fbpx

Konferencija E-trgovina 2013 – Palić od 24. do 26. 04. 2013. – I poziv za učešće i prijavu radova

Trinaesta po redu konferencija E-trgovina održaće se na Paliću od 24. do 26. aprila ove godine. Kako je prošle godine skoro 10.000 osoba pratilo ovu konferenciju preko sriminga (!), i sa preko 300 osoba koje su direktno pratile predavanja i uživale u druženjima i poslovnim aktivnostima na Paliću, ove godine ćemo pokušati da opravdamo ovako interesovanje za teme e-poslovanja i e-trgovine u Srbiji i regionu, pa da prošlogodišnji rekord možda i prestignemo.

Ove godine postoji nekoliko fokusa konferencije u odnosu na aktuelnu situaciju sa razvojem e-trgovine i e-poslovanja u Srbiji i regionu:

  1. Kao i prethodnih godina, biće prisutni adekvatni predstavnici Države od kojih će se moći saznati šta će se konkretno dešavati sa aspekta unapređenja klime poslovanja i trgovine putem interneta, i moćiće da se utiče na njih sa konkretnim predlozima za dodatna unapređenja stanja u kojem se nalazimo na tom polju.
  2. Trudićemo se da predstavimo što veći broj konkretnih uspešnih lokalnih i regionalnih primera primene interneta u poslovanju i trgovini, koji potvrđuju tezu da je u ovim krajevima sve isplativije poslovanje putem interneta.
  3. Organizovaćemo okrugle stolove na temu odnosa Države prema sektoru e-poslovanja i e-trgovine, šta je potrebno raditi da bi se kvalitetno poslovalo i trgovalo preko Interneta, kao i pregled stanja iz oblasti e-trgovne, finansiranja i e-promocije u Srbiji i regionu.

 

TEMATSKE OBLASTI:

– B2B i B2C e-commerce
– M-commerce, M-payment
– Social Commerce, Social Business
– CrowdFunding, Sharing Economy
– Internet marketing
– Online PR
– SEO
– Social Media
– Enterprise 2.0
– Pravni aspekti elektronskog poslovanja
– Platne kartice i sistemi plaćanja na Internetu
– Sistemi zaštite el.transakcija na Internetu
– E-banking
– Brokersko poslovanje na Internetu
– Uloga osiguranja u procesu e-trgovine
– Upravljanje procesima dostave robe

Kako da se vaš primer e-poslovanja pojavi u glavnom programu Konferencije?

Važna karakteristika konferencije E-trgovina jeste mogućnost da samostalno prijavite svoj rad na date teme iz oblasti primene e-poslovanja i e-trgovine, i što je rad ilustrativniji iz oblasti koju pokriva, veća je verovatnoća da će ući u selekciju koju bira Programski odbor Konferencije (radove koji predstavljaju čistu teoriju ne odobravamo na ovoj konferenciji, jer je ovo prvenstveno stručna konferencija. Naučni radovi koji se primaju u glavni program moraju imati vidnu praktičnu primenu). Postoji nekoliko problema koji su se proteklih godina pokazali u praksi kod prijavljivanja radova za Konferenciju E-trgovina:

