fbpx

Putripovanja blog kao #Blogomanija WarmUp

Na mom FB nalogu pre nekoliko dana zadesila se interesantna diskusija o tome koliko je ovdašnja blogozajednica i dalje zatvorena, koliko je teško pronaći kvalitetne blogere, koliko su blogeri poznati šire u javnosti… A sve to povodom teksta Amitza Dulnikera “Zašto ne idem na Blogomaniju”. Blogomanija “trese, lupa, udara”… Ove godine će na ovaj skup na Kopaoniku doći preko 800 osoba (prošle godine je bilo preko400 osoba na Staroj Planini, na Tvitomaniji preko 600 ove godine), što je već samo po sebi značajan podatak, obzirom da će tamo ipak biti dosta blogera iz različitih oblasti, ali ćete tamo moći da sretnete i internet profesionalce različitih vrsta. Oko 80 predavača će u dva dana programa ispričati mnogo toga na direktne i indirektne teme u vezi sa blogovanjem, i drago mi je što ću imati prilike tamo da upoznam i čujem neke osobe koje već duže vreme želim lično da vidim, a i da sretnem puno osoba koje ne viđam često… U kontekstu priče o tome što je u ovim krajevima realno teško pronaći kvalitetne blogove, a naročito doći do novih kvalitetnih blogova, rekao bih da to u osnovi nije tačno. Kvalitetni blogovi se pojavljuju (s vremena na vreme), možda ne u meri u kojoj bismo voleli – ali ih ima. Npr. da li vam se dopada projekat Muzeji rade? Ili, da li ste znali da blog Vitki gurman postoji nešto više od godinu dana? Kao najavu mog predavanja na Blogomaniji na temu “Kako od bloga napraviti posao?” hteo bih da vam predstavim blog Putripovanja – koji je nastao zvanično danas, i već ima sponzora!

Putripovanja – Priče koje su postale blog

Igor Jakšić je mladić koji je sa svojih 28 godina proživeo mnogo toga što prosečna osoba njegovih godina ne treba ni da sanja da proživi. Sa 27 godina mu je otkriven rak na levom krajniku (kako sam kaže “kojeg nikada niko nije video takvog“), koji je u međuvremenu uspešno odstranjen. Igor prekida tretman zračenja na polovini – i menja život u potpunosti:

“Presna hrana (nemojte misliti da sad pljujem sve što nije, i dalje kusnem po neki specijalitet…kevin 🙂 ), joga, meditacija, muzika, putovanja, bioenergija, šamani, totalna promena svesti…”

Igor i Iva

Najvažnija stvar u vezi sa Igorovom situacijom je to da je on nesputano pozitivan i optimističan, što bi trebalo da vidite u prilično opuštenim (meni zabavnim) tekstovima koji su do sada objavljeni na njegovom blogu.

Zajedno sa njegovom promenom u životu došla je spontano i želja da što više toga vidi u Srbiji, i tako je došao na ideju da poseti bar sto destinacija u Srbiji. Sve ovo se dešavalo pre oko godinu dana, i do sada Igor i njegova saputnica Iva (Šari) obišli su desetak destinacija u Srbiji, ali išli su i van Srbije, čim ugrabe vreme (i nešto para).

Pre izvesnog vremena Igor je odlučio da svoje priče predstavi u formi bloga, i počeo je pripremu tekstova. Priču o Igoru i Ivi, o njihovom životu, aktivnosti i putovanjima, sticajem različitih okolnosti su čuli u kompaniji Fudeks, i kada je direktor marketinga ove kompanije Dušan Odobašić pročitao prve tekstove za blog, odlučio je da ova kompanija pomogne Igoru i Ivi u svojim putovanjima.

Igor i Iva će doći ove godine na Blogomaniju, pa ćete moći za vikend da ih upoznate, pričate s njima i da im pomognete da svoj blog naprave još kvalitetnijim.

Kako je blog Putripovanja nastao danas (!) pregledajte ga, dajte komentare, savete, i poželite mu da još više toga lepog donese u budućnosti Igoru i Ivi, ali i nama kao čitaocima…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (19 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 10 votes)
Putripovanja blog kao #Blogomanija WarmUp, 8.5 out of 10 based on 19 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 26/11/2013, RSS

5 odgovora na Putripovanja blog kao #Blogomanija WarmUp

  1. Super su tekstovi, pitki su i lako se čitaju, a ideju da se obiđe 100 destinacija u Srbiji podržavam 100%. Tako nešto i sam imam u planu već neko vreme ali se ne stiže… Naročito mi je drago što je napokon neko rešio da pomogne ovakve aktivnosti. Ja im želim da pročitam svih sto tekstova o destinacijama u Srbiji :).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 5 votes)
  2. Momku želim sve najbolje a srpskoj blogosferi neka Bog pomogne.

    A to sa presnom hranom je super. Ali stvarno i nisam paljevina. Ako ljudi znaju da je spreme i posvete se tome može da bude baš ukusna i drži te.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Super! Rado ću isratiti svih 100 mesta. Ujedno, hvala na inspiraciji. Na svom blogu imam kategoriju “Putopisi” http://natasacvetkovic.com/blog/category/putopis/
    Sada razmišljam o opciji zasebnog bloga 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Marina says:

    Odličan i prepozitivan blog! Svi bismo trebali obići bar 100 mesta u Srbiji.
    Kod nas možete pročitati mnogo lepih stvari o našoj zemlji > http://www.serbia.com

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Vladan says:

    Divan i inspirativan blog!

    http://www.vladanveselinovic.com

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)

Komentari su zatvoreni.