fbpx

Kako zaraditi na blogu – Case Snajper.rs

Najbitniji ciljevi servisa za praćenje statistika posećenosti Web sajtova jesu da omoguće oglašivačima bolji uvid u strukturu posetilaca sajtova koje prate ovakvi servisi. Sa druge strane, ovakvi servisi sajtovima dovode obično oziljnije oglašivače.

Servis Snajper.rs je u Srbiji jedinstven iz dva razloga:

1. Koristi Google Analytics na jednostavan način za praćenje podataka o Web sajtovima.

2. Ima posebnu (javnu) top listu blogova.

Sponzorisani blog postovi preko servisa Snajper.rs

Pomenuta top lista blogova na servisu Snajper.rs je već nekoliko puta donela upite za oglašavanje na određenim blogovima, a nedavno je počela i prva mala kampanja preko ovog servisa (naručilac Httpool) koja ide na četiri bloga sa pomenute liste:

Blogeri Dedabor, Debeljuca, Plagosus i Gaga-Grne dobili su određeni broj Maggi proizvoda da isprobaju i da napišu (vidno obeležen) sponzorisani tekst o svom  iskustvu sa korišćenjem datih proizvoda.

Možete videti Dedin post na ovu temu, Debeljuca post, Moje-grne post.

Moje Grne i Debeljuca su blogovi koji su u direktnoj vezi sa ishranom, dok se kod  Dede i Plagosusa s vremena na vreme pojavljuju tekstovi na temu hrane.

Ovo nije prvi put da se pojavljuju sponzorisani tekstovi na ovdašnjim blogovima, ali ovim postom želim da skrenem pažnju na činjenicu da što se veći broj blogova prijavi na servis kao što je Snajper, biće češće kampanja na blogovima, a samim tim i direktnih prihoda od blogovanja.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Kako zaraditi na blogu - Case Snajper.rs, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 18/11/2010, RSS

22 odgovora na Kako zaraditi na blogu – Case Snajper.rs

  1. Deda says:

    Od samog starta Snajper.rs verovao sam u njihove ciljeve i medju prvima sam se prijavio. Jako sam zadovoljan njihovim profesionalnim odnosom i ovim putem zelim da se zahvalim Zoranu Torbici.
    Nadam se dugoj i uspesnoj saradnji na obostrano zadovoljstvo!
    Stankovic Vladimir

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. sandra zmua says:

    krenula sam da se registrujem i u startu me je odbilo to što mi prilikom registracije traže JMBG.
    nije da krijem nešto, nije da je to neki social security number, ali je moj lični najličniji broj na svetu, a neki-tamo-sajt želi da ga ima.
    ne podcenjujem snajper ovom prilikom, da se razumemo – jasno mi je ko i sa kojim ciljem stoji iza njega, već želim samo da se skrene više pažnja na to sveopšte zapisivanje JMBG-a okolo, kao da je datum rođenja.

    popunjavaš anketu za, recimo, Phillip Morris International – upišite, molim, Vaš JMBG
    popunjavaš aplikaciju za posao – JMBG

    uskoro će i za tikete u kladionici tražiti i dostavljen JMBG

    ne podržavam to.
    sve ostalo je OK.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. @sandra: Kad si već dotakla kladionice. Mnoge internet kladže imaju takvo poslovanje da skineš pare sa svog naloga, moraš da upload-uješ sken kreditne kartice, bank statement-a i pasoša. Da dokažeš svoj identitet.
    Što se tiče članka, prilično je afirmativan. Ipak, mala je to direktna materijalna dobit, spram uloženog vremena. Što se tiče indirektne dobiti, isplati se na duže staze, doduše još bi bilo bolje da bude i veća direktna dobit.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. @sandra zmua
    JMBG polje je opciono. FYI, služi da se jednoznačno utvrdi vlasnik naloga. Za primer, moj otac i brat od strica se zovu Dane Torbica i žive u Beogradskoj 55, otac kod Tašmajdana, brat u Sremčici, i jedan i drugi pod 11000 Beograd.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Charolija says:

    Sviđa mi se kod Snajpera što je detaljan prilikom registracije i odlično je što je njegova prava svrha, na primeru koji navodiš, došla do izražaja.

