fbpx

Top 10 najpopularnijih i najznačajnijih tekstova u 2010. na ovom blogu

Obzirom da je blizu kraj godine, i kako ne verujem da ću napisati u međuvremenu toliko popularan tekst (kao npr. onaj na temu poreza na FB) da će se redosled najpopularnijih tekstova promeniti, u nastavku sledi spisak najpopularnijih tekstova po broju čitalaca i broju pregleda (kombinovano), kao i poređenje ovih popularnih tekstova u ovoj godini sa onim što sam mislim da je najvažnije što sam objavio u ovoj godini.

Preko 150.000 posetilaca je ove godine bilo na ovom blogu i oni su otvorili skoro 300.000 Web stranica. Ovi posetioci su se u proseku zadržali oko 4 minuta na blogu.

Top 10 najčitanijih ovogodišnjih tekstova

1. Karleušine lekcije iz promocije…

Dopalo se to meni ili ne, Jelena Karleuša je privukla najviše pažnje na ovom blogu ove godine, bez obzira što je tekst iz novembra, a i čitalačka javnost je najpodeljenija po ovom pitanju – preko pedeset osoba je dalo 5.2 ocenu tekstu. U jednom momentu, slika iz ovog teksta je dospela na prvi rezultat pretraživanja slika JK.

2. Slobodan Vasić – Od Telekoma do online prodaje fotografija

Ovaj tekst je najveće i najprijatnije iznenađenje ove godine sa aspekta vaše percepcije njegove važnosti, obzirom da se radi o veoma pozitivnoj priči, i daje mi mnogo nade da ipak nismo baš tako “crni”. Tekst je dobio ocenu 8.8 sa 18 glasova.

3.  RZS – Statistike korišćenja Interneta u Srbiji 2010.

Obzirom da su ovi podaci slučajno baš na mom blogu prvi put prikazani od njihovog objavljivanja, tekst je očekivano privukao pažnju. Tekst je dobio ocenu 6.7 sa 16 glasova.

4. Novo hit zanimanje – Community Manger

Popularnost ovog teksta je samo potvrdila koja su najčešća interesovanja posetilaca ovog bloga – društveni mediji.

5. M-payment rešenje “PlatiMo”

Kako se ovaj tekst premijerno pojavio na mom blogu, privukao je značajnu pažnju, obzirom na poznate probleme sa sistemima online naplate u Srbiji.

6. BlogOpen i BlogB92 sektašenje

Ovaj tekst je imao veći broj pregleda od prethodnog teksta, ali je manji broj različitih osoba videlo ovaj tekst. Klasična je stvar da tekstovi u kojima se dešava neki sukob (ili #hejt) svakako privlače pažnju.

7. Google – Osnove pretraživačanja

Obzirom da ovaj blog ima snažnu edukativnu karakteristiku, nije čudno da posetioci ipak žele da znaju nešto više i o pretraživaču za koji misle da ga stvarno dobro poznaju (ti koji misle da ga dobro poznaju, obično greše).

8. Top 5 blogerki – subjektivna lista

Ovaj tekst je posetilo dosta različitih osoba, pa se nalazi ispred nekih drugih tekstova koji imaju više pregleda, ali su se na njega posetioci često vraćali. Potvrduje se činjenica da je uvek popularno praviti zanimljive top liste…

9. Prikaz servisa Linkeri.com

Očekivano, prikazi servisa koji utiču na povećanje posećenosti sajta ciljnoj grupi ovog bloga su sigurno veoma interesantni.

10. Raditi zato što se mora i/ili ono što se voli

Ovaj tekst je ušao u kategoriju top 10 tekstova zbog svoje veoma provokativne sadržine… Veoma blizu top deset tekstova je i srodan tekst na temu borbe protiv neadekvatnih studija. Na jedanaestom mestu je tekst na temu trenutno veoma aktuelnog servisa Njuz.net.

Popularno, vs. značajno

Meni najznačajniji tekstovi koji su se pojavili na ovoj listi jesu priča o komjuniti menadžerima i studija slučaja Slobodana Vasića. Ipak, po mom mišljenju, ove godine sam napisao i značajnije tekstove, kao što je prvi deo priče o definisanju strategije online komunikacije i priča o korporativnim stratezima društvenih medija, ili one na temu para u online biznisu i medijima.

Tu se mogu još pomenuti i tekstovi na temu pristupa optimizaciji za pretraživače, kao i meni veoma važan tekst na temu efikasnosti trošenja vremena na društvenim medijima. Od tekstova koji nisu direktno na temu Interneta, pored pomenutih među najpopularnijim mislim da je važan tekst na temu dužnika, koji su i dalje najzaštićenija kategorija u Srbiji.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 22/12/2010, RSS

6 odgovora na Top 10 najpopularnijih i najznačajnijih tekstova u 2010. na ovom blogu

  1. Dopada mi se ovakva vrsta odabira top10 tekstova. Sve vrste sumiranja godine mogu da budu interesantne i kvalitetne jer se na jednom mestu nađu zaista top tekstovi.

    Ja ove godine neću praviti listu top 10 tekstova jer ih za celu godinu možda imam 15 🙂 Biće bolje do godine.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Baš lepo, kako sam tek u oktobru počeo pratiti ovaj blog, sada imam prilike da vidim i neke zančajne članke sa početka godine. Dosta zanimljivog štiva ima ovde.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Interesantno je da da su juče od predstavljenih stranica najviše pregledane one o 5 blogerki, osnovama Google pretraživanja i prikaza priče o Slobodanu Vasiću.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Čitajući prikaz najposećenijih postova na ovom blogu, ali osluškujući i neko svoje, možda ne baš veliko iskustvo, mislim da ljudi svuda traže priču sa poznatim akterima (Karleuša „pobeđuje“ na Varagićevom blogu – skoro pa simpatično), priče o uspehu (pojedinca, nekog posla…), praktične korisne savete za sopstveno blogovanje ili neki drugi posao, dok najmanje publike imaju teoretski tekstovi i prikazi.

    Ovo je konstatacija, ne ocena. Tako je, manje – više u svakom mediju, pa i na blogovima.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Filmetric says:

    Profesore vaš članak pod rednim brojem 10 pun pogodak!
    Neću ni zanemarin redni broj 1 jer voleli ili ne svi mi volimo da svremena na vreme počitamo neki trač!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Biljana Bajšanski says:

    Tema o uticaju pojedinih blogova je veoma interesantna. Ipak, još uvek neistražena u porpunosti, jer je teško definisati objektivni kriterijum i “kontrolisati” sve postove i blogove. Blogosfera je prilično dinamična i raznovrsna pojava. Sviđa mi se što uspevate da usmeravate komentare na temu posta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.