fbpx

Prikaz: 21dan.com

Jedno od predavanja koje je na Konferenciji BizBuzz meni privuklo posebnu pažnju jeste predstavljanje projekta 21dan.com o kojem je pričala Jelena Misita, PR menadžer kompanije Bayer Schering Pharma. Sajt 21dan.com je deo akcije za očuvanje reproduktivnog zdravlja, koju je pokrenulo Udruženje za reproduktivno zdravlje, uz stručnu podršku Republičkog centra za planiranje porodice pri Institutu za majku i dete. Od marta 2007. g. pokrovitelj ovog projekta je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Sajt je pokrenut sa ciljem podizanja svesti javnosti o značaju reproduktivnog zdravlja, prevazilaženja straha od hormonske kontracepcije i motivacije žena u reproduktivnoj fazi života da redovno posećuje ginekologa.

Ovaj projekat funkcioniše više od godinu dana, a meni je bio posebno interesantan detalj koji je bio iznet na predstavljanju ovog sajta u Nišu, da je prvih deset meseci sajt bio urađen u Flash tehnologiji, i da se zbog evidentnog ne-nalaženja sajta putem pretraživača, sajt je funkcionalno i tehnološki redefinisan u postojeći oblik – php CMS. Drugim rečima, retki su projekti ovog tipa, gde se nakon uviđene greške u izboru tehnologije za izradu sajta, sajt preradi tako da je jedan od ciljeva vidljivost na pretraživačima.

Sistemi online predstavljanja putem posrednog ostvarivanja ciljeva online nastupa

Bayer Schering Pharma kompletno finansira ovaj projekat, uključujući promotivne i PR akcije. Kao što se može videti , na sajtu je veoma teško pronaći informaciju o ovoj kompaniji (probajte), jer cilj projekta jeste fokus na podizanju svesti o značaju reproduktivnog zdravlja, a ne predstavljanje kompanije koja finasira projekat.

Ovakav tip posrednog ostvarivanja ciljeva online nastupa uobičajen je u oblasti farmacije, i sajt 21dan.com predstavlja veoma kvalitetan primer kako se podrškom projekata koji su veoma važni za podizanje svesti o problemima neželjene trudnoće (Srbija je među zemljama u Evropi sa nejvećim brojem abortusa), posredno mogu ostvarivati ciljevi kompanije koja finansira ovakav projekat.

Tokom vremena se ispostavilo da Internet u vom projektu predstavlja najznačajniji komunikacioni kanal, obzirom da ciljna populacija (žene u reproduktivnoj fazi života) u velikom procentu koristi Internet. Bilo mi je drago da čujem da će i u narednom periodu fokus komunikacijskih aktivnosti biti na Internetu.

Kako na predavanjima u Beogradu i Valjevu pominjem primere ostvarivanja direktnih i indirektnih ciljeva online nastupa organizacija, već sam krenuo sa korišćenjem ovog primera (i ciljna grupa je primerena).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Prikaz: 21dan.com, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.