fbpx

Posao kao robija!

Danas sam prvi put posle više od deset godina imao prilike da čujem razgovor dve zaposlene čistačice u jednoj državnoj ustanovi gde se jedna žali drugoj: “Jao, ostalo je još dva sata do kraja radnog vremena. Onaj poslednji sat ne znam kako izdržavam.”

Ovaj događaj me je podsetio na drugu situaciju pre jedno godinu dana u drugoj velikoj državnoj kompaniji, kada sam imao sastanak u prostoriji u kojoj rade dve žene, i gde je ova druga (s kojom nisam imao sastanak) ‘ladno počela da se sprema oko 14:50, da bi mogla da izađe sa posla tačno u 15:00. Inače, ista osoba praktično ništa ne radi za svoje celo radno vreme, a dobija veoma dobru platu.

Ja stvarno nisam iz tog filma, i jednostavno ne mogu ni na koji način da zamislim sebe u takvoj situaciji. Iskreno se zgražavam nad takvim poimanjem posla, bez obzira koji to posao bio. Moje je mišljenje da ako se radi neki posao (bilo to i čišćenje – i to sam radio kao klinac), treba da se radi, a ne da se kuka.

Jednom prilikom mi je jedan prijatelj ispričao kako mu se jedna čistačica u njegovoj firmi žalila kako ona u stvari nije čistačica, već hoće da postane poslovna sekretarica, i krene naširoko da mu to elaborira. U jednom momentu ovaj je zaustavi u priči i kratko joj odgovori – “Vi ovde radite kao čistačica. Meni je potrebna kvalitetna čistačica. Ako vi to niste ili vas ne interesuje ovaj posao, dajte otkaz, ili ću vam ja dati otkaz ako ustanovim da ne radite kako treba posao za koji ste plaćeni. Lako ću naći drugu osobu umesto vas.”

As simple as that.

Slika je preuzeta odavde.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.4/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Posao kao robija!, 6.4 out of 10 based on 5 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 15/06/2007, RSS

2 odgovora na Posao kao robija!

 1. dinke says:

  Svaki put kada oko 15h prodjem pored opstine (moj office je tu blizu), pomislim da je neko postavio bombu, posto u 3pm svi istrcavaju iz zgrade 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 3 votes)
 2. Super tekst – kratak jasan i efikasan!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.