fbpx

Poređenje blog agregatora – početak septembra

Uzeo sam podatke o blog agregatorima za prvu nedelju septembra, i dobio sam zanimljive rezultate:

Agregator Poseta Novih poseta Vreme Bounce
Blogodak.com

1

1

4

3

Global-Report.com

2

5

2

2

Planetoid.srpski.org

3

4

3

4

Blogariat.com

4

3

1

5

Blogorola.com

5

2

5

1

Ova tabela lepo pokazuje da nije bitna samo količina poseta sa nekog sajta, već i kakva je ta poseta.

Ako se pogleda procenat novih poseta koje donose pojedini blog agregatori, pored Blogotka, koji je i doneo najveću posećenost (kao i prošlog meseca), nove posetioce najviše su doveli slovenački i hrvatski agregator (koji generalno donose mnogo manje poseta u odnosu na ostale agregatore). Blogorola i Blogariat su prošlog meseca doneli više novih posetilaca nego Blogodak.

Sa aspekta vremena provedenog na sajtu (ili koliko posetioce interesuje sadržaj), vidi se da Blogariat i novi GobalReport dovode posetioce koji duže ostaju na sajtu.

Kada se ovome doda i procenat korisnika koji posećuju samo jednu stranicu (bounce rate), vidi se da najkvalitetnije posete donosi GlobalReport i Blogodak.

Očigledno je da kada se uporede svi parametri (dosta se znaju menjati za agregatore iz meseca u mesec), interesantno je da GlobalReport koji od nedavno prikazuje sadržaje na srpskom (i ovdašnje blogove) već se dobro kotira u odnosu na druge agregatore, a Blogodak se izdvaja u slučaju ovog bloga kao agregator sa najboljim rezultatima.

Da dodam, da se najbrže se ažuriraju Blogorola i Blogariat, a najsporije GlobalReport. Blog agregatori imaju sve značajniju ulogu u posećenosti ovog sajta, i to je i razlog zašto uglavnom prikazujem podatke za posećenost ove vrste sajtova.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Poređenje blog agregatora - početak septembra, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

1 odgovor na Poređenje blog agregatora – početak septembra

 1. Eniac says:

  Slicna situacija i kod mene, s tim sto nisam proveravao da li me je global-report indexirao jer ga nisam video u reffererima. Meni je mrtva trka sto se poseta tice izmedju Blogariata i Blogodka, mada je jedno vreme bila karakteristicna izmedju domacih agregatora. Blogorola donosi dosta sitnu posetu ali dobro opet lepo je da postoji sto vise ovakvih stvari.

  Ono sto sam ja primetio jeste da je vreme posete ljudi sa blogariata mnogo duze, verovatno zato sto je blog novi, a i kultura blogovanja je drugacija u hr, mnogo se slobodnije ostavljaju komentari i ulazi u diskusiju.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.