fbpx

Kiss Menu: Zašto napustiti siguran posao u EU i postati e-preduzetnik u Srbiji?

Bogdan Mijović i Janko Milunović imaju mnogo toga zajedničkog, a između ostalog i činjenicu da su napustili svoje poslove koje su imali u kompanijama van Srbije da bi se vratili u Srbiju i otvorili startup kompaniju Brainstorm, u kojoj razvijaju aplikaciju Kiss Menu za naručivanje hrane i pića u restoranima i kafićima preko mobilnog telefona. Aplikacija je namenjena kako domaćem tako internacionalnom tržištu.

Prikaz same aplikacije Kiss Menu možete npr. pročitati na sajtu Designed.rs ili na welovedesign.rs, a u ovom tekstu fokus je na priči o razlozima za osnivanje internet startapa i rad u Srbiji, pronalaženje investitora i odabir odgovarajućeg modela poslovanja i zarade.

Iz Belgije u avanturu internet preduzetništva u Srbiji

Bogdan je završio master studije na elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i nastavio edukaciju do post-doktorskih studija u Belgiji na univerzitetu Leuven. U Belgiji je 6 g. radio na istraživanjima koja imaju za cilj precizno definisanje tačnih lokacija tumora i epilepsije na mozgu (Neuro Science).

Janko je završio FON i MBA studije u Atini, a u Francuskoj je završio master iz strategijskog planiranja i organizovanja. Nakon toga je počeo da radi u kompaniji Sony na poziciji biznis developera u Briselu. Tamo su se sreli, s vremena na vreme provodili su vreme zajedno i već su tada zaključili da bi mogli da rade neki posao zajedno.

Nakon toga, Janko provodi godinu dana u Londonu, daje otkaz u kompaniji Sony kada je bio na poziciji Future Business Inovation Developer (kreiranje poslovnih modela za inovacije i njihovo plasiranje na tržište), vraća se u Srbiju i osniva svoju prvu startap kompaniju. U to vreme čuje se sa Bogdanom koji ga obaveštava da je i on napravio svoj startap sa još dva partnera u Belgiji i da su već prijavili patent, i Janko prihvata ponudu. Sve se ovo dešava pre nešto više od godinu dana. Kompaniju Brainstorm DOO su osnovala još dva ko-osnivača Miroslav Kneževic i Fre Vercauteren, koji se bave naprednim tehnikama kriptografije.

Kada sam ih pitao zbog čega su napustili svoje veoma dobre i perspektivne poslove, odgovor je: – Bez obzira na to što je Bogdan radio veoma važna istraživanja a Janko u velikoj korporaciji, obojica su zaključila da im nedostaje rad na zanimljivim projektima sa zanimljivim ljudima, van stega velikih sistema “gde se sve odvija i razvija veoma sporo”. Jednostavno, obojica nisu mogli u svojim firmama da iskažu svoju preduzimljivost koja predstavlja deo njihovih pogleda na svet. Vratili su se u Srbiju “jer je tamo lepo, nije hladno cele godine i ne pada kiša svaki dan”.

Najveći problemi startapa: Gde su pare (model zarade) i kako naći više posla (skaliranje biznisa)?

Kiss Menu je aplikacija koja omogućuje veoma jednostavno naručivanje hrane i pića putem mobilnog telefona, gde se putem QR koda ili NFC čipa u telefonu prvo skida aplikacija koja to omogućuje.

Moć ovog sistema naručivanja se vidi onog momenta kada želite da naručite drugo piće ili dodatnu hranu, ili kada želite da tražite račun. Nema potrebe za vijanjem konobara, a lakoća ponovnog naručivanja je već u praksi pokazala da je veoma lako potrošiti više para kada kafić ili restoran poseduje ovaj softver.

Kao što se može pretpostaviti, sa aspekta modela zarade ciljna grupa su kafići, s tim da se prodaje mesečno iznajmljivanje softvera po cenama koje su dovoljno niske da se ne isplati kreiranje slične aplikacije. Dodatna zarada se obezbeđuje različitim vrstama modifikacija i personalizacija softverskog rešenja.

I sve je to “potpuno super”, ali kao i u većini poslovnih modela koji su zasnovani na razvoju aplikacije, prva ideja o načinu prodaje se svodila na poznati “programerski” poslovni model: – ja sam sada napravio “sjajnu i fensi aplikaciju”, i sada će svi hteti da (sami da ubacuju sadržaje) i da je kupe. U prvom momentu, nakon dobijanja potvrde da je patent usvojen (tzv. pending status), ideja je bila da će ta činjenica već sama po sebi doneti i kupce i investitore. Naravno, to se nije desilo.

