fbpx

Podržite Kickstarter kampanju domaćeg projekta virtuelne 3D modne galerije

Threendie je naziv projekta kompanije GateBizzCommunications koja je nedavno lansirala Kickstarter kampanju za prikupljanje minimalno 30.000 EUR da bi završili i lansirali projekat virtuelne 3D modne galerije. Ideja koja stoji iza Threendie projekta je da osobe iz modne industrije na jednostavniji način, bez nacionalnih ograničenja imaju mogućnost da online globalno predstave svoje kreacije i da taj način probiju različite vrste barijera koje danas postoje za plasiranje svojih proizvoda.

Postoje različiti modeli prikupljanja sredstava preko CrowdFunding platformi kao što je KickStarter, a GateBizzCommunications je odabrala najzahtevniji – ako do 19. aprila ne prikupi bar 30.000 EUR – projekat neće biti finansiran preko ovog servisa, bez obzira koliko se do tog momenta prikupi sredstava. Do momenta pisanja teksta, za 6 dana prikupljeno je preko 10.000 EUR.

Struktura dobre CrowdFunding ponude – primer Threendie

Na primeru ove kampanje može se videti kako se na kvalitetan način priprema predstavljanje i promocija projekata za koje se želi predstaviti na nekoj crowdfunding platformi:

1. Video

Različita istraživanja potvrđuju daje već godinama u prodaji na internetu (prikupljanje sredstava je vrsta prodaje – gde se prodaje ideja o projektu) video predstavlja veoma važan elemenat prodajnih tehnika na veb sajtu, a u slučaju Kickstarter i sličnih kampanja, video o projektu predstavlja njegov najvažniji deo.

Video na Kickstarter kampanji za Threendie ima sve potrebne elemente dobrog predstavlja projekta:

  • Predstavljen je tim koji stoji iza projekta, sa imenima i prezimenima, i sa njihovim izjavama.
  • Predstavljena je ideja projekta, a u toku trajanja samog videa izrežirani su konkretni prikazi elemenata samog virtuelnog 3D projekta.
  • Na prilično interesantan način je prikazana posvećenost tima da se projekat završi (jedan od članova tima pored spava dok drugi daje izjavu).
  • Video svojim sadržajem služi kao potvrda da će oni koji veruju u ovaj projekat i finansijski ga zbog toga podrže – da će taj projekat i ugledati svetlo dana.

2. Tekst opisa projekta

Na dovoljno detaljan način Threendie projekat se predstavlja iz perspektive šta će se desiti kada se servis lansira, na koji će način funkcionisati i ko ga razvija i radi na njemu. Još je važniji dobar opis društveno-odgovorne karakteristike projekta:

Kreiranje zajednice osoba “otvorenog uma”, koja će omogućiti ostvarenje jednakosti za sve profesionalce iz oblasti modne umetnosti – ista šansa za sve, bez obzira na državu u kojoj žive!

 3. Šta se nudi osobama koje se odluče da finansiraju projekat

Kod projekata za koje se traže prilično velika sredstva, dobro predstavljene prednosti koje se daju finansijerima projekta u zavisnosti od iznosa predstavljaju često i razlog zašto se neko odlučuje za doniranje određenog iznosa.

Ovaj deo kreiranja projekta predstavlja klasično predstavljanje konkretne ponude u prodaji, i finansijeri upravo “kupuju” konkretnu ponudu za konkretan novac. Zato je formalno posmatrano ovaj vid crowdfunding-a u osnovi vrsta prodaje (e-commerce), a ne klasično donatorstvo – finansijer za svoja sredstva dobija neku uslugu ili proizvod.

U slučaju Threendie kampanje predstavljen je dijapazon mogućnosti finansiranja u iznosu od jednog dolara do 6.000 EUR i više. Veoma je indikativno da je ekskluzivna (jedina) opcija finansiranja u vrednosti od 6.000 EUR i više – prodata.

Predstavljanjem opcija servisa koje se nude finansijerima za različite sume praktično se predstavlja i poslovni model/model zarade Threendie projekta, i to na svojevrstan način predstavlja “vatreno krštenje” celog projekta – da li će se već sada zainteresovani prikloniti ovoj ideji i želeti je dovoljno da bi kupili buduće usluge ovog servisa.

Poziv na akciju – Podržite Threendie

Na osnovu dostupnih video materijala, ali i ostalih sadržaja o ovom projektu na internetu, može se reći da promocija dobro ide (što pokazuju i rezultati na Kickstarteru).

Pročitajte tekst o ovom projektu na Netokraciji, kao i zvanično saopštenje o lansiranju Kickstarter kampanje.

Mislim da je ovo interesantan projekat, i veoma potreban ako ekipa koja ga razvija uspe da ga nakon lansiranja dovede do toga da profesionalci iz modne industrije počnu da ostvaruju realnu korist od ove platforme. Prema onome što se do sada može videti, izgledi za uspeh nisu mali.

Pozivam vas da preko ovog linka detaljnije na Kickstarteru proučite šta su mogućnosti ove kampanje, pa ako vas to ubedi kao i mene, podržite Threendie.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.4/10 (12 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 8 votes)
Podržite Kickstarter kampanju domaćeg projekta virtuelne 3D modne galerije, 5.4 out of 10 based on 12 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 26/03/2015, RSS

Komentari su zatvoreni.