fbpx

Upravljanje reputacijom na društvenim medijima – Case: Pepsi

U jednoj veoma kvalitetnoj prezentaciji korišćenja Twitter-a naišao sam na vizuelno dobro objašnjen primer krizne komunikacije kompanije Pepsi, povodom njigove reklame o kaloriji koja izvršava samoubistvo:

Pravovremena reakcija kompanije Pepsi putem Twitter-a dovela je do veoma pozitivne reakcije stručne javnosti, ali i dodatnog pozitivnog publiciteta ove kompanije.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Upravljanje reputacijom na društvenim medijima - Case: Pepsi, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

1 odgovor na Upravljanje reputacijom na društvenim medijima – Case: Pepsi

  1. Postupak Pepsija je za svaku pohvalu i oni imaju dugu tradiciju sjajnog PR-a ali gde povuci crtu? Da li reklama za Domestos koja tamani 8 milijardi bakterija u WC solji podseca Jermene na genocid? Ili ce reklama Milka cokolade povuci tuzbe Udruzenja za zastitu zivotinja?

    Ovde treba podvuci da upravo iz razloga zdravorazumnog ponasanja, ovakva prituzba nesrecnog korisnika poslata pismom Pepsiju bi izazvala reakciju na nacin da mu se mozda licno obrate i posalju case Pepsija od 2 litre. Medjutim, posto je prituzba upucena preko Twitter-a, rezultat je povlacenje kreative iz kampanje. To ponovo ukazuje na ociglednu moc novih medija ali i na platformu za razne zloupotrebe.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.