fbpx

Kladionice Vs. Berza? – Šta zanima mlađe generacije?

Povod za ovo pisanje je uspeh na koji sam ponosan: U poslednje tri godine držanja predavanja i vežbi na predmetu Internet marketing na www.vets.edu.yu i www.ves.edu.yu uspeo sam da zainteresujem desetak studenata koji su veoma redovni u ovdašnjim kladionicama da malo pogledaju i zainteresuju se za berzansko poslovanje.

U sklopu predmeta Internet marketing radi se seminarski rad na temu “Internet marketing plan”. Da bi studenti počeli sa radom, moraju prvo da izaberu temu rada (slobodan izbor). Ispostavilo se da kada pitam pojedinačno studente šta ih u životu interesuje (insistiram da odaberu za temu neku oblast koja ih inače interesuje), u skoro 100% slučajeva dobijam odgovor: “Pa… Ne znam.” Ove godine sa ustalio praksu da direktno pitam svakog studenta i “ne puštam” dok ne odabere neku temu. Kasnije se ispostavi da za rezultat veći broj studenata izabira veoma interesantne poslovne modele, tj. krenu sa “upotrebom svog mozga”.

Ispostavilo se takođe da svake godine sve veći broj studenata (obično muškaraca) kada ih pitam šta ih interesuje, odgovaraju – Sport, Fudbal. Moje sledeće pitanje je: “Da li to znači da vas interesuju kladionice”. Odgovor na ovo pitanje je bezrezervno pozitivan. Moja automatska replika u ovim slučajevima je da malo pogledaju sajt www.belex.co.yu, i ispričam im priču o jednoj studentkinji sa treće godine koja više od godinu dana sa društvom kupuje i prodaje akcije na berzi, i zarađuje za studentske uslove solidna sredstva.

Interesantno je da kada studenti koji su pasionirani “kladioničari” krenu da čitaju uputstva o sistemima trgovine na berzi, veoma brzo se stvarno zainteresuju za ovu oblast, jer postoji dosta analogija. Da ne spominjem da prijateljima, roditeljima i rođacima baš neće da se hvale da se klade u kladionicama, ali veoma lepo zvuči kada kažu da trguju na berzi.

Bez obzira što sam već video veoma nervozne stručnjake za berzu kada im se berza uporedi sa klađenjem, meni je veoma drago da određeni broj sveprisutnih kladioničara pređe u berzanske trgovce.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Kladionice Vs. Berza? - Šta zanima mlađe generacije?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

1 odgovor na Kladionice Vs. Berza? – Šta zanima mlađe generacije?

  1. stvorbre! says:

    vecj duzhe vreme hocju da nauchim kako sve to funkcionishe… i definitivno bih ulozhio u hranu!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.