fbpx

Studija slučaja Studio Present: Kako izradu sajtova približiti realnim potrebama klijenata?

Subotička kompanija Studio Present je pre desetak godina počela sa radom na isti način kao i skoro sve ostale kompanije za izradu veb sajtova – programeri i dizajneri koji kreiraju sajtove prema zahtevima klijenata, sa velikim problema u komunikaciji sa onima koji ne znaju kako veb funkcioniše, ali manje ili više znaju šta bi hteli da urade za svoje poslovanje na vebu.

Sličnost sa ogromnom većinom kompanija za veb razvoj se završila onog momenta kada je ekipa iz Studija Present odlučila da shvati razliku uizmeđu sopstvenog mišljenja o veb poslovanju i mišljenja klijenata na tu temu. Veliki broj kompanija za veb razvoj svoje poznavanje veba stavlja daleko iznad realnih potreba kompanija u online okruženju. Da bi shatili koje su realne potrebe kompanija koje žele da uspostave i vode online prodaju, ekipa iz Studija Present je krenula u kreiranje sopstvenih e-prodavnica.

U narednih nekoliko godina kreirano je nekoliko prodavnica koje su imale vezu sa interesovanjima pojedinačnih članova tima:

  • Kreirana je e-prodavnica za bicikle i opremu www.totalbike.rs, koja je trenutno jedna od najuspešnijih e-trgovina iz ove oblasti u Srbiji.
  • E-prodavnica www.topfish.rs za prodaju ribolovačke opreme je postala dovoljno isplativa, da je na osnovu potreba za lagerom koji obezbeđuje stalnu dostupnost prodavanih proizvoda došlo do toga da je Studio Present u Subotici napravio klasičnu prodavnicu ribolovačke opreme! Prostor za lager ove prodavnice se koristi kao mesto za organizovanje klasične distribucije i za ostale e-commerce projekte ove kompanije.
  • Pored pomenute dve prodavnice, kreirana je i internet prodavnica hrane i opreme za kućne ljubimce, www.petbox.rs.

Iskustva iz vođenja pomenutih e-prodavnica ekipi iz Studija Present je donela dovoljno praktičnih znanja koja su za posledicu imala sve kvalitetnije urađene projekte za svoje domaće i internacionalne klijente u oblasti kreiranja veb sajtova i e-prodavnica.

Uspešan razvoj i vođenje sopstvenih e-prodavnica im je doneo pored iskustva za druge e-commerce projekte i prihode koji su u ovoj godini na nivou od oko 50 odsto ukupnih prihoda kompanije.

Kompanijski blog Dodajukorpu.rs kao baza znanja i iskustava potrebnih za vođenje e-trgovine

U duhu današnjeg vremena oličenog u frazi “Sharing i Caring”, Studio Present je kreirao blog www.dodajukorpu.rs kao online lokaciju koja im omogućuje besplatno deljenje znanja i iskustava iz oblasti e-trgovine.

Autori bloga sami ističu razloge za njegovo kreiranje:

U našem dosadašnjem radu, kroz razgovore sa klijentima, i u želji da im što više približimo i pojasnimo poslovanje na internetu, vremenom smo shvatili da na našim prostorima ne postoji jedinstvena baza znanja, saveta, iskustava i vodiča kroz online poslovanje i trgovinu. Vođeni tim saznanjem, pokrenuli smo Dodajukorpu.rs – sajt koji u sebi nosi ideju da ubrzo postane objedinjena baza znanja, Vaših i naših iskustava i saveta o online prodaji.

Rešenje za veb šopove PresentCommerce.rs

Kao proizvod pomenutih iskustava i ciljeva u njihovom objedinjavanju na nivou jedinstvenog rešenja za klijente iz oblasti e-trgovine, Studio Present je pre nešto manje od godinu dana pustio u rad servis za jednostavno kreiranje i vođenje e-prodavnica www.presentcommerce.rs koji funkcioniše po principu iznajmljivanja prilagodljivog rešenja za e-trgovinu – Cloud E-commerce Solution.

Kroz primere raznorodnih postojećih e-prodavnica koje koriste PresentCommerce rešenje za e-trgovinu mogu se videti primeri mogućnosti koje pruža ovo e-commerce rešenje. Npr. pogledajte kako je urađena prodavnica dečije opreme Menda.rs.

Neke od važnih i interesantnih mogućnosti ovog sistema:

  • Besplatno savetovanje i obuka za nove korisnike.
  • Mogućnost savremenih naprednih sistema za pretragu proizvoda kroz filtraciju pojedinačnih karakteristika proizvoda (jednostavno biranje pregleda proizvoda do određene cene koji imaju karakteristike koje baš vas interesuju).
  • Mogućnost jedinstvene administracije većeg broja e-prodavnica (praksa je pokazala da razvijene e-trgovine imaju više od jedne e-prodavnice).
  • Raznovrsnost načina promocije proizvoda u samoj veb prodavnici (o ovome će biti reči u jednom od narednih blog postova).
  • Identifikacija dolaznih poziva i njihovo povezivanje sa postojećim porudžbinama na sajtu.

U narednom periodu na ovom blogu biće objavljen veći broj tekstova koji kroz primere približava osnovne i napredne mogućnosti ovog rešenja za e-prodavnicu.

Partner teksta Studio Present

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Studija slučaja Studio Present: Kako izradu sajtova približiti realnim potrebama klijenata?, 8.5 out of 10 based on 6 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 02/10/2014, RSS

Komentari su zatvoreni.