Problemi sa oganizacijom pojedinačne prodaje po kafićima i restoranima doveli su do toga da je sada fokus na mogućim implementacijama ovog softvera preko kompanija koje imaju različite vrste poslovnih konekcija sa velikim brojem ovakvih objekata.

Pare nisu problem, ali od njih može da se strada!

Sa investitorima traju pregovori konstantno, i oni su uspeli u poslednjih 15-16 meseci da dobiju nekoliko manjih investicija koje su potrebne da bi kompanija koja sada ima jedanaest osoba opstala (4 osnivača, tri zaposlena i četiri praktikanta), ali ništa više od toga. Razlog za to je opreznost osnivača da ne dođu u situaciju da preterano brzo podele velike procente investitorima, jer se u tom slučaju vraćaju u poziciju u kojoj su bili i pre osnvanja ove firme – imaće iznad sebe nekoga drugog ko će o ovom poslu odlučivati umesto njih.

Na pragu su potpisivanja jednog velikog ugovora u Belgiji i nekih dogovora u Srbiji koji bi trebalo da omoguće stabilno finasiranje projekta bez davanja velikih procenata investitorima, ali u ovom momentu konkretno potpisani ugovori se još nisu desili. U tom kontekstu, posvećeni su istovremenom traženju mogućnosti profita i dodatnog seed investiranja na nivou između 300.000 i 500.000 EUR da bi bili u mogućnosti realnog finasiranja razvoja poslovanja, unapređenja prodaje i promocije (obzirom da sredstva za razvoj aplikacije imaju za narednih godinu dana).

Poziv da isprobate aplikaciju

Trenutno, u Beogradu ima sedam lokacija gde se može isprobati ovaj softver, a u toku ove nedelje će biti još pet lokacija.

Bio sam u prilici da isprobam Kiss Menu u restoranu “Barka” na Novom Beogradu (slika iznad) i definitivno je potpuno drugačiji doživljaj kada sam naručuješ ono što želiš bez fiksiranja konobara i čekanja… Posebno mi je bilo interesantno što sama aplikacija odmah pri prijavljivanju kada želimo račun pita da li ćemo platiti karticom ili gotovinom, pa konobar odmah dolazi pripremljen (bez onih nesporazuma sa pogrešno odštampanim računima i sl.).

Update: Evo kako je Janko Milunović u komentaru na ovaj post odgovorio na pitanje iz naslova – Zašto…:

“Ako je tačno pitanje “Zašto su se vratili” moguće je da odgovor nije najjasniji iz samog članka jer pretpostavljam da autor nije uvek u mogucnosti da prenese baš sve što kažemo (pogotovo ako se mnogo raspričamo :) ).
Mada evo pokušaću ukratko da odgovorim na pitanje – ja sam iskreno imao neke lične ciljeve koje sam postigao u jednom trenutku svoje karijere. Iako mi je tada bilo lepo (super posao, tim, firma, budućnost…) shvatio sam da me ustvari korporacije i veliki sistemi užasno guše (procedure, proces odlučivanja…).
Dodatno, imao sam veliku želju da počnem nešto svoje, što zbog gomile ideja koje sam imao, što zbog ličnog dokazivanja i izazova…sve to zajedno je formiralo jedno jako Zato!”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (22 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 8 votes)
Kiss Menu: Zašto napustiti siguran posao u EU i postati e-preduzetnik u Srbiji?, 9.2 out of 10 based on 22 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 03/09/2013, RSS

25 odgovora na Kiss Menu: Zašto napustiti siguran posao u EU i postati e-preduzetnik u Srbiji?

  1. Да ли су предвидели једну битну ствар коме оставити бакшиш? ;Д

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
    • uros says:

      Vidi, skoro nisam ostavio toliki baksis koliki sam ostavio kada sam koristio ovu aplikaciju u blaznavcu, jer sam bio prezadovoljan brzinom usluge.
      Nema potrebe da konobarica dolazi prvi put, uzme narudzbinu, istu prenese sankeru, sanker otkuca, izda joj pice ona se vrati kod mene s apicem pa nazad na sank. Ne, samo mi dodje pice 🙂

      odusevljen sam app i koristim je. bar da imaju 2, 3 do 5 din po picu, usrace se od kesa ako krene kao bi trebalo da krene

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 3.9/5 (7 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +2 (from 2 votes)
  2. Pa naravno da baksis ide kelnerima, ja sam probao app i shvatio da ustvari ne gubis dodir sa osobljem jer na svakako konobar donosi pice koje si narucio.