  • Pokušaj da se umesto sponzorstva obezbedi besplatno pojavljivanje u glavnom programu preko rada koji u fokusu ima predstavljanje kompanije. Svih ovih godina ima na desetine primera kako su kompanije predstavile veoma dobre studije slučajeva rešavanja različitih problema u svom poslovanju na Internetu, primeri primene različitih novih rešenja koja su donela direktne koristi kompaniji, itd. Potrebno je osmisliti kako nešto što ste u praksi uradili i što vam je uspelo u dolaženju do unapređenja bilo kog aspekta poslovanja predstavite u svetlu upravo tog primera. Pored svakog predavača i naziva predavanja stoji ime organizacije koju predstavlja, što je sasvim dovoljno ako primerom iz rada uspete da skrenete pažnju javnosti koja prati ovu Konferenciju. Sve ostale varijante promovisanja rešenja kompanija rešavaju se sponzorskim aranžmanom.
  • Nedovoljno dobro/kvalitetno opisan rad u apstraktu koji razmatra Programski odbor, ili nedovoljno dobro/kvalitetno urađen kompletan rad. U ovoj kategoriji se nalaze i radovi koji nemaju dovoljno kvalitetno urađenu prezentaciju za predstavljanje, ali je ovaj problem mnogo lakše rešiv ako rad dobije “zeleno svetlo”. Ako imate problem sa definisanjem teme, načina kako da opišete temu, a znate da imate nešto što će interesovati publiku na Konferenciji, savet je da angažujete sa strane nekoga ko će moći da vam pripremi taj rad na dobar način.
  • Pored dobrog rada potreban je i dobar prezenter. Više puta tokom prethodnih gdina se dešavalo da za prijavu dobijemo veoma interesantan i kvalitetan rad, ali da predstavljanje rada bude toliko loše da se od toga ne može videti kvalitet onoga što je predstavljeno u radu. Kako poslednjih godina sve veći broj osoba prati ovu Konferenciju, potrebno je da za predstavljanje vašeg rada odaberete nekoga ko se ne boji da javno izložimateriju pred hiljadama osoba, a jedan od načina prevazilaženja straha od javnog nastupa jeste ozbiljno i dugotrajno vežbanje istog pred vašim rođacima, prijateljima, poslovnim partnerima i sl. Lošom prezentacijom rada možete izgubiti više od toga što biste mogli da dobijete kvalitetom rada. Prethdno opisano je razlog zbog kojeg već nekoliko godina radove sa osobama koje nismo videli do sada kakav javni nastup imaju (stavite vaš javni nastup na YouTube) ne mogu da očekuju udarne termine predstavljanja na Konferenciji.

Svake godine pooštravamo kriterijume ulaska rada u glavni program sa aspekta zanimljivosti teme i mogućnosti da se tema iznese dovoljno kvalitetno javno, pa ako vam je važno da vaš primer e-poslovanja predstavite pred hiljadama zainteresovanih osoba – dobro se za to pripremite.

Sa aspekta kompanija koje žele da predstave svoja rešenja na nivou sponzorskih aranžmana, što se pre odlučite da želite da predstavite vaša rešenja na Konferenciji E-trgovina, dobićete bolje termine za predstavljanje. Sa sponzorima se posebno dogovaramo o načinima konkretnog postizanja kvaliteta predstavljanja materije koja je tema aranžmana, da bi bila što bolje prenešena učesnicima Konferencije.

PRIJAVA RADOVA:

Rok za prijavu radova: 15.02.2013. god.
Obaveštenje o prihvatanju abstrakta: 20.02.2013. god.
Rok za dostavljanje radova: 31.03.2013. god.

Formular za prijavu rada: http://www.etrgovina.org/autori/

PRIJAVA PRISUSTVA:

Kotizacija ( za prijave do 25.02.13) je 5.590 dinara.

U cenu kotizacije uključeno je učešće u radu skupa zbornik radova i ostali materijali.
http://www.etrgovina.org/ucesnici/prijava/

Važno je napomenuti da se svake godine ponavlja situacija u kojoj naveći broj osoba koje prisustvuju Konferenciji donosi konkretnu odluku o tome (uplatu) pred sam početak Konferencije. Preporuka je da se ranije prijavite, što je i isplativije…

Za sve dodatne informacije pogledajte zvanični sajt konferencije
www.etrgovina.org

Pored samog Web sajta, nadležne za Konferenciju E-trgovina možete kontaktirati preko FB stranice www.facebook.com/etrgovina i Twitter naloga twitter.com/etrgovina_org.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.2/10 (11 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Konferencija E-trgovina 2013 - Palić od 24. do 26. 04. 2013. - I poziv za učešće i prijavu radova, 5.2 out of 10 based on 11 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 03/02/2013, RSS

Komentari su zatvoreni.