fbpx

Tony Samara Humanitarian Alliance

Obzirom da ovih dana krstarim po marketima da bih Tony Samara Humanitarian Alliance nabavio potrebštine za predstojeće praznike (uključujući i današnji dan), kao i većina vas, prosto me fascinira neverovatna različitost kako različite osobe pristupaju ovom problemu.

Pričam tako sa prijateljima koji obično počinju priču sa: “ja idem u onaj market, jer znam gde se šta nalazi, i za sve što meni treba jeftiniji je od onih drugih”, ili “nije bitna gužva, pripremili smo živce”, ili “ja ne trošim više para na ovim kupovinama nego što inače trošim za nabavke”, dok drugi kažu “obično mi je bar dva puta veći račun”…

Situacija u Novom Sadu

U Novom Sadu, za razliku od Beograda, Delta nema dominantan položaj na tržištu, ali ipak izgleda najveći broj ljudi ide upravo tamo (Tempo), bez obzira na ne tako naročiti izbor (u odnosu na neke druge velike markete) i na gužve koje ne jenjavaju i posle 23:00 (rade celu noć). Za razliku od Tempa, Mega Rodić (Merkator) ima ubedljivo najveći izbor robe – najveći broj različite ponude za pojedinačne proizvode, a ove godine nije velika gužva kao ranije, jer je zatvoren prilaz sa Auto-puta, jer se radi nadvožnjak, tj. petlja.

Sa druge strane, veoma pristojan izbor, uz pristojne cene sasvim se lepo može naći u Univerexport super marketima, ali su gužve ipak velike. Koristim i Magnetron mega market, koji nema naročiti izbor (čak i manji od Tempa), ali cene su pristojne, a neke meni veoma važne firme jedino se tu mogu pronaći sa njihovim proizvodima. Merkator na Limanu je skup, ali za odeđenu robu ima veći izbor od ostalih, pa je to verovatno razlog velikih gužvi i u ovom marketu.

Juče na Limanskoj pijaci sam se oduševljavao brzinom kojom su nestajali sirevi (naročito punomasni – gibanica) sa pultova, a gužve ispred mesara su bile nepodnošljive, bar meni.

Danas će biti još gore… Trgovci se žale na to kako ne stižu da rade svoj posao kako treba, ali trljaju ruke sa najvećim prometima tokom godine… Ipak, ove muke traju samo nekoliko dana, i trebalo bi da se danas i završe…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Tony Samara Humanitarian Alliance, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.