    mada se slazem da bi bilo kul staviti opciju baksisa u sam app ali prvo treba da dodje mobilno placanje pa mislim da ce to sve ostalo lako stici.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.2/5 (6 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
    • Sto se tice baksisa, svi konobari a i gazde zele pre gotovisnki baksis iz raznih razloga. Na zapadu je omoguceno ostavljane naksisa cak i kada placas karticom ali kada ih prupitas na koi nacin zele baksis, gotovina ili preko kartice, uvek kazu gotovina 🙂
      Tako da opcija baksis na app-u moze, ali nije neophodna 🙂

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Odlican business case i sjajno razvijena aplikacija. Svaka cast momcima, zelim im puno srece i jak sales force.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  4. Moraću da probam app, ali mi se čini da je malo besmisleno koristiti kada nema gužve, što znači u velikom broju kafića. Ja zamišljam da kada neko sedne u kafić, nema toliku želju da svoje ostajanje ubrza za minut-dva. Sedneš da bi sedeo sa nekim ili čekao nekoga, inače kupiš piće na trafici. Uostalom, koliko puta vam se desilo da sednete u kafić i zapričate se sa prijateljem toliko da konobar mora dva puta da dođe da biste vi odlučili šta ćete da pijete. (dakle, brzina je često u gostima, ne konobaru)

    Verujem da je app korisniji u gužvama, kada dozivanje konobara i njegovo donošenje pića oduzima recimo 10-15 minuta. Još u perspektivi da možeš da platiš preko mobilnog… mada i dalje treba da javiš konobaru da si platio a on da proveri i potvrdi.

    Ovako, oduševljenje što ćeš u kafiću u koji si došao da sedneš sa drugarima da provedeš minut i po kraće, mislim da nema nikakvog smisla. Osim što je “kul”.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 3 votes)
    • Ono sto je bitno u vezi naseg app je da ne ocekujemo da ce ikada preuzeti primat nad uobicajnim nacinom narucivanja, niti da treba da tera ljude da manje izbleje. vec da poveca uzitak i poboljsa dozivljaj samog korisnika.

      Dva najveca benefita app-a (pored toga sto je kul koristiti ga 🙂 ) su: 1) kad se narucuje druga/treca tura (pogotovo ako ima guzve) ili 2) pregled slika hrane ili koktela.

      voleo bih da imas sansu da probas app na delu pa da podelis tvoj utisak.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
      • Samo sam hteo da prokomentarišem taj hajp koji kao da se stvara: app omogućava da utrčiš u kafić, konobar ne mora ni da dolazi da te pita nego eto ga već sa pićem. Bespotrebno, osim ako prodaješ za vreme neke trke, pa učesnicima treba usluga brzine formule 1.

        Voleo bih da probam app, da ne pričam suviše napamet, ali prosto mi se čini da poenta ne bi trebalo da bude ubrzavanje naručivanja. Zašto se na tome insistira? Ako hoću novu turu, mahnem konobaru i uradim čuveni kafanski twist pokret i eto nove ture. Plus ispadnem kul 🙂 Ako bi to išlo preko aplikacije, ja bih kliknuo “nova tura”, konobar bi morao sve vreme da stoji kod šanka i gleda u monitor i kad mu izađe “Nova tura za sto br. 2” onda je donese. Ako ne gleda u monitor, možda koristi mobilni (čiju bateriju možda mora da puni 1-2 puta dnevno) koji mu verovatno zavibrira, pa vidi notifikaciju da treba nova tura za sto br. 2 i onda je donese. Mislim da to nije brže od mog twist-a. (možda bi ovo moglo da se prevaziđe kad bi konobar imao bluetooth slušalicu koja mu ispriča ko je šta upravo naručio)

        Za mene bi najveći benefit bio da kada dođem u kafanu i konobar pita šta ću da naručim, ja kažem “samo da pogledam”, kao i inače. Međutim, umesto da gledam u papir, ja gledam u app i vidim fotke, vidim možda info o kalorijama ili sastojcima, vidim komentare i rejting. Vidim video kuvara kako sprema ili priča o istoriji tog specijaliteta. Mogu da naručim iz app-a i on donese, ili pritisnem dugme “Pozovi konobara” (da ga nešto još pitam). To bih koristio, mada, kao što neko reče, neću sve vreme u kafani da provedem buljeći u ekran, možda da se taj meni prenese na moj komp, da pogledam kod kuće.

