranije napomenuto, za 2014. g. je planirano da Coca-Cola Bloggers Network Adria bude proširena u martu junu i septembru sa po jednim blogerom iz jedne od država regiona, pod uslovom da projekat dobije pozitivnu ocenu od strane kompanije Coca-Cola System do kraja ove godine.

Od blogera je jedino što se traži da što kvalitetnije urade ono što inače rade – da kreiraju kvalitetne blog postove…

U novembru svi blogeri u mreži će imati zajedničku temu – kako svako pojedinačno vidi ovaj angažman sa kompanijom Coca-Cola System. Rekao bih na ovu temu da se zahvaljujem kompaniji Coca-Cola System što je prepoznala ovaj projekat kao podjednako važan za svoje promotivne aktivnosti, kao što je to važno i za razvoj tržišta oglašavanja na blogovima koji su zainteresovani za ovaj tip angažmana (postoje blogeri koji pišu iz zadovoljstva, a ne zbog eventualne zarade). Jačina brenda Coca-Cola i praćenje promotivnih aktivnosti ove kompanije od strane drugih organizacija može sa velikom verovatnoćom da utiče da se i druge kompanije odluče da više pažnje i sredstava opredele za promotivne aranžmane na blogovima.

Veoma je važno napomenuti da kompanija Coca-Cola System neće samo formalno podržati da se i druge kompanije uključe u ovu akciju, već je pre izvesnog vremena krenula sa konkretnim aktivnostima da svojim poslovnim partnerima prikaže značaj aktiviranja tržišta promocije na nivou regionalne blogosfere. Nadamo se da će ovakve akcije uskoro uroditi i konkretnim rezultatima.

Savet za nove blogere: Na ovom blogu postoji veći broj tekstova koji za temu imaju kako da kreirate i vodite blog od kojeg možete da imate finasijske koristi. Pored navedenog potrebno je da se angažujete na društvenim mrežama (posebno Fejsbuk i Tviter) da bi ste prvenstveno povećali vidljivost svog bloga, a samim tim povećavate i šanse da počnete da imate koristi od vašeg bloga, i da se eventualno u narednim mesecima priključite Coca-Cola Bloggers Network Adria projektu ili nekom srodnom projektu.

 

Nastavak projekta – Coca-Cola Bloggers Network 2015

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.1/10 (16 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Coca-Cola System pokreće akciju povećanja kapaciteta oglašavanja na blogovima u regionu, 7.1 out of 10 based on 16 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 12/11/2013, RSS

29 odgovora na Coca-Cola System pokreće akciju povećanja kapaciteta oglašavanja na blogovima u regionu

  1. Nikola says:

    Čudno od Koka kole da se petljaju i sitničare na ovaj način…ovo bi moralo da bude fenomenalno osmišljeno, inače miriše na promašaj…u prilog tome ide i činjenica da Link grupa nije nastavila svoj projekat već se povukla i radi online oglašavanje na drugi način…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  2. Iskreno, ovo baš nije “sitničarska” akcija – samo saberite neto cenu za navedeni broj blogera na mesečnom nivou. Da li će uspeti ili ne, nadajmo se da hoće. Link Group je imao ugovor na godinu dana i akciju je produžio još za šest meseci. To sigurno ne bi uradili da nisu bili zadovoljni.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 2.5/5 (6 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  3. Deda says:

    Bravo za akciju i bravo za Coca Colu.
    Odlican izbor blogera.
    Velika podrska s moje strane za celu pricu.
    Srecno!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (6 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. vlada Brada says:

    Imaju oni para pa im se moze i da eksperimentisu i da se bave i sitnicama i krupnicama. Zero CC im ne ide vec nekoliko godina i oni uporno to razbijaju svim zivim marketinskim trikovima i ne odustaju, menju pozicioniranje brenda, menjaju koncept… Zovu po 500 menadzdera na dogovore oko plasmana na vise nacina. Ima se moze se nije se nista za cuditi. Jedn godine su tetstirali ukuse nove fante od fante sa jagodom do fante sa musmulama 🙂 ali su sve probali dok nisu nasli nesto novo sto je trajalo godinu dana i povuceno!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (6 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. albicilla says:

    ako, recimo, blog pisete na nekom medijskom sajtu, pa vam adresa ne izgleda kao http://www.vasheime.com, vec http://www.nazivmedija/blog/vashnick, da li je to otezavajuci faktor prilikom biranja?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Sasa says:

