fbpx

E-book verzija knjige “Digitalni Pre-Marketing”

Od 26.10.2018. godine dostupna je elektronska verzija knjige “Digitalni Pre-Marketing” preko Kobo servisa, na adresi www.kobo.com/ww/en/ebook/digitalni-pre-marketing.

Kako knjiga ima 314 strana u B5 formatu štampanog izdanja, ako ste ljuditelj čitanja e-knjiga “Digitalni Pre-Marketing” će svakako predstavljati čitalački izazov – ovo nije knjiga koja služi za lagano prelistavanje, ona traži pažnju i posvećenost pri čitanju, ako želite iz nje da izvučete najviše moguće.

Zašto nisam ranije objavio da će biti objavljeno i e-book izdanje?

E-knjiga kao elektronsko izdanje “Digitalnog Pre-Marketinga” nije bila tema do momenta dok nije bila završena priprema za štampu klasične knjige. Jelena Stojanov koja je radila prelom, u poslednjih nekoliko godina je više puta radila knjige za inostrane izdavačke kuće i pojedince, i nakon završetka pripreme za štampu me je jednostavno pitala da li želim i e-book verziju. To se dešavalo krajem septembra ove godine.

Pre nekih godinu dana sam čitao o tome kako objaviti e-knjigu na srpskom jeziku, i kada sam sam dobio informaciju da mogu jednostavno da dobijem i e-book verziju – nije više bilo dileme.

Bilo mi je potrebno vreme da proučim način objavljivanja e-knjige, i da se isprave neke CSS greške zbog specifičnosti preloma (interesantno je da je e-book u osnovi tehnički XML verzija dokumenta sa CSS dizajnom). I e-knjiga je sada tu…

Zašto Kobo servis za objavljivanje elektronske knjige na srpskom jeziku?

Znam godinama da postoje neki problemi sa lakim objavljivanjem knjiga preko Amazona (Kindl), i videću da li ću te probleme rešiti kada preko tog servisa objavim knjigu na engleskom jeziku koja se trenutno prevodi.

Za Kobo znam takođe godinama, i znam da je tamo moguće jednostavno objaviti e-knjigu na preko 170 jezika, uključujući i srpski jezik. Ovaj e-book servis koriste milioni osoba u svetu, i dovoljno je (i poželjno) da imate ISBN broj elektronskog izdanja (koji u srbiji mogu kupiti i fizička lica) da bi objavili e-knjigu preko ovog servisa.

Ovaj servis uzima samo (normalnih) 30% od cene knjige, i u vlasništvu je veoma relevantne i velike japanske kompanije Rakuten, koja je između ostalog vlasnik jednog najvećih svetskih affiliate marketing servisa.

Ako vas interesuje objavljivanje e-knjiga preko ovog servisa, sve informacije o tome možete dobiti preko adrese https://writinglife.kobobooks.com/, tj. preko ove adrese.

Zašto ova e-knjiga ima visoku cenu, tj. zašto nije kao većina e-knjiga samo nekoliko EUR, odnosno nekoliko stotina dinara?

Ukratko, ako na osnovu ove knjige primenite bar jedan savet za vaš posao – imaćete bar 5 puta veću vrednost od njene cene.

Osobe koje nisu u izdavačkom poslu misle da je izdavanje i štampanje knjiga komplikovano i skupo – a nije. U poslednje tri godine čak se i u ovim krajevima veoma razvila digitalna štampa, koja za male tiraže veoma lepo funkcioniše po pristupačnim cenama, koje zavise od broja strana knjige i formata. Danas možete imati vašu knjigu za nekoliko desetina EUR – i u štampanom i u elektronskom obliku, naročito ako vam knjiga nema puno strana.

U mom slučaju to nije bilo baš tako (samo priprema za štampu i dizajn korica su bili u stotinama EUR), ali sam zato zahvalan sponzorima Infostud, Limundo, Internet Academy i Grupovina, koji su mi pomogli da ova knjiga ugleda svetlost dana.

Bez obzira na ove cene, kada se saberu svi troškovi kreiranja knjige sa određenim tiražom, u ceni knjige na tržištu ovaj trošak nije velika stavka! Cena knjige se formira u odnosu na vrednost koju ona daje kupcu, i u odnosu na definisanu strategiju prodaje.

Mišljenja sam da knjiga “Digitalni Pre-Marketing” ima vrednost, što sam potvrdio pre njene prodaje u razgovoru sa recenzentima ove knjige. Nadam se da će se uskoro pojaviti i prva mišljenja čitalaca ove knjige nakon njenog objavljivanja, koja će da potvrde ili opovrgnu ovo naše mišljenje. Za sada sam video samo pozitivne reakcije, i hvala vam na tome…

Da li se e-knjiga može kupiti zajedno sa video seminarima, kao u slučaju klasične knjige?

Iz tehničkih razloga, na žalost nisam u mogućnosti da ponudim istovremeno i elektronsko izdanje knjige i video seminare. Jedna od velikih prednosti Kobo servisa je i veoma kvalitetna mogućnost zaštite elektronskog izdanja knjige od kopiranja (DRM – Digital Rights Management), a servis ne daje mogućnost da se na neki način spoji prodaja elektronskih knjiga sa video seminarima.

U tom kontekstu, uskoro će na mom video servisu ponuditi nekoliko besplatnih video materijala koji su u vezi sa knjigom “Digitalni Pre-Marketing”.

Što se tiče samostalne prodaje knjiga bez video seminara, to ću u narednim nedeljama najverovatnije prepustiti određenom broju knjižara, a preko mog video servisa knjiga će se prodavati zajedno sa video seminarima. Razlog za to je što sa video seminarima dobijate dodatna objašnjenja i primere koji bi u knjizi sigurno zauzeli još nekoliko stotina stranica…

E-book verzija knjige; Štampana knjiga sa dva video seminara

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 26/10/2018, RSS

Komentari su zatvoreni.