‘Personal Magazin’ pocinje ponovo sa radom

Goran Anicic je ponovo pokrenuo svoj e-zine – “Personal Magazin“. Svojevremeno, po mom misljenju, ovo je bio jedan od najkvalitetnijih online casopisa u Srbiji (namenjen osvrtu na nove tehnologije). U svom osvrtu na ovaj e-magazin, Goran je napomenuo da ovaj projekat postoji vec 11 godina (!), i da je na sopstvenoj adresi od 2000. g.

Interesantno je videti kako je logican razvoj sopstvenih e-magazina tokom 90-tih godina, sada prerastao u razvoj sopstvenih blogova. Sam izgled nove verzije magazina je uradjen po blog-alike principu. Po mom misljenju, narocito u Goranovom slucaju, obzirom da postoji veoma poseceni blog “Svakodnevnica”, “Personalni magazin” bi trebalo da ima i izgled online magazina, jer ovako mislim da ce izgledati kao da Goran radi dva bloga.

Strategija online magazina kao bloga u pocetnoj fazi moze se videti na primeru Projekata rumunske firme Winmarkt na nasem trzistu, o kojoj sam svojevremeno ovde pisao. U ovom slucaju, kreiran je prvo blog (blogovi) koji ce kasnije prerasti u graficku formu magazina. Ovo je dobra strategija, jer su blogovi generalno vidljiviji od klasicnih sajtova.

U zavisnosti od cilja kreiranja online magazina, ako se radi o projektu koji bi trebalo da samostalno donosi sredstva od advertajzinga, mislim da je i dalje bolje imati graficku formu online casopisa, jer ozbiljnije deluje, narocito za potencijalne oglasivace.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
‘Personal Magazin’ pocinje ponovo sa radom, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

kako-do-posla

Naručite seminar "Kako do (boljeg) posla u 21. veku" i dobijate besplatno knjigu.

Knjiga “Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru” u fokusu ima savete kako danas iskoristiti formalnu i neformalnu edukaciju da bi se došlo po posla. Pohađanjem onlajn seminara, kroz konkretne i praktične primere dobićete detaljna uputstva o tome kako da radite na svom kontinuiranom poslovnom usavršavanju. Cena seminara i knjige je 2.990 din.

Autor teksta: Dragan Varagić, 21/05/2007, RSS

Komentari su zatvoreni.