    Što se tiče JMBG, čini mi se da nije obavezan, a i da jeste kakve veze ima, svi smo mi i onako čipovani, ovako ili onako.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Ivancosic says:

    Ne planiram da kao Deda napišem jedan tekst o tome. Ja pišem o stvarima koje su integrisane u moj život. Onako kako su se desile, samo tako su verodostojne:

    “Dobio sam, putem kampanje portala Snajper, na testiranje Magi začine za piletinu sa kompletnom slobodom da pišem o njima šta mislim. Ovaj sistem već funkcioniše u svetu. Kompanije plate simbolično blogere da pišu šta misle o njihovim proizvodima, onda slušaju i prema tome oblikuju svoju dalju kampanju, blogeri imaju puno pravo da pišu i pozitivno i negativno o proizvodima koje testiraju.”

    “Završio sam sve one male posliće i par minuta posle kraja radnog vremena krenuo kući. Po dolasku čekala me je večera, piletina sa već pomenutim začinima. Moja draga je to spremila po njenom, bilo je super, ali ja to ipak želim da probam sam, kako sam ja zamislio… ali o svemu tome u nekom budućem tekstu…”

    http://debeljuca.com/drugo-lice-prokrastinacije

    Ograda: Ne mislim da je Deda to pogrešno uradio, naprotiv! Samo sam hteo da kažem da ne planiram da pišem samo jedan tekst o Magi začinima. I da svrha teksta budu samo začini. Već duže vreme pričam na temu ukusnosti hrane tokom dijete i mislim da je ovo prava stvar i baš mi je drago što sam dobio priliku. Pišem kao nedeljni dnevnik to i spremanje obroka nije baš dovoljno da podmiri celu nedelju.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Gaga says:

    Moram priznati da mi je drago što sam jedna od odabranih. I da su stvari konačno počele da se odvijaju onako kako treba da se odvijaju. Iskreno, ne bi mi bilo baš ok da nisam odabrana shodno poziciji koju imam na Snajperu i činjenici da je u pitanju Maggi.
    Moj post (ili postovi) biće posle nedelje. Počela sam da radim pa sam sad malo u škripcu sa vremenom.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Ovih dana je na Snajper pala mrlja kada su zloupotrebili privatne podatke sajtova koji su ih podržali i dali im svoje podatke za spamovanje.

    Treba se dobro zapitati ako su spremni da zloupotrebe te podatke za spam, na šta su još spremni. A dobili su vrlo pipave podatke, počev od svih ličnih podataka vlasnika sajtova uključujući i JBMG na čemu su institirali pa do svih pojedinosti statistike posete svakog sajta ponaosob.

    Neko bi zlatom platio da dobije te podatke, a mi smo snajperu dozvolili da ih ima, zato što se obavezao da ih neće zloupotrebljavati ili davati na raspolaganje trećim stranama.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. ivancosic says:

    Kratko objašnjene prethodne poruke onima koji ne znaju ko je Pedja Supurović:

    Jeste istina da je Snajper poslao mail na sve adrese administatora sajtova prošle nedelje, ali ne radi se o spam-u već o još jednom pozivu na akciju, da administatori podrže, neprofitno, akciju jazakraljevo.

    Sa druge stane, kome su statistika i lični podaci bitniji od poneke parice koju može da zaradi, nije ni trebalo da se prijavi na Snajper.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Pozvali smo administratore da se priključe akciji http://www.jazakraljevo.rs

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. A kakve veze ima ko sam? Čemu lično prozivanje? Ko sam to ja pa da je to potrebno znati da bi se ono što sam napisao moglo drugačije protumačiti? To ipak nisi rekao.

    Ja sam izneo svoj stav i valjda ljudi treba da me ocenjuju prema tom stavu, a ne prema tome ko sam ili prema tome kako neko hoće da me predstavi?

    Spam je pojava koja koja je jasno definisana zakonima i nije dozvoljena (vidi: http://pedja.supurovic.net/sta-je-spam-definicija-spama). Teško da ti možeš da menjaš tu definiciju, a tek ne može postojati nikakvo opravdanje za kršenje zakona.

    Naravno da ljudima mora da bude važnija njihova privatnost od nekih sitnih para koje mogu da zarade (Snajper.rs i ne nudi zaradu).

    Logika koju ti primenjuješ je opasna. Ne samo da nipodaštavaš tuđu privatnost nego još i zastupaš stav da je sasvim ispravno da neko ugrožava tuđu privatnost ako za to ima interesa.

    Snajper.rs je vrlo jasno naveo svoje obaveze uključujući i obavezu zaštite podataka koji su mu ustupljeni. On je tu obavezu prekršio i to ni za manje ni više nego da bi spamovao.

