fbpx

Najmoćnije osobe u medijima

Juče i danas novine Blic objavile su spisak 50 najmoćnijih osoba iz medija u Srbiji. Prvih deset su:

Aleksandar Tijanić (RTS), Željko Mitrović (Pink), Veselin Simonović (Blic), Dragan Đilas (Narodna kancelarija), Manojlo Vukotić (Večernje novosti), Veran Matić (B92), Srđan Šaper (Meken Erikson), Mario Husten (Sanoma, Gruner+Jahr, Styria), Robert Čoban (Svet…), Radoslav Rodić (Glas, Kurir, Star).

Interesantno je da niko od onih koji su komentarisali ovaj spisak, a videćemo komentare na današnji spisak, nije rekao ništa negativno povodom samog spiska. Na njemu je radio veliki broj novinara koji je mesecima istraživao “puteve moći” u medijima. Iako je lepo opisano ko je ko u medijima, nije baš sve rečeno. Npr. javna je tajna da Dragan Đilas kontroliše veliku količinu promotivnih sekundi na najjačim medijima u Srbiji.

Prva žena na listi je 11. Žaklina Nikolić-Kušić (Publicis, Yellow Cab), pa je tu 13. Ljiljana Smajlović (Politika), itd.

Interesantno je da je Mira Adanja-Polak na 18. mestu kao prvoplasirani novinar, ali sa kakvim referencama: “Autor je emisije ‘Mira Adanja-Polak i Vi’ koja se prikazuje na nacionalnoj televiziji svake nedelje. Konsultant je spoljnopolitičkog deska televizije ‘ITN Chanel Four News’. Ekskluzivni je novinar magazina ‘Royalty’ iz Londona i lični konsultant američkog novinara televizije ABC Pjera Selindžera.”

Interesantno mi je da se na 47. mestu liste nalazi Slavica Čorbić kao jedini predstavnik nekog lokalnog medija (niški TV 5) – dir. i gl. odg. urednik. Od nedavno ovu TV imam na kablovskoj i mogu reći da je to jedina lokalna TV u Srbiji koju sam do sada video, a da izgleda kao neka nacionalna televizija. Voleo bih da znam na osnovu čega se našla na ovoj listi.

U svakom slučaju, meni je bilo interesantno da vidim ko su oni koji kreiraju uticaj u medijima u Srbiji. Veoma inspirativna tema za mene 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Najmoćnije osobe u medijima, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.