fbpx

Akreditovani program V stepena za SEO specijalistu prvi put u Srbiji!

Posle dve godine procesa akreditacije za formalnu kvalifikaciju Tehničar-specijalista za optimizaciju veb-sajtova za pretraživače – 5. stepen kvalifikacije (specijalista nakon četvorogodišnje srednje škole), stvorili su se uslovi za prvi akreditovani program iz oblasti digitalnog marketinga na nivou specijalizacije posle završene srednje škole.

Link group je nedavno objavio poziv za upis prve generacije SEO specijalista, koja će od 01.06.2023. krenuti na akreditovani program „Obuka za tehničara-specijalistu za optimizaciju veb-sajtova za pretraživače”.

Ovaj program obrazovanja traje do kraja decembra (jedno polugodište), uključujući i letnji raspust nakon juna, a polaganjem nakon odslušanog programa stiče se formalna kvalifikacija – Tehničar-specijalista za SEO.

Zašto bi neko upisao ovaj program SEO obrazovanja?

Ovo je za sada jedina obuka u ponudi na tržištu u Srbiji sa kojom je moguće dobiti važeću kvalifikaciju 5. stepena, koja se formalno priznaje za SEO poslovnu poziciju u kompanijama i u različitim institucijama i organizacijama. Ova obuka može da se sluša i polaže sa završenom srednjom stručnom spremom.

Sledećan važan detalj je da ovaj program obrazovanja, pored završenih određenih vrsta srednjih četvorogodišnjih škola, može da se upiše sa bilo kojom završenom srednjom školom, ako pojedinac ima minimalno dve godine iskustva u ovom ili srodnim proslovima – Objašnjeno u uslovima upisa.

Ovaj tip edukacije može pomoći mnogima koji već rade poslove iz oblasti digitalnog marketinga sa srednjom stručnom spremom, da dođu do formalne diplome tehničara-specijaliste (o vom slučaju za SEO), što je u osnovi i nivo znanja najvećeg broja profesionalaca iz oblasti (više od srednje škola, manje od fakulteta).

Program „Obuka za tehničara-specijalistu za optimizaciju veb-sajtova za pretraživače”

  1. Optimizacija tehničkih elemenata na veb-sajtu
  2. Optimizacija u okviru veb-sajta
  3. Optimizacija izvan veb-sajta
  4. Optimizacija digitalnih sadržaja
  5. Digitalne tehnologije
  6. Elektronsko poslovanje
  7. Marketing
  8. Lične veštine, efikasnost i efektivnost
  9. Strani jezici

Pogledajte detalje program ovog specijalističkog obrazovanja.

Zanimljivosti vezane za ovaj program i moje angažovanje oko akreditovanih programa formalnog obrazovanja

Opisani program specijalističkog obrazovanja je prvi akreditovani program ovog tipa gde broj časova po predmetu ne pokriva celo polugodište (npr. predmet E-poslovanje ima 9 časova – 5 teoretskih i 4 praktična). Predmet po polugodištu je inače klasičan način obezbeđivanja mesečne norme nastavnika u školama, što je osnovni razlog zašto predmeti u osnovnim i srednjim školama moraju da traju sve vreme nastave. Isto se koristi i za programe specijalizacije nakon srednjih škola.

Inače, Zakon o obrazovanju veći broj godina dozvoljava modularne predmete sa proizvoljnim brojem časova, ali u praksi se do pojave ovog programa to nije desilo.

Opisani specijalistički program je u Ministarstvu obrazovanja akreditovan i zaveden pod mojim autorstvom (2022. g.).
2006. g. takođe sam bio autor akreditovanog programa obrazovanja, za Specijalističke strukovne studije elektronskog poslovanja, pri Fakultetu Tehničkih Nauka u Novom Sadu. To je bio prvi akreditovani program Specijalističkih strukovnih studija u Srbiji po „Bolonji”.

Detalje o SEO specijalizaciji pogledajte preko ovog linka:
https://www.link.co.rs/upis-na-program-obrazovanja-odraslih-obuka-za-tehnicara-specijalistu-za-optimizaciju-veb-sajtova-za-pretrazivace

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 07/04/2023, RSS

Komentari su zatvoreni.