fbpx

Kosovo.com domen ide na prodaju

Sutra ću davati izjavu za Radio BBC povodom povlačenja prava korišćenja domena kosovo.com od strane Srpske Pravoslavne crkve, koja je u međuvremenu prešla na domen www.kosovo.net. Zvanična izjava SPC-a se može videti na ovoj adresi:

http://www.kosovo.net/news/archive/2006/April_14/2.html

Vlasnik domena je izvesni Željko Bošković koga sam svojevremeno upoznao 1998. g. i koji je u to vreme (tj. nekoliko godina ranije) kupio jedno 120 veoma interesantnih domena na srpskom jeziku (uključujući i b92.com), kao što su Vojvodina.com, Novisad.com, Montenegro.com… Spisak domena koje trenutno prodaje može se videti na adresi www.yunet.com. On je svojevremeno izdavao veliki broj ovih domena za ne-male pare, ali znam još onda da mu je cilj bio da te domene prodaje kada dođe vreme.

Prema postojećim pravilima organizacije www.icann.org, Bošković sasvim slobodno može da proda domen kome želi, ali je činjenica da je veoma dobro iskoristio ustupanje domena kosovo.com SPC-u da bi mu se podigao rejting, i ono što ostaje jeste ili da se javi neko od Srba koji bi hteo da izlicitira ovaj domen (nije u javnoj ponudi), ili da se služba u SPC koja administrira kosovo.net sajt potrudi da povrati sve linkove koji su vodili do prethodnog sajta, i da organizacije sada linkuju kosovo.net. To je veoma komplikovan i naporan posao, i trebalo bi se veoma angažovati da se dođe do takvog ili boljeg rejtinga – ali nije nemoguće.

Najbolja je preporuka da se napravi kvalitetan servis vesti na engleskom jeziku koji bi trebalo da se plasira na takav način na svetsku mrežu da skrene pažnju svojom informativnošću i newsworthy (informacija koja je vredna kao vest mnogima) elementom aktuelne situacije na Kosovu. Takav servis se za početak može plasirati na najjače News Aggregation servise (kao što je news.google.com, news.yahoo.com i sl.), ali je najbitniji tzv. newsworthy efekat vesti – ne saopštenja, već vesti koje su tako napravljene da mediji žele da objave/prenesu ove vesti.

Diskusije na ovu temu:
http://www.devprotalk.com/showthread.php?p=10715
http://www.elitesecurity.org/poruka/1115868

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Kosovo.com domen ide na prodaju, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.