fbpx

Poslovni uspeh MySpace.com

U sledećem broju časopisa PC Magazine Serbia ići će moj članak na temu uspeha servisa MySpace.com, koji je za tri godine postojanja postao najposećeniji sajt u SAD.

Na DevProTalk.com raspravlja se na ovu temu, a moje mišljenje o uspehu ovog servisa je:

Ima dosta stvari koje su se poklopile pri formiranju ovog servisa, i koje su zajedno uticale na njegovu popularnost. Ja bih izdvojio dve povezane činjenice
– Prvo: Dva ključna čoveka ovog servisa su marketinški stručnjaci (doduše povezani sa nedozvoljenim radnjama tipa adware i sl.) koji su u startu napravili servis koji je prvenstveno namenjen (targetiran demografski).
– Drugo: Mislim da je suština tolike popularnosti servisa plasiranje dva ključna buzz-a – 1. Na myspace.com servisu i stidljivi postaju ono što bi želeli (odnosno priča o tome da ovaj servis omogućuje veoma uspešan dating u realnom svetu). 2. Kada je već bilo dovoljno korisnika, plasirana je informacija o cool mestu koje je kao Internet HoolyWood – treba biti tamo da bi postao celebrity (poznat)…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Poslovni uspeh MySpace.com, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.