    Sigurno dobra akcija

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  7. Svetlana Zec says:

    Da li mi se samo čini ili to Coca Cola na ovaj način traži svoje kompanijske blogere?
    Ako ova kompanija u pojedinim blogovima i blogerima vidi osobe koje to mogu dobro da im odrade, svaka čast za one koji su ušli u taj uži izbor. U svakom slučaju, prilika za one koji preko svojih personalnih ili profesionalnih blogova žele da postanu kompanijski blogeri Coca Cole.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Mislim da su ovakve stvari sjajne za naše tržište, jer blogovi sa ovih prostora ne mogu da ostvare zaradu preko, recimo affiliate mreža, jer niti imamo dovoljno veliko tržište, niti je dovoljno razvijena online kupovina.
    Iskreno se nadam da će i druge kompanije pratiti primer Coca-Cole i Link Grupe.

    Imam samo “zamerku” na servis Peekmedio, koji ste pomenuli da su koristili pri odabiru. Jednostavno, Peekmedio ne “čita” realno broj šerova. Meni, recimo, kaže 26.52 prosečno po postu, a kada sam ručno sračunao, ispalo je negde oko 60.
    Mada, sigurno je u pitanju veliki problem i da su developeri svesni, ali da ga je teško rešiti.

    Sve u svemu, ljudi, pišite blogove o onome što volite. Isplatiće se na ovaj ili onaj način. Govorim iz ličnog iskustva. 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.4/5 (7 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 3 votes)
  9. @albicilla U osnovi, nije važno na kojoj platformi se bloguje, važno je da blog ima neku posećenost koja nije zanemarljiva ali i da je autor vidljiv na društvenim mrežama – odnosno da se njegovi postovi dele po vebu. Problem u priči sa blogovima na medijskim sajtovima može biti da li taj medij dozvoljava da vi nezavisno od tog medija postavite npr. neki baner kompanije koja nema aranžman sa tim medijem. Mislim da je to u praksi dosta komplikovano…

    @Mladen Stojanović Peekmedio je uzet više zbog spiska blogera nego zbog broja šerova, jer to nije realan broj iz razloga što se javno prikazuju podaci samo iz dva dana od momenta pojavljivanja teksta. Ali to je tako za sve, pa i taj broj jeste indikativan…

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zoran says:

      Stanite, hoćete da nam kažete da je npr nesha.me citan blog? On jeste deo svakog eventa, tweetup-a itd, ali da pise blog, ne pise. Posecenost u odnosu na npr mahlat je smesna. Uz to, ovde je itekako vidljivo da je izbor pao ”preko veze” jer je ne shvatlivo da nesha.me ima vise citanosti od istoka… Akcija je super, ali rasporedjena medju drugarima što je totalni skandal.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 4.6/5 (9 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +2 (from 8 votes)
      • Vlada says:

        Potpuno se slažem, skandalozno je da u imenu akcija sadrži odrednicu “blog” a da nesha.me dobije mesto među blogerima. Kao što Zoran reče, vidljivo je da je sve preko veze rađeno i da su targetirani food blogovi a u skladu sa trenutnom globalnom politikom Coca Cole. Lično mi nije jasno da ljudi prodaju sebe za 200€ mesečno kompaniji koja je oličenje svega onoga što ne valja u onome čime se bave.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 3.8/5 (6 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: +1 (from 1 vote)
  10. ljuba says:

    Koka kola. To sto prodaju legalno otrov nikog ne bine, bitna je zarada njihova naravno i blogosvera. Mene brine, jer se bavim zdravljem, i pisem o tome.

