fbpx

[video] Kako promena fokusa na upotrebnu vrednost ICT rešenja povećava cenu IT usluga?

Jedan od najvećih problema ICT biznisa o kojem je bilo reči na ovom blogu jeste razlika između rada na kreiranju rešenja i upotrebe informacionih tehnologija. Ovaj problem ima za posledicu da ICT kompanije veoma često ne kreiraju dobra IT rešenja – jer jednostavno nemaju fokus na upotrebu rešenja koja kreiraju.

Iz prethodnog logično sledi da ako je u firmi fokus na to kako se radi određeni posao, šta je potrebno da se posao uradi, koji su tehnički prolemi pri izradi i kako se ti problemi rešeavaju – naravno postoji problem da se takvo rešenje plasira na tržište. U ovakvoj raspodeli posla, ne vidi se nigde – gde je tu korisnik i gde je upotrebna vrednost za korisnika.

Tehničko završavanje projekta nije isto kao kreiranje rešenja koje je potrebno korisnicima!

Prethodno napisano je odgovor na pitanje – “Kako to kada smo mi napravili naše (IT) rešenje, da se niko ne interesuje za njega – pa napravili smo ga”. Nije dovoljno tehnički završiti projekat, to je samo jedna faza u poslu – potrebno je tehnološko rešenje prilagoditi realnim potrebama tržišta i potrebama budućih korisnika.

Praksa pokazuje da što više IT kompanija radi svoje poslove u kontekstu realne upotrebne vrednosti za korisnika, takva rešenja suvrednija imogu se bolje opravdati cene koje se traže za takva rešenja.

Koliko je ovakva postavka poslovanja ICT kompanije može da unapredi prodaju svojih rešenja, može se videti u video seminaru na temu uvećanja prodaje izrade veb sajtova.

U nastavku pogledajte kratak video koji opisuje kako unapređenje poslovne logike ICT rešenja uvećava zaradu od njegove prodaje.

 

Postavljanje IT kompanije u kontekst potreba korisnika predstavlja jedan od preduslova za povećanje prihoda ovog tipa kompanija.

U nastavku pogledajte koji su to sve preduslovi koje je potrebno zadovoljiti da bi kompanije iz oblasti ICT biznisa imale sve veće prihode…

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 11/12/2017, RSS

Komentari su zatvoreni.