fbpx

Posvećenost i istrajnost – Kratka priča o tri blogerke: Marija Zivlak, Jovana Miljanović, Milica Radović

Posle dužeg vremena predstavljam tri blogerke: Mariju Zivlak, Jovanu Miljanović i Milicu Radović. Sve tri blogerke imaju veoma važne zajedničke osobine:

  • Žive svoje snove punim plućima.
  • Veoma su uspešne u poslovima koje rade.
  • Ono što žele od svog života postigle su samostalno posvećenošću i istrajnošću.

Treba li još nešto dodati…?

Marija Zivlak

O Mariji Zivlak sam pisao na svom blogu još 2008. g. kao primer uspešne blogerke čiji blog su tada linkovali BBC i Huffington Post. U međuvremenu, Marija je postala najuticajniji bloger na svetu (!) iz oblasti ženskog tenisa. 2014. g. po pozivu je pisala za New York Times (koliko novinara iz Srbije ima ovu referencu?), a od početka 2015. g. ima čast da piše za veb sajt Svetske ženske teniske federacije (WTA).

Tek je od prošle godine skrenula pažnju pojedinih ovdašnjih medija, i u svojim intervjuima i gostovanjima na konferencijama ističe samodisciplinu i istrajnost kao tajne uspeha njenog bloga.

Jovana Miljanović

O Jovani Miljanović možda najbolje govori citat sa njenog bloga i veoma čitanog blog posta o tome kako sebi pomoći u Srbiji “od nule”:

“U prethodnih 3 godine živela sam u 5 zemalja, započela 3 startup-a i proputovala svet od Islanda do Izraela potpuno besplatno. Studirala sam na FON-u 2 godine i tu sam dobila osnovu, međutim, to nije bilo ni približno dovoljno za kasnije zaposlenje kakvo sam planirala za sebe […] Morala sam dosta da radim na sebi i investiram u sebe. Ne mislim na veštačke nokte, kozmetiku, umetke za kosu i brendiranu garderobu. Već na kurseve na Udemija, Coursere, čitanje Quore, Reddita i edukaciju putem YouTuba. Većinu stvari naučila sam SAMA na internetu i to može svako! Jedina investicija koja vam treba je vreme! Stvari koje ja znam dostupne su svima, potrebno je samo malo dobre volje. “

Mislim da će se o Jovani u narednim godinama čuti još dosta toga lepog…

Milica Radović

Milica Radović je bloger od nedavno, ali je veoma brzo skrenula pažnju na sebe svojim volonterskim radom i živopisnim putopisnim pričama na svom blogu. Njenu akciju za 12 đaka iz Kenije “pokupili” su veoma brzo neki ovdašnji mediji, uključujući i RTS.

Milicu poznajem godinama i mogu potvrditi da poslove radi sa posvećenošću i strašću – i da joj to donosi lepe rezultate, naročito od kada je postala preduzetnica

Ove devojke svojim radom pokazuju kako se postaje poznat i cenjen bloger!

Mnogi blogeri me pitaju kako da budu uspešniji u vođenju svog bloga, kako da se čuje za njih izvan krugova onih koji ih prate, i da dođu u situaciju da imaju veću korist od svog blog delovanja. Mislim da ove tri blogerke to mogu veoma lepo da pokažu svojim primerom…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (11 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Posvećenost i istrajnost - Kratka priča o tri blogerke: Marija Zivlak, Jovana Miljanović, Milica Radović, 9.2 out of 10 based on 11 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 06/07/2016, RSS

4 odgovora na Posvećenost i istrajnost – Kratka priča o tri blogerke: Marija Zivlak, Jovana Miljanović, Milica Radović

  1. Milan says:

    Jovana Miljanovic, Start Up konsultant? Are you kidding me? I ja da sam tatina ćera bih bio Start Up konsultant, jer to je danas kul, kao sto je nekad bilo kul da si u bendu. Dete nema jedan uspesan proizvod, al se zato meša u sve. Ako se uspeh meri nametanjem “uticajnima” i bezrazloznim hvalospevima o sebi onda je mala Rock Star.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.7/5 (9 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +4 (from 8 votes)
  2. Nikola says:

    Miljanović vrti istu priču – i iste blog postove – godinama! Devojka menja datum na postovima, predstavlja ih kao nove i tako u krug. I priča o besplatnom putovanju: složićemo se da svako od nas može da putuje besplatno ako osvoji to putovanje lajkovima na Facebooku. To nije “saradnja” sa Austrian airlinesom, kako piše na njenom blogu već jednostvano – nagradna igra u kojoj je ona dobitnik.
    A o elitističkom stavu da je bolja od drugih ako ne daje novac za manikir neću ni da govorim. Klasična priča o mešanju baba i žaba, prilično sramna za nekog se izdaje za obrazovanog i širokoumnog kao ona. A mogla bi da poradi na znanju engleskog jezika i osnovama srpskog. Ili toga nema na Reditu… pardon, Redditu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.9/5 (9 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +5 (from 7 votes)
  3. novii says:

    Dobro je videti pozitivne primere blogova na našim prostorima.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  4. Zarko says:

    Nije mi jasno zasto se Miljanovicka toliko forsira? Na osnovu cega konkreno ona sebe naziva Startup konsultantom? Koji su njeni rezultati? Neka objasni zasto je tako brzo zavrsila pricu sa agencijom Represent? Vidim da to ”iskustvo” nije ni stavila u svoj CV…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.