fbpx

Kako zarađivati od posećenosti sajta? Primeri Top 5 domaćih partnerskih programa

Godinama non-stop slušam priču od predstavnika onlajn medija i blogova kako nema uslova za zaradu od posećenosti u Srbiji, kako se nedovoljno zarađuje i sl., ali je zato veoma mali broj istih odlučio da krene u promociju proizvoda i usluga putem zarade od provizije – Partnerski (Affiliate) programi.

Dodatni problem predstavlja činjenica da većina ovih osoba koje imaju problem sa zaradom od posećenosti – u osnovi očekuje da postavi neki baner na sajt/blog, i to je to. Na žalost, mi živimo u vreme u kojem je potrebno mnogo veći trud da bi se zaradilo od svog medija, što pored onlajn sajtova/blogova uključuje i posećenije naloge na društvenim mrežama. Sa druge strane, praksa rada u prvoj domaćoj Affiliate mreži partnerskih programa – PartnerskiProgrami.net pokazuje da veliki broj osoba ni ne zna da promoviše proizvode i usluge izvan postavljanja banera.

U tom kontekstu, u nastavku možete videti primere partnerskih programa koji pružaju dosta mogućnosti medijima/blogovima, uključujući i mogućnost lepe zarade, kao i (dobre i loše) primere načina kako se ovi Affiliate programi mogu promovisati.

Domaći partnerski programi koje najviše koriste ovdašnji mediji/blogovi i koji donose zaradu

Trenutna ponuda Affiliate programa u mreži PartnerskiProgrami.net daje mogućnost efikasne promocije u većem broju oblasti, ali je taj broj oblasti ipak ograničen za sada, s tim da na žalost i dalje nije veliki broj programa koji daju dovoljno atraktivne provizije da bi veći broj prijavljenih medija promovisao određene proizvode i usluge.

Sa druge strane, pametnom organizacijom promocije većeg broja proizvoda i usluga koji imaju manju proviziju, ali su atraktivni i lako se prodaju – dobijaju se sasvim zadovoljavajući efekti promocije.

1. Ovotaris – Celuleks

Već mesecima Celuleks anti-celulit krema donosi najveći broj prodaja preko PartnerskiProgrami.net Affiliate mreže, i samim tim donosi i najviše zarade medijima koji ga promovišu. Karakteristika ovog proizvoda je da ima veoma dobar odnos cena/kvalitet, i da se inače veoma dobro prodaje (van Affiliate mreže), a provizija je 500 din po prodaji (pogledajte detalje o ovom partnerskom programu).

Ako želite da promovišete ovaj proizvod, pored korišćenja same prodajne stranice, da bi ste kreirali promotivno-prodajni tekst koji će vam doneti prihod – intenzivno koristite slike i sadržaje statusa sa Fejsbuk stranice ovog proizvoda.

To je inače generalna preporuka za promociju svih partnerskih programakoristite sadržaje sa svih društvenih mreža koji vam mogu dodatno pomoći u kreiranju vaših sadržaja, ali ih nemojte kopirati.

Pogledajte primere preko Gugla kako su različiti blogeri i neki onlajn mediji promovisali ovaj proizvod, i na osnovu toga procenite kako biste vi u kontekstu vašeg medija to uradili, ali da ne kopirate tuđe sadržaje. Evo primera nekih blog postova:

2. Kupime.com

Vodeći sajt za grupnu kupovinu Kupime.com nema veliku proviziju (4% od prodajne cene), ali ima usluga (i nešto proizvoda) iz većeg broja oblasti koje se veoma dobro prodaju, što znači da se u kombinaciji promocije više usluga/proizvoda može veoma lepo zaraditi. Pogledajte detalje o ovom partnerskom programu.

Jedan od najinteresantnijih primera upotrebe Affiliate marketinga u promociji domaćih proizvoda/usluga upravo predstavlja promocija ponude depilacije sa sajta Kupime.com pre nekoliko godina, preko promotivnog teksta na portalu vesti Telegraf.rs koji je postigao viralni efekat čak 2 puta! – “KRATKA ISTORIJA STIDNIH DLAČICA: Glatko su volele i pećinske žene“. U roku od nekoliko meseci šerovanjem istog teksta, ali sa linkovima do dve različite ponude depilacije, oba puta je u roku od 24 sata tekst videlo preko 40.000 osoba. U ovom tekstu možete videti primer kako se veoma lepo vidljivo postavlja informacija da je tekst komercijalan/sponzorisan.

Za sadržaje u ovom partnerskom programu veoma je poželjno koristiti materijale sa njihove Fejsbuk stranice, pored samog sajta servisa.