    Šta je sledeće? Da podatke o posećenosti sa Google Analytics sajtova koje prati Snajper.rs ustupa trećim licima? Možda da ih prodaje za veće pare, da bi mu to bilo bolje opravdanje, s obzirom da prema onome što si ovde rekao, tvoj jedini kriterijum zarada?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  12. Napisao sam i na twitteru – nije problem u samoj akciji koja se promoviše i njenoj ne-profitnoj prirodi, problem je u tome što ta akcija i taj Web sajt nema nikakve veze sa servisom Snajper.rs, za koji je namenjen dat email od strane korisnika.

    Kada se u uslovima korišćenja datih podataka nekog servisa napomene da će se npr. data e-mail adresa biti korišćena i za svrhe promovisanja neprofitnih akcija, pored informacija o samom servisu – onda je to OK, ako to važi za sve buduće korisnike. Ako se uslovi korišćenja servisa sa aspekta privatnosti menjaju, onda se moraju obavestiti svi članovi i pozvati da li se slažu sa novim uslovima korišćenja servisa.

    To što je nekome važno da promoviše neku (neprofitnu) akciju, to je vaš problem, korisnik servisa uopšte ne mora da bude zainteresovan da primi takav e-mail, bez obzira na vrstu tematike.

    Ovo ne znači da je Torbica imao neku zlu nameru, naprotiv, ali taj gest isto može da znači da se u narednom periodu opet mogu očekivati ovakve e-mail poruke i na druge teme, što nema veze sa prirodom ovog servisa, koja je tema ovog posta…

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. plagosus says:

    Ja sam više puta pomenuo da mi nikada nije bio cilj da od bloga zradaim, ali eto desilo se i prijatno sam se iznenadio. Pre neku noć je bio #Smoking video stream sa Maggi začinima, a uskoro stiže i serija tekstića sa mojim viđenjima istih posle degustacije. Biće verovatno i gosta blogera na degustaciji, te stoga ovakve akcije vidim i kao jako inspirativne za same blogere, a ne samo kao novi kanal za oglašavanje proivođača.

    P.S. Ima mali typo u tekstu “Brogeri”.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Sandra Zmua says:

    što se tiče JMBG-a, meni je stojalo (a koliko vidim, stoji i dalje) da je obavezno polje
    a zašto neću da ga dajem sam objasnila u blogpostu nekoliko minuta posle postavljanja tog komentara
    http://sandrakravitz.com/2010/11/zasto-ne-dam-svoj-jmbg/

    sad vidim šta se desilo sa mailovima
    znači li to da sutra, zbog neke druge akcije, isto može da se desi i sa JMBG-ovima?

    taman i humanitarna akcija, opet nije u redu.

    ako ostavim mail na nekom sajtu, i on mi kaže da ga neće deliti dalje, onda želim da dobijam mailove samo od njega i samo iz svrhe koju sam naznačila
    nikako drugačije

    pa ni humanitarno

    da li sam paranoična?
    možda
    na internetu sam aktivna već skoro deceniju
    želim da verujem da sam ponešto i naučila za to vreme

    a ponoviću:
    ideja Snajpera je odlična
    realizacija je ta koja malo, eto, škripi

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. Draga Sandra, obavezna polja za fizicka lica su:
    korisnicko ime, email, ime i prezime i lozinka.

    Ostala polja NISU OBAVEZNA:
    JMBG

    Adresa (ulica i broj)

    Poštanski broj i grad

    Država

    Fiksni telefon

    Mobilni telefon

    Sve jasno?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  16. Sandra Zmua says:

    dragi Torbice, mene su učili da kada pri popunjavanju upitnika negde stoji * to znači da su polja obavezna 🙂

    http://i53.tinypic.com/ohv41x.png

    meni zvezica i dalje stoji kod polja JMBG, prema tome sam i sudila da je unos JMBG-a obavezan 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  17. I ja kada sam popunjavao upitnik za Snajper, JMBG je bio obavezan.

    Ni, JMBG na stranu, imejl je svakako obavezan i upravo je on zloupotrebljen za slanje spama.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  18. Aaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Predajem se #krivsam

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  19. mileusna says:

    Potpisujem ovo što je Varagić napisao vezano sa spam i Snajper i uslove korišćenja.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  20. Važno je da se ustanovi koji je univerzum srpskog interneta (tačno korisnika iz RS). Da od tih brojeva pravimo analize. Takodje bih .rs domene i inostrane domene odvojio. Sve najbolje konačno prvi servis. Nadam se da neće doći i inostrani Gemius.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  21. Milan says:

    A kolika je ta zarada putem bloga? Koja je uopšte granica koju je neko dostigao kod nas?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  22. Da li je Snajper servis još uvek aktivan? Jel mogu preko njih da se nadju oglašivači?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.