fbpx

Kako to rade najbolji: Guardian – Future of Journalism

Guardian drži višednevnu internu konferenciju na temu budućnosti novinarstva, koja se može veoma lepo pratiti preko njihovog Web sajta.

 

Dovoljno je samo pogledati teme koje se obrađuju na ovom događaju, koji se naravno prenosi u realnom vremenu online – to je tematika koja je ovog momenta najaktuelnija upravo sa aspekta spajanja uticaja klasičnog novinarstva i onog novinarsta koji omogućuju društveni mediji: Građansko novinarstvo, sloboda konverzacije (komentarisanja), life & micro blogging i novinarstvo (pogledati primere implementacije Twitter-a na njihovom blogu – istoimena tema)…

Novinarima bi trebalo a bude posebni interesantna debata na temu slobodnog komentarisanja članaka, i njihovog uticaja na samu vest… Zato Guardian ima poseban deo sajta – Comment is Free, upravo za ovakve “eksperimente”…

Ova tema se direktno naslanja na prethodnu (Zašto su novinari slabo plaćeni?), a ovde bi trebalo detaljno ispratiti šta sve ima na ovoj konferenciji, i krenuti sa primenjivanjem isto u novinarstvu. Za ovdašnje uslove, Guardian predstavlja pravi futuristički žurnalizam (on je u Britaniji već stvarnost).

Dodatno pročitati: Novinarstvo 2.0

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Kako to rade najbolji: Guardian - Future of Journalism, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

1 odgovor na Kako to rade najbolji: Guardian – Future of Journalism

  1. SSpin says:

    Uz ovu pricu vredi spomenuti Mingl.org, projekat BOS-a i CePIT-a .
    Online skola novinarstva za sve srednjoskolce, i na kraju dobijaju sertifikat i mogucnost rada na sajtu, kao novinari.

    Guardian je… mnogo ispred nasih pojmnova. Vrlo retko ce neko u nasoj zemlji toliko ulagati u svoj sajt (jedino mozda b92, Blic, Politika..) Primer Guardiana jako dobro oslikava pojam profesionalizam – dobro organizovan posao.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.