fbpx

Philip Morris zapošljava: Mladi i ambiciozni spremni na izazove

Kompanija Philip Morris u Srbiji kreirala je trogodišnji menadžment trening program u okviru kojeg će biti otvoreno šest radnih mesta za talentovane mlade i ambiciozne kandidate, sa dve do tri godine radnog iskustva i završenim fakultetom, sa Master diplomom (poželjno fakulteti ekonomskih ili organizacionih nauka). Cilj ovog programa je da se u roku od tri godine kandidati obuče za menadžerske pozicije iz oblasti razvoja poslovanja (Business Development – BDP), finansija i prodaje.

Od prethodnog iskustva poželjno je da su kandidati radili na poslovima u vezi sa koordinacijom raznorodnih aktivnosti koje su srodne pomenutim oblastima za tražene poslovne pozicije.

Kroz koncept edukacije zasnovane na radu u konkretnim poslovnim situacijama u toku tri godine obezbeđuje se mogućnost da kandidati u potpunosti shvate funkcionisanje kompanije. Svaki kandidat će se imati priliku da se upozna sa procesom rada u sva tri sektora.

Od budućih kandidata se očekuje da budu aktivni i angažovani, da preuzimaju odgovornost za aktivnosti koje obavljaju, da su spremni na izazove, učenje i razmenu iskustava, kao i da su njihovi afiniteti usmereni na sticanje iskustva na internacionalnim tržištima kompanije Philip Morris.

Menadžment trening program ima za cilj da podstakne kandidate da aktivno pristupaju poslovnim obavezama i da savladaju tehnike samostalnog vođenja posla na najbolji način, prilagođeno potrebama kompanije.

Inače, kompanija Philip Morris u Srbiji je poslovno okruženje koje okuplja profesionalce različitih profila. Veliki broj zaposlenih je svoje uspešne karijere nakon angažmana u Srbiji nastavio na drugim tržištima. Još zanimljiviji podatak je da se izvestan broj zaposlenih nakon školovanja i uspešne karijere u inostranstvu vratio u Srbiju kako bi radili u kompaniji Filip Morris. Njihov cilj bio je da se nakon obrazovanja i profesionalnog usavršavanja u inostranstvu vrate u zemlju kako bi na domaćem terenu primenili internacionalno iskustvo, pa je posao u kompaniji Philip Morris u Srbiji bio pravo rešenje.

Kako sigurno dobiti atraktivan i perspektivan posao u domaćim i inostranim kompanijama – Rad, aktivnost i preuzimanje odgovornosti!

Živimo u vremenu u kojem većina mladih osoba nema priliku da stekne adekvatna primenljiva znanja neophodnih za zapošljavanje. Isto tako, veliki je broj mladih, koji ne mogu da pronađu posao posle studija, a glavna prepreka im je uglavnom nedostatak radnog iskustva. S druge strane, sve je veća potražnja kompanija za kvalitetnim kadrovima. Tokom prethodnih godina iskristalisalo se koje su to osobine potencijalnih kandidata za posao, koje se traže za većinu atraktivnih pozicija, a koje ne podrazumevaju konkretno znanje iz određene oblasti:

  • Brzo usvajanje, primena novih znanja i radne navike. Potrebno je da potencijalni kandidat veoma brzo i temeljno prouči oblast koju nedovoljno poznaje i da u roku od nekoliko sati krene sa primenom naučenog. Kroz dalji rad, kandidat nastavlja sa usvajanjem potrebnih znanja i istovremeno stiče iskustvo neophodno za obavljanje opisa poslu. Ova veština se lako može vežbati od kuće kada preko interneta odaberete neku oblast koju proučite i krenete ubrzo da primenjujete ono što ste u međuvremenu naučili. Fokus je na brzom pronalaženju najvažnijih aspekata posmatrane oblasti, koji vam dalje obezbeđuju nastavak učenja kroz konkretan rad. Uz pomenute osobine veoma je važno da se u toku radnog vremena aktivno učestvuje u realizaciji aktivnosti, bez čestog “praznog hoda” i odmaranja.
  • Aktivnost, proaktivnost i samostalno rešavanje poslovnih problema. Osnovna prednost perspektivnih poslovnih pozicija je mogućnost da nakon uvodnog treninga za određene poslovne zadatke u kompaniji, veoma brzo dođete u situaciju da samostalno rešavate problem i pokrećete inicijative za unapređenje kvaliteta rada. Ovakav stav prema poslovnim zadacima, koji su pred vama, rezultiraće sposobnošću da predviđate i predupredite buduće probleme.
  • Preuzimanje odgovornosti i timski rad. Zaposleni koji sami iniciraju poslovne zadatke i aktivno doprinose poboljšanju poslovnih rezultata su osobe koje lako samostalno rešavaju problem i preuzimaju punu odgovornost. Novi projekti su za njih privlačni izazovi i prihvataju odgovornost za njihovo vođenje bez bojazni. Preuzimanje odgovornosti za svoj i rad drugih kolega predstavlja osnovni kvalitet timskog rada.

Ovo su neke od ključnih karakteristika kandidata koje poslodavci priželjkuju u svojim timovima, bez obzira na prethodno radno iskustvo. Ukoliko ste spremni da učite, preuzimate inicijativu i budete proaktivni u poslovnom okruženju, uz prethodno navedene uslove imate veliku verovatnoću da postanete deo uspešnog Philip Morris internacionalnog tima u Srbiji.

Zainteresovani mogu aplicirati za program preko ove stranice.

Partner ovog teksta je kompanija Philip Morris u Srbiji

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.9/10 (14 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 4 votes)
Philip Morris zapošljava: Mladi i ambiciozni spremni na izazove, 5.9 out of 10 based on 14 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 10/02/2014, RSS

Komentari su zatvoreni.