        Opet, nisam lično probao ali mislim da je Use Case slabo razrađen ako se bazira na brzini između jednog naručivanja i drugog. Ne hejtujem nego samo razmišljam naglas, a još komentara ću kad budem probao app. Pozdrav!

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 4.3/5 (6 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: +3 (from 3 votes)
  5. Mile Kitić says:

    Ja u celom tekstu tražim odgovor na pitanje iz naslova “Zašto?” i u ovom tekstu tog odgovora nema. Jedini smisao ovog teksta je u stvari plačena promocija.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (6 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 4 votes)
    • Ako je tacno pitanje “Zasto su se vratili” moguce je da odgovor nije najjasniji iz samog clanka jer pretpostavljam da autor nije uvek u mogucnosti da prenese bas sve sto kazemo (pogotovo ako se mnogo raspricamo 🙂 ).

      mada evo pokusacu ukratko da odgovorim na tvoje pitanje – ja sam iskreno imao neke licne ciljeve koje sam postigao u jednom trenutku svoje karijere. iako mi je tada bilo lepo (super posao, tim, firma, buducnost…) shvatio sam da me ustvari korporacije i veliki sistemi uzasno guse (procedure, proces odlucivanja…).
      Dodatno, imao sam veliku zelju da pocnem nesto svoje, sto zbog gomile ideja koje sam imao, sto zbog licnog dokazivanja i izazova…sve to zajedno je formiralo jedno jako Zato!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 4.4/5 (7 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +2 (from 4 votes)
  6. Ne vidim razlog da se zbog ovoga vratis u Srbiju? Trziste je mnogo veće za ovakav app van Srbije. Što se nadam da je i ideja daljeg razvoja.

    Dalje, sam app je pomalo besmislen, jer te još više uvlači u ekran dok si sa društvom u kafani. Pri tome, u srpskim restoranima jako često nema u tom trenutku ono to je u meniju, a čisto sumjam da će vlasnici restorana, da ažurno menjaju sadržaj. Sem ako im to nije omogućeno u samoj aplikaciji.
    Takođe, da li stoje cene pored artikala?
    I na kraju, da potvrdim — Mileta Kitića — ovo je samo promo tekst, nema razloga.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • naravno, app nije bas za svaki tip objekta – npr kafane. vec za one koji imaju “rush-hour”, vise spratova, veliku bastu, itd.
      ali svakako danas ljudi u guraju nos u ekrane telefona, sa i bez naseg app na trzistu…takav je trend i sumnjam da cemo mi nesto mnogo vise doprineti tome….

      cene stoje pored svih artikala, a vlasnici sami azuriraju elektronski meni (veoma jednostavno) u trenutku kada azuriraju i postojeci meni. jer danas u vecini objekata postoje POS sistemi koji u svakako moraju da imaju sve azurirane podatke o cenama i artiklima.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 2 votes)
  7. Evo, ako je problem pronaći odgovor na pitanje iz naslova Zašto…, obeležio sam oba mesta u tekstu gde to postoji, gde je na kraju teksta ponovljen odgovor Janka iz komentara na ovaj tekst.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Zidarski says:

    Vrlo interesantan tekst (bez obzira da li je plaćena promocija).
    Mislim da je aplikacija vrlo korisna jer najviše što me smara je čekanje na konobara. Postavlja se pitanje da li će ljudi koristiti ovu aplikaciju ako u različitim kafićima koje posećuju budu i različite aplikacije 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  9. Zanimljiva i interesantna aplikacija koja bi mogla da se primenjuje i u druge svrhe.
    Ono sto je najveca vrednost je vreme koje se stedi svima, a to je u ovoj strci i frci za vremenom jedna od najvaznijih stvari, kako posetiocu tako i restoranu, svakome iz svoih razloga
    Zanima me da li vas ima i u Holandiji?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    • Cao Jelena, hvala na pozitivnim komentarima 🙂

      Gde jos vidis da bi nas app imao primenu? svi predlozi i ideje su dobrodosli.

