fbpx

Polovina 2014. g. u znaku akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria

Od same najave akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria, preko burnog početka, usledio je tokom 2014. g. veoma uspešan period kreiranja zanimljivih i kvalitetnih sadržaja pod pokroviteljstvom kompanije Coca-Cola System, od strane blogera koji učestvuju u ovoj akciji.

Akcija je pokazala da se iz meseca u mesec podiže vidljivost blogova u akciji, a korišćenjem alata AuthorInsights za merenje doprinosa pojedinačnih blogova ovoj akciji pokazalo se da doprinos svakog pojedinačnog blogera vidljivosti ove akcije raste iz meseca u mesec.

Ubeđen sam da će do kraja ove godine biti nastavljen ovaj trend porasta posećenosti blogova i doprinosa pojedinačnih blogera ovoj akciji, na osnovu konstantnog porasta kvaliteta blog postova koji se objavljuju pod pokroviteljstvom kompanije coca-Cola System.

Coca-Cola Bloggers Network Adia i #Poplave

coca_cola_1003Akcija Coca-Cola Bloggers Network Adria je privremeno bila obustavljena tokom akcije spašavanja od poplava u regionu. Većina blogera je bila direktno ili indirektno angažovana u pomoći ugroženom stanovništvu. Članice Coca-Cola Systema iz celog sveta prikupile su donaciju za ugrožene u poplavama u vrednosti od 500.000 EUR, što je imalo za posledicu između ostalog da su u ovim krajevima bile obustavljene sve aktuelne reklamne kampanje ove kompanije, a na već zakupljenim oglasnim mestima su komunicirani brojevi telefona za pomoć ugroženima.

Blogeri su narednog meseca u sklopu same blogerske akcije pisali na temu svog doživljaja poplava u regionu:

Kako je Coca-Cola System utrošio svoja preostala sredstva iz promotivnih budžeta za 2014. godinu za donacije ugroženima u poplavama, predviđeno proširenje projekta Coca-Cola Bloggers Network novim blogerima se premešta u 2015. g. U tom kontekstu biće nekih iznenađenja o kojima ćete biti blagovremeno obavešteni.

Zaključak

Moj je lični stav da je ovaj projekat uspeo u pokušaju da:

  • odgovara čitaocima blogova koji umesto klasičnih reklama čitaju i gledaju kvalitetne i inspirativne blog postove,
  • da blogeri koji učestvuju u projektu praktično uživaju u tekstovima koje pišu u sklopu ovog projekta,
  • i da Coca-Cola System aktivno doprinosi kreiranju kvalitetnih online sadržaja u celom regionu.

I dalje stoji poziv da se i druge kompanije priključe ovom projektu da bi aktivno uticale na mogućnost podizanja kapaciteta oglašavanja na blogovima u regionu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 4 votes)
Polovina 2014. g. u znaku akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria, 5.5 out of 10 based on 6 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 13/07/2014, RSS

Komentari su zatvoreni.