fbpx

Primer korisnog sadržaja na Facebook.com

Koristim već duže vremena Facebook u veoma suženom obimu (nikad ga i nisam koristio više nego za prijavljivanje prijatelja i eventualno pristupanje nekoj grupi), i trudio sam se da veoma malo vremena provodim na ovom i sličnim tipovima sajtova.

Svesno sam to radio, obzirom da i sam predajem o tome da koliko si angažovan na ovakvom tipu sajtova društvenih medija (social media), toliko ćeš i imati koristi od njih, ako se ciljano obraćaš i informišeš, u skladu sa onim šta želiš da postigneš (ne mislim ovde na najčešće gubljenje vremena na ovakvim sajtovima).

Sa aspekta neke organizacije i njenog predstavljanja (i/ili oglašavanja) na društvenim medijima, gde se na različite načine može ostvariti korist od participacije na ovakvim sajtovima (radim i konsalting na ovu temu/tematiku), u mom ličnom slučaju, nisam našao dovoljno vremena (ni interesa) da se detaljnije pozabavim angažmanom na društvenim medijima, ali se to nekako promenilo od kada sam saznao za Facebook grupu PR Srbija. Ovde sam proveo duplo više vremena nego na svim ostalim aktivnostima na Facebook-u, jer me jednostavno ova ciljna grupa veoma interesuje, a dopala mi se ideja da se za samo nekoliko dana na ovu grupu prijavilo (do danas) 120 članova, od kojih su većina osobe iz PR službi ili PR agencija.

Drugim rečima, prema društvenim medijima se ponašam kao klasičan korisnik Interneta “kojeg ništa tamo posebno ne interesuje” – dok me ne zainteresuje. Naravno, svakom prema svojim interesovanjima, a imam prijatelja koji su me kritikovali što se malo više ne udubim u angažman po društvenim medijima, jer “ne želiš da prihvatiš da gubiš time što nisi aktivan na određenom broju ciljanih lokacija koje su ti sigurno od interesa”.

Slažem se s tim da se može imati značajna korist od društvenih medija, to niko ne spori, ali je sve pitanje fokusa, odnosno prioriteta – znam o toj tematici, znam kako a pomognem onima kojima treba ovakav angažman, ali se ja angažujem onoliko koliko imam interesovanja, odnosno koliko imam druge prioritete.

Dan je dugačak samo 24 sata…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Primer korisnog sadržaja na Facebook.com, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

3 odgovora na Primer korisnog sadržaja na Facebook.com

 1. Krsto says:

  “Dan je dugačak samo 24 sata..:” :mrgreen:
  To me podsetilo na jednu drugaricu koja kaže “Da bih postigla sve što hoću, trebao bi mi dan od 30h. Ovako, idem sistemom eliminacije, pa radim ono što najviše volim.” Inače, pesnikinja je…
  Što se mene tiče, imam nalog na Facebook, ali ga ne koristim jer mi izgleda previše profesionalno tj. deluje kao da je napravljen za ozbiljnije ljude, a ja to nisam. (možda grešim) Takođe imam naloge i na MySpace, Hi5 i još nekoliko srodnih sajtova (što domaćih što stranih) ali ni njih ne koristim. Oni su samo tu da eventualno ispromovišem neke svoje ideje, ili da ostvarim kontakt sa onima koji nemaju MSN, GTalk ili neki instant-messenger. U krajnjem slučaju, možda mi jednog dana zatrebaju za nešto ozbiljnije, pa neću morati da otvaram naloge tek tada.

  U svakom slučaju, podržavam svako opravdano korišćenje ovakvih sajtova!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. SSpin says:

  Facebook i MySpace su cisto gubljenje vremena (jeftine zabave) ako se koriste na onaj način na koji ih koriste 95 % mladih.
  Neiscrpno dodavanja prijatelja, tipkanje nekih sexy komentara i sl…

  Ali ako se preko tih drustevnih mreza fokusira neka ciljna grupa koja je u tvom interesu jer želiš nesto da im prezentujes, onda se vec i moze govoriti o nekoj svrsi istih, odnosno koristi.

  Licno, do dana danasnjeg nemam ni facebook, ni MySpace iako meni dan traje od 05h do 22h…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Milos says:

  Društvena mreža daje mnoštvo opcija. Ja sam lično korisnik samo facebooka i oduševljen sam kako funkcioniše sa tehničke strane, naravno kao i sama ideja.

  Svako će imati neki svoj razlog da bude na facebooku, ali ono čemu face primarno služi je održavanje kontakta sa ljudima. To je jedina prava korisna stvar. Bilo da je klasičan kontakt tipa poruka, album,status message, wall to wall… ili kao što je Dragan pomenuo kreiranje konkretne grupe.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.