    Pa i da me vuku za rukva uz platu ne znam koju ne bih pristao.
    Al zato ima ko hoce, i dobri blogeri i dobri saradnici 😉
    Bilo bi super da ne uspe, iskreno bez ikakog drugog razloga sem navedenog.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)
  11. Slabo pijem Koka kolu i nemam baš neko lepo mišljenje o tom piću, iako mu za uz rolovanu piletinicu ne vidim neku zamenu.
    Ova akcija je odlična ideja i na tome ima iskreno čestitam. Realno, samo postojanje ovakvih akcija može uticati na kvalitet sadržaja blogova jer će sigurno biti ljudi koji će se potruditi da im blogovi budu bolji i zasluže sponzorisanje ovog tipa. U svakom slučaju, aplauz s moje strane.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  12. Svako ima svoje mišljenje i pravo izbora. Coca-Cola System je u Srbiji vlasnik Rosa vode za koju i sami možete da proverite destilacijom da je najčistija voda od svih ostalih flaširanih voda na ovom tržištu. Ova kompanija je i vlasnik sokova Next gde je meni njihova varijanta soka od naradže najlepša od svih ostalih kupovnih koje sam probao.

    Sa druge stranem imam mišljenje da slušanje novokomponovane narodne muzike i realiti programi utiču štetno na psihu, ali to ne znači da će ljudi prestati da slušaju tu muziku i gledaju te TV programe. Zbog tog mog mišljenja sigurno neće ostati bez posla desetine hiljada osoba koje žive od te muzike.

    U celom svetu stotine hiljada osoba i verovatno milioni osoba koje su zaposlene u medijima žive od kompanija kao što je Coca-Cola System, i ja sam počastvovan što postoji mogućnost da ovako velika kompanija aktivno učestvuje u izgradnji tržišta oglašavanja za blogove.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.7/5 (6 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 4 votes)
    • saki says:

      Kako se destilacijom proverava cistoca vode? ima neki tutorial mozda?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  13. Milica says:

    Koliko pratim blogove, a pratim, jedan blog u poslednje vreme je veoma čitan, možda ne najviše, ali grabi ka tome. Tačnije to je blog magazin, gde već ima preko 40 registrovanih blogera, a planiram i ja da počnem. Gledajući peekmedio skontala sam da ni to ne funkcioniše, jer samo sam uzela u obzir najčitaniji post sa blog magazina koji ima share preko 11K, (http://blogmagazin.rs/o-drugima/zasto-cuti-jelena-topic/) a bloga nema ovde? Ko to vodi računa za nove projekte, ko koga podržava itd? Lepa akcija nema šta, ali mislim da se medjusobno držite i niko nov nema šanse… šteta. Svaka čast za mahlat i gurman, super su, a ko je ovaj nesha?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)
  14. Želim da pohvalim ovu inicijativu koja za regionalnu blogersku zajednicu sigurno znači mnogo. Projekat deluje veoma dobro osmišljeno, sasvim je logičan izbor blogera spram opisanog cilja i ne vidim veće probleme u realizaciji u budućnosti. Coca Cola ulazi u arenu konverzacije veoma direknto. Bilo bi dobro da se uključuje u komentarisanje postova “svojih” blogera, mada i ostalih blogera, a svakako i na ovom blogu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 2.7/5 (7 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
    • Dragana, u pravu si za konverzaciju. Za ovako veliku kompaniju to nije lak zadatak, jer ima mnogo neistina na Internetu, ali ti definitivno mogu reći da se stvari kreću u tom pravcu.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  15. Bogme, veliki korak. “Blogerska snaga” je potrebna sad, a sve mi se čini da će vremenom biti još potrebnija. Dobro je da ima ko da je podstiče!
    Sad se već stiže do pristojnih angažmana za naše prilike. Odabir blogera nije samo pitanje imena već, pretpostavljam, i ciljeva i potreba za određenim formatima bloga koji su potrebni onome ko blogere angažuje. I to je OK.
    Možda je čak i razgovor sa blogerima koji na prvi pogled nisu aktivni, a pominješ ih kao one koji posustaju, imao smisla. Vrlo je verovatno da su manje aktuelni jer su u drugim angažmanima koje bi, možda, menjali.
    Kako god, puna podrška.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  16. Mensur Muhic says:

