fbpx

Besplatan online kurs preduzetništva – Biznis mladih Srbije

Projekat Biznis mladih Srbije organizuje besplatnu online edukaciju iz oblasti preduzetništva gde se mogu prijaviti sve zainteresovane osobe od 18 do 35 godina. Konkurs je otvoren do 03. novembra. Ako ste zainteresovani za ovu edukaciju (a trebalo bi), prijavite se što pre jer broj mesta nije neograničen.

Nakon uspešnog registrovanja, između 5. i 12. novembra obrađuje se materija preduzetništva u pet celina na nivou teorijskih tekstova, vežbi i testova.

Cilj ove edukacije jeste određivanje vrste posla kojim bi mogao polaznik da se bavi, načini definisanja proizvoda i usluga koje bi polaznik mogao da kreira, analiza potreba korisnika, analiza tržišta i industrije, na koji se način pokreće posao u Srbiji i koliko je sredstava potrebno za to.

Mislim da bi većina nevladinih i strukovnih organizacija mogle da se ugledaju na primer očigledno veoma korisnog projekta Biznis mladih Srbije, koji vodi organizacija Smart kolektiv uz finansijsku podršku Ministartva omladine i sporta.

Pored ovog programa online edukacije iz oblasti preduzetništva projekat Biznis mladih Srbije obuhvata treninge sa ciljem osposobljavanja mladih za kreiranje poslovnih ideja i biznis planova, Biznis mentorstvo za sve učesnike ovog projekta u trajanju od godinu dana, podrška promociji poslovnih projekata učesnika projetka i umrežavanje.

Pored navedenog, obezbeđen je pristup kreditnoj liniji Erste banke za mlade preduzetnike pod nazivom “Superstep”.

Mislim da je ovaj projekat dovoljno interesantan da bi neki od postojećih investitora u startap kompanije mogli da mu se priključe.

Još jednom, predstavnicima različitih strukovnih i ostalih nevladinih organizacijabih preporučio da prouče na ovom primeru kako da u svojim oblastima kreiraju projekte koji su očigledno korisni za svoje ciljne grupe, jer se u ovakvim slučajevima sredstva finansijera veoma lako pronalaze na različitim stranama.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (19 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)
Besplatan online kurs preduzetništva - Biznis mladih Srbije, 9.0 out of 10 based on 19 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 25/10/2013, RSS

1 odgovor na Besplatan online kurs preduzetništva – Biznis mladih Srbije

  1. Све препоруке за овакав пројекат. Оваквим стварима се може пробудити “предузетнички дух” у Србији.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)

Komentari su zatvoreni.