fbpx

ProGlas 2.0: Veštačka inteligencija predlaže mape puta za smanjivanje dubokih razlika u srpskom društvu

"ProGlas" je inicijativa za dubinske promene političkog i društvenog sistema u Srbiji, ka obnovi demokratije, pokrenuta od strane osoba koje nemaju "nameru da se bore za bilo kakve pozicije i funkcije, niti da se upuštaju u igre vlasti i moći". Do 04.12.2023. g. "ProGlas" je potpisalo preko 167.000 građana Srbije. Ovo je prvi put, koliko znam, da se u savremenom političkom životu pojavila sistemska inicijativa za promenu načina razmišljanja o tome šta jeste i šta bi trebalo da bude politički i društveni sistem u Srbiji (Promene 5.oktobra 2000. g. su bile u kontekstu svrgavanja Miloševića, a "6. oktobar" se nikada nije desio).

Zašto je ProGlas "svetlo na kraju tunela",...

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Opširnije

Kako izbeći korak unazad: Vodič kroz izazove ažuriranja sadržaja i servisa

Suočavanje s problemima kada vaš novi sadržaj ili servis ne dostiže kvalitet prethodnog, može biti zastrašujuće za svaku odgovornu osobu i kompaniju koja je pokušala da unapredi svoj digitalni nastup.

Koliko vam se dopada kada platforme kao što su YouTube i LinkedIn eksperimentišu sa plaćenim servisima i oglašavanjem, tako što vam stalno izlaze njihove ponude?

Ovi primeri bi trebalo da pokažu kako svako ažuriranje sadržaja ili servisa nosi sa sobom rizik od nazadovanja iskustva njihovog korišćenja. Ovaj blog post istražuje kako da se nosimo s ovim izazovima i kako da osiguramo da naše svako novo ažuriranje unapredi, a ne pogorša korisničko iskustvo.

Savet: Povedite...

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Opširnije

Kako odabrati školovanje za vaše dete? Vebinari OdaberiObrazovanje.com

Veliki događaj u životu je kako odabrati srednju školu, fakultet, položiti upis za nastavak školovanja, završiti školovanje, doći do prvog posla, menjati profesiju, i sl. Za ovakve životne odluke potrebno nam je vreme, i potrebno je da budemo što bolje informisani. Poslednjih trideset i više godina desile su se velike promene u mogućnostima obrazovanja i načinima dolaska do posla. Zato je potrebno da dobro proučimo koje su sve opcije obrazovanja za konkretne profesije, kako da izabremo adekvatnu školu i fakultet, i šta je sve potrebno da dodatno naučimo da bismo se pripremili za bolje plaćene poslove. Jedan od najvažnijih rezultata objavljivanja knjige “Kako do...
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Opširnije

U kakvoj su vezi Overturizam trend sa nedavnim olujama u regionu? Koji je vaš poslovni odgovor na preteranu potražnju?

"A šta ako vaš projekat stvarno uspe?"

Kako kompanije i organizacije mogu da balansiraju povećanje potrebe za proizvodom ili uslugom sa svojim kapacitetima?

Kako to funkcioniše na primeru trenda overturizma i na primeru nedavnih oluja u Srbiji i regionu?

Šta bi mogao biti odgovor na ove probleme?

Šta je osnova problema overturizma?

Nakon korone, desilo se da su se u celom svetu ljudi "probudili" i krenuli više da putuju u odnosu na ranije. Posledica toga je da se u medijima sve češće u poslednje dve godine pominju reči "Overturizam" i "De-turizam". Ovi termini opisuju stanje u kojem veliki broj gostiju i domaćina neke geografske destinacije imaju utisak da je previše...
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Opširnije

Promišljanje kreativnosti u doba veštačke inteligencije (VI, AI). Kako isplativo koristiti Chat GPT?

Kako učiti, podučavati kreativnost i biti kreativan u vreme Chat GPT-a i drugih alata generativne VI (AI)?
Udruženje vodećih univerziteta u Engleskoj je 04.07.2023. g. objavilo je pet principa za korišćenje AI alata u obrazovnom procesu, u kontekstu postavljanja veštačke inteligencije kao prilike za unapređenje učenja, a ne kao pretnju procesu ocenjivanja postignuća studenta (prepisivanje eseja, radova, kontrolnih zadataka…).

Top 3 principa usvajanja upotrebe veštačke inteligencije u procesu obrazovanja:

  1. Univerziteti će podržati studente i osoblje da postanu pismeni za upotrebu veštačke inteligencije (AI literacy).
  2. Osoblje univerziteta treba da bude sposobno da...
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Opširnije
Strana 1 od 28612345678910...Kraj