      Sto se tice tvog pitanja za Holandiju, ne nazalost nas za sada jos nema tamo ali krecemo sa sirenjem po Belgiji do kraja godine tako da postoje izgledi da u dogledno vreme budemo prisutni i susednim zemljama.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Ideja mi se dopada, jedino sto bih ja uradio je: umesto naplate kaficima za rentiranje programa, dozvolio bih svima da koriste besplatno i klijent i server (da ga tako nazovemo), po sistemu nekog fremium, pa bih onda ponudio neke advanced opcije kada se jednom korisnici “navuku”. Ovako mislim da ce ekspanzija mnogo teze i sporije ici, jer prosecni Srbin vlasnik kafica nece da plati, jer “sve ima da se skine za dzabe sa torenta” (menja se i to polako). Mozda se ovo ne odnosi na elitne kafice. Ali ja bih voleo da bidim ovo u svakom, od onih u Strahinjica Bana, pa do bircuza 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Pozdravljam ideju za izradu ovakve aplikacije. Sam Android nam donosi vrlo interesantnu budućnost, pitanje je samo koliko smo mi sami spremni da je prihvatimo. Molim da me ispravite ako grešim, ali mislim da svako od vas ne treba puno da se zamisli kada pokuša da nabroji ljude oko sebe koji ili nemaju smartphone ili ga imaju od svih njegovih mogućnosti, koriste samo kameru i FB. Da prilikom konfigurisanja telefona ne treba ubaciti gmail adresu, većina ne bi ni koristila mejlove na telefonu. Znam da je ovo što pišem krajnje iritantno svakom “normalnom” korisniku Androida, ali prestiž da se ima što veći i skuplji telefon, (bez obzira što vlasnik ne zna da ga koristi) nikada neće izaći iz mode. Ja lično nemam problema sa nabrajanjem ovakvih osoba iz okruženja.
    Lično u priču da se napuste firme iz inostranstva zarad startup biznisa u Srbistanu ne verujem. Želeo bi unapred da se izvinim Bogdanu i Janku, jer mislim da pored stečenog znanja, nisu shvatili suštinu problema i gde su pogrešili. Ova aplikacija može da ima potencijala samo u inostranstvu. Da li su ovde dobili povoljnije uslove za započinjanje biznisa, nego što bi dobili u inostranstvu? Koliko će korisnika ovde da plati 1Euro (npr.) za aplikaciju a koliko bi platili u inostranstvu? (na žalost ja ne znam nikog ko je dao dinar za bilo koju aplikaciju, već ili koriste besplatne ili komšija zna da podesi da radi ako treba da se plati ) Voleo bi da verujem da će se njihov optimizam isplatiti u Srbiji i da neću za par godina na istom ovom mestu da čitam o njima kao o desnoj ruci nekog tamo novog Zuckerberga, i kako su uspeli da naprave mobilnu aplikaciju za detektovanje tumora ili otkrivanje NLO-a među nama, koji je naravno otkupila NASA. Puno sreće

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. Lale Gator says:

    Preduzetnik ili e-preduzetnik, u Srbiji, danas, je veoma rizično iz bilo kog aspekta. Prvi i osnovni preduslov, funkcionalno pravosuđe – ne postoji. Svaka čast momcima na ideji, koja je takođe u startu limitirana samo na smartphone korisnike, NFC, QR scan.. Viđao sam po Aziji ovakve fore, doduše bio je tablet umesto menija u restoranima, sve ostalo isto. Plaćanje zasebno. A Srbija, da se vratim, sa GDP od $5600 i zvaničnom stopom nezaposlenog stanovništva više od četvrtine ukupnog, zaista je sve samo ne hi-tech environment. Ni business a ni consuming. Kao što neko reče, ovaj app može da radi worldwide, ne vidim čemu bombastični naslov “napuštanja sigurnog posla u EU”. Fully pointless. A pritom ni ne zapošljava a ni generiše višak, a fancy show-off. Za EU da, za US da… za SRB ne.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  13. U tekstu se posredno može videti internacionalna komponenta plasiranja aplikacije (najava ugovora za Belgijsko tržište), a u prvom pasusu sa dodao eksplicitno da se vidi da je aplikacija primarno namenjena internacionalnom tržištu, a u Srbiji će se razvoj tržišta za vu aplikaciju koristiti kao test za proboj na internacionalno tržište.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  14. carsedia says:

    Zelim puno uspeha ali po meni aplikacija da bi uspela mora da resi neki problem, a problem kod narucivanja ne postoji…

    “Stedi vreme” – koliko mi vremena treba da skinem aplikaciju da klikcem tamo vam umesto da pozovem konbara …

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. makelele says:

    Sve pohvale za ideju.Mnogo puta mi se desavalo da odlepim cekajuci konobara ,a pri tom sam seo sa prijateljima i pijemo vec 5-6 turu.Konobari u Srbiji su i dalje ljudi koji mrze svoj posao i ako ova ideja ubrza takve konobare (naravno,izvinjavam se svima onima koji se ovde ne pronalaze)i deluje na njihovu lenjost ,onda je to stvar koju podrzavam.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.