Najuspešniji mediji mogu samo preko ovog partnerskog programa da dođu i do nekoliko stotina EUR mesečne zarade, ali je za to potrebna veća posećenost i veoma kvalitetni promotivno/prodajni tekstovi (i naravno – odgovarajuća ciljna grupa)…

3. Eci-pec.rs e-prodavnica (Jamax M)

Eci-pec.rs onlajn prodavnica drvenih igračaka predstavlja primer kako treba postaviti provizije za partnerski program – tako da su dovoljno atraktivne medijima koji žele da promovišu ove proizvode. Različite grupe proizvoda imaju različite provizije, i uvidom u proizvode preko same e-prodavnice mogu se lepo odabrati proizvodi za promociju (veći broj proizvoda). Proizvodi iz ove e-prodavnice se dobro prodaju. Osnovna provizija je 10% (pogledajte detalje o ovom partnerskom programu).

Za promociju ovih proizvoda veoma je preporučljivo proučiti njihov blog, kao i korporativni sajt kompanije Jamax M gde možete doći do posebnih sajtova brendova koje predstavlja, kao i Fejsbuk stranice ovih brendova.

Primeri nekih stranica koje promovišu ove proizvode:

Ovaj partnerski program do sada nije koristio veliki broj blogera, mnogo je veći broj vlasnika naloga na društvenim mrežama koji su delili ove prozivode sa Affiliate linkom, ali postoji dobar primer promocije preko portala vesti Mojnovisad.com. Na Guglu velika konkurencija u ovom sektoru je od strane više e-prodavnica koje dominiraju rezultatima pretraživanja iz ove oblasti. Postoji veliki broj blogera koji pišu o različitim predlozima igara za decu, ali je potrebno naučiti kako se kvalitetno kreiraju ovakvi postovi koji obavezno uključuju i direktan poziv da se pregledaju/kupe ovakvi proizvodi.

4. Brzomrsavljenje.com

Video treninzi Brzomrsavljenje.com imaju dobru proviziju od 1.250 din po prodaji, ovi treninzi se prodaju (pogledajte detalje o ovom partnerskom programu), ali je potrebno dobro pripremiti promotivne tekstove i imati dovoljnu vidljivost svog medija, jer se radi o oblasti u kojoj je velika konkurencija i nije lako doći do posrednih efekata putem vidljivosti u Gugl rezultatima.

Primeri nekih stranica koje promovišu ove proizvode:

Preko ovog linka imate primer deljenja ovog Affiliate linka preko Fejsbuk stranice, ali je moja preporuka da su mnogo bolji efekti u kombinaciji sopstvenog medija (blog, onlajn magazin i sl.) i promocije sponzorisanog teksta preko vaših naloga na društvenim mrežama.

5. Serbianadventures.com

Ponuda izleta u Srbiji preko sajta Serbianadventures.com je veoma interesanta upravo sada za promociju atraktivnih izleta po Srbiji, naročito zbog toga što se procenat provizije značajno uvećava ako postoji veći broj prodaja (ide do 9%) – Detalji o ovom partnerskom programu.

Aktuelnosti oko ovog programa i prikupljanje dodatnih materijala za sadržaje treba pratiti preko njihove Fejsbuk stranice.

Primeri nekih stranica koje promovišu ove proizvode:

Preko ovog linka imate primer kako može mnogo manje da se dobije efekata kada na jednoj stranici predstavite veći broj aranžmana. Mnogo je bolje predstavljati pojedinačne aranžmane – svaki na posebnoj stranici.

Do kraja leta još veća ponuda atraktivnih partnerskih programa, uključujući Affiliate proizvode/usluge i veće provizije u određenom broju postojećih partnerskih programa

Preko linkova na ovoj stranici imate pozitivne i negativne primere na osnovu kojih bi trebalo da samostalno ustanovite kako najbolje da promovišete proizvode i usluge u odnosu na vaše čitaoce i vašu ciljnu grupu.

Činjenica je da je potrebno dosta vremena da bi se pustio jedan partnerski program, jer je potrebno obezbediti tehničke uslove, kao i sadržaj koji će koristiti mediji da bi promovisali partnerske programe. Situacija se vremenom poboljšava, pa možemo veoma skoro očekivati pojavu novih atraktivnih programakoje možete pratiti preko Affiliate direktorijuma Provizija.rs.

Takođe, potrebno je vreme da sve veći broj vlasnika blogova i onlajn medija usvoji kroz testiranje efekata koji su to najbolji načini kreiranja promotivno-prodajnih sadržaja koji će doneti dovoljnu zaradu vlasnicima medija od svoje posećenosti.

Za vas koji znate kako se kreiraju kvalitetni promotivno-prodajni sadržji, imate alatku koja vam može lepo unaprediti prihode od vaših medija.

 

Prijava na mrežu affiliate programa Partnerskiprogrami.net:

  • Ako želite da se prijavite za zaradu preko partnerskih programa kao medij, kliknite na ovaj link.
  • Ako želite da prijavite vašu e-prodavnicu za povećanje prodaje promocijom putem provizije od prodaje, kliknite na ovaj link.

 

Napomena: Ovo je sponzorisani tekst u koji je postavljen određeni broj Affiliate linkova koji donose zaradu autoru ovog bloga.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Kako zarađivati od posećenosti sajta? Primeri Top 5 domaćih partnerskih programa, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 17/07/2016, RSS

Komentari su zatvoreni.