    Svaka akcija koja pomaze bloggere je za pohvaliti, medjutim ako malo glasno razmisljam, bar ovaj nacin gdje se daju pare za linkove je mac sa dvije ostrice.
    Ovo ja vidim kao SEO kupovina linkova sa raznih domena i autora za oko 2000 eura mjesecno, sto na broj i kvalitetu linkova je zanemarljiva suma.
    Problem je u tome sto je kupovina linkova, u bilo kakvom je obliku farbali i presvlacili ipak samo kupovina i kao takva kaznjiva od strane Google i nesto sa cime se Google bori.
    Situacija bi bila drugacija da su rekli da nemaju zelje da upravljaju linkovima sa blogova, nego ovako mi se cini da su samo zeljni reklame koju redovno mjesecno placaju.
    Vidjecemo kako ce Google da reagira na ovo, jer rizik postoji i da blogeri budu kaznjeni od strane Googlea.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  17. Uh. Rekao bi čovjek da se od 2005. godine, kad sam ja bio na vrhuncu svoje ‘blogerske slave’ pa zbrisao u novinarstvo, nešto promijenilo. Čitam neke komentare ovdje i vidim da nije. Identična je bila priča s nama koji smo blogali i zajebavali se jer smo imali viška vremena (studirao), a onda je nekoliko od nas jednostavno odabralo (točnije, nas su odabrali) ‘mainstream’ bloganje – novinarstvo. Ova me situacija poprilično podsjeća na to. Sjećam se i jalnih komentara kako sam se ‘prodao’ jer, eto, sad sam bad guy, onkraj ‘stola’. I netko me plaća. Prodana duša. I to još za Jutarnji. Užas. Al’ ne možeš dušom platit’ stanarinu. Enihau, da skratim – uvijek oni koji su ‘isti’, ali ih ne odaberu za nešto – kakaju govanca, pardon my french. Odabranoj ekipi čestitam, silno me vesele ovakve akcije i nadam se da će ih biti još više. Kad dobijemo prvog blogera koji će živjeti isključivo od pisanja (ne od toga da ga nađe posao jer je netko čitao njegov blog), možemo svi otvoriti šampanjac i feštati. Ili Coca-colu. Koju nemojte piti ako vam škodi. Što zdravlju, što blogerskom integritetu u kojeg se neki još uvijek kunu. 🙂 Nadam se da sam barem nekoga uvrijedio ovim komentarom, inače sam džabe krečio. 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.1/5 (8 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 3 votes)
  18. U slučaju bloga Nesha.me proradila je komponenta vidljivosti na društvenim mrežama u odnosu na vidljivost bloga. Ako pročitate pažljivo tekst, važne su obe komponente online vidljivosti. Coca-Cola je samostalno izabrala ovaj blog (verovali ili ne, nema tu dobijanja aranžmana preko veze – vidljivost je važna), jer ih interesuju i foto blogovi, a ovaj blog će ubrzo biti jedan od vidljivijih.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  19. Komentar nema dodirnih tacaka sa tekstom, ali zeleo sam pohvaliti Vas nastup na AllWeb konferenciji u Skoplju. Nadam se da cumo Vas cesce vidjati u Makedoniji.

    Pozdrav iz Bitolja

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  20. Zorica says:

    Ja imam jedno pitanje,. Da li možda znate zašto se mesečni iznosi koje blogeri primaju razlikuju među zemljama ? Verujem da to mnoge zanima, ali neće da pitaju i ljute Koka Kolu pogotovu što su najavili širenje liste u narednoj godini, 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  21. U samom tekstu imate objašnjenje cena aranžmana: “Sume koje se izdvajaju za blogere po državama su u vezi sa iznosima prosečnih plata, koje su u Hrvatskoj značajnije veće nego u ostalim državama regiona.”

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Zorica says:

      Hvala, promaklo mi je .

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  22. Sasa says:

    Шоу ми д мани енд евритинг из океј.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  23. Sasa says:

    Ne razumem vezu izmežu termina “Društveno odgovorna akcija” i ove korporacije koja za cilj ima prevashodno svoju dobrobit. Poznato je do čega dovodi konzumacija ovakvih pića pa je po meni vrlo nemoralno finansirati se na ovakav način i dilujući robu needukovanim roditeljima i deci.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  24. Ako makar jedna kompanija pođe stopama Coca-Cole, akcija je uspela. Podržavam!
    P.S. To ne znači da ću početi da pijem gazirana pića, koja mi ne prijaju 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.