fbpx

Napad spamera na projekat “Pretraga i prezentovanje”

06.02. zlonamerni spameri pronašli su rupu u sigurnosnom sistemu programa za mailing listu “Pretraga”, preko kojeg se inače šalje e-mail časopis “Pretraga i prezentovanje”. Preko liste postojao je pokušaj da se pošalje virus, ali je na mailing listu prošla samo informacija o onesposobljenom virusu. Poruka nije poslata od strane nijedne osobe koja je u vezi sa projektom “Pretraga i prezentovanje”, ali šteta je definitivno učinjena…

Korisnici liste su počeli da se javljaju besni što im je poslat virus od nekoga ko šalje listu “Pretraga”, iako se radi o informaciji o skinutom virusu koji nije poslat sa naše strane.

Pre ovog napada, u poslednja četiri dana trajao je sinhronizovan napad na jedan deo e-mail adresa u vlasništvu projekta “Pretraga i prezentovanje”, na koje su sa različitih e-mail adresa slat crv Email-Worm.Win32.NetSky.x.

Nakon bezuspešnog pokušaja slanja virusa na listu “Pretraga”, gde je zbog ovog napada privremeno onesposobljen domen odakle je slata lista, usledio je E-mail flood, tj. organizovan napad na nekoliko e-mail adresa gde je u roku od nekoliko minuta stiglo nekoliko hiljada e-mail poruka sa namerom da se obori još jedan server u vlasništvu projekta “Pretraga i prezentovanje” (tzv. DDoS napad ili e-mail bomb).

U svakom slučaju, iz prethodnih napada (uključujući i analizu adresa koje su korišćene za simulaciju napada)zaključujemo da je neko sa nedvosmislenom zlom namerom krenuo simultani napad na projekat “Pretraga i prezentovanje”

Ovom prilikom, izvinjavamo se svim korisnicima koji su imali ovo žalosno iskustvo sa listom “Pretraga”. Svi korisnici koji više ne žele da primaju obaveštenja sa ove liste, mogu se slobodno odjaviti sa liste tako što će poslati poruku na adresu lista (at) pretraga.co.yu sa tekstom “unsubscribe”.

U doglednom periodu ponovo će krenuti slanje liste “Pretraga”, ali ne pre momenta dok se ne provere svi sigurnostni sistemi da više ne bi došlo do sličnog incidenta.

Korisnici koji do sada nisu primali e-mail časopis “Pretraga i prezentovanje”, mogu pogledati detaljnije informacije na adresi http://www.pretraga.co.yu/casopis/.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Napad spamera na projekat “Pretraga i prezentovanje”, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.