fbpx

Internet Akademija od novembra za edukaciju praktične primene e-poslovanja

Mnogi od vas se sećaju besplatnih predavanja subotom poslednje dve godine u organizaciji LINK group koja su obuhvatala različite oblasti poslovne primene interneta. Ta predavanja su predstavljala praktičan deo pripreme za pokretanje Internet Akademije, koja počinje sa radom u novembru.

Ako ste pratili bar jedan deo ovih predavanja, imate predstavu o tome kako će izgledati jedan deo edukacije iz oblasti poslovne primene interneta na Internet Akademiji. Snimci ovih predavanja predstavljaju deo materijala dostupnih polaznicima ove institucije, koja je deo sistema neformalne edukacije kompanije LINK group zajedno sa etabliranim programima  IT Akademije i Biznis Akademije.

Zašto Internet Akademija: Primena IT-a u poslovanju nije isto što i učenje rada u određenim tehnologijama

2012. g. počeo sam da sarađujem na programima IT Akademije i Biznis Akademije, i veoma brzo sam dobio ponudu od Valentina Kuleta, vlasnika LINK group-a da zajedno kreiramo novi program jednogodišnje neformalne edukacije.

Za razliku od IT Akademije, na Internet Akademiji je fokus na primeni tehnologija u poslovanju na internetu, gde je naša namera da putem ovog programa upravo izdvojimo aktuelnu važnost same primene tehnologija u odnosu na učenje rada u određenim tehnologijama, što je fokus IT Akademije.

I danas se u svetu i kod nas pojam IT (ICT, IKT – Informaciono-Komunikacione Tehnologije) vezuje i za e-poslovanje, pored klasičnih poslova u vezi sa radom u određenim tehnologijama. Generalno je mišljenje da rad na internetu automatski znači poznavanje rada u određenim tehnologijama, pa se veoma često dešava da osobe koje su npr. menadžeri ili trgovci, kada odluče da rade nešto na internetu – prvo upišu neki kurs iz programiranja ili veb dizajna. To uopšte nije loše, obzirom da na taj način te osobe mogu da prate šta im radi njihov IT sektor, ali sam do sada uglavnom čuo komentare tih osoba da su to vreme mogli bolje da iskoriste da su naučili primenu svog posla na internetu, a ne da su učili programiranje i dizajn.

Već 15 godina da bi se poslovalo ili promovisalo preko interneta – nije potrebno učenje programiranja i dizajna! Razvoj tehnologije je otišao toliko daleko da je korišćenje internet tehnologija u poslovanju jednako jednostavno kao i korišćenje mobilnog telefona!

Jedan od glavnih ciljeva Internet Akademije jeste upoznavanje polaznika sa aktuelnim mogućnostima iskorišćenja postojećih tehnologija za kreiranje i vođenje različitih tipova poslovnih aktivnosti na internetu.

Atraktivnost i važnost primene interneta u poslovanju je dovoljno dobar razlog da se ova tematika izdvoji i iz koncepta Biznis Akademije koja za fokus ima edukaciju iz oblasti različitih aspekata poslovanja, gde je internet segment samo jedan od mnogobrojnih činilaca uspešnog poslovanja kompanija.

Koncept edukacije na Internet Akademiji

Osnovna specifičnost Internet Akademije je sveobuhvatnost tematika koje se obrađuju na različitim programima ove edukacije, koji su podeljeni u četiri glavne celine – smera, u kojima se polaznici edukuju za osam grupa poslovnih pozicija koje se traže na tržištu kod nas i u svetu:

Preporučujem da pregledate linkovane stranice sa opisima poslovnih pozicija, jer je tamo na jednom mestu dobro objašnjeno šta se tačno dobija na pojedinim programima.

Svi predmeti na ovim programima su osmišljeni tako da imaju za cilj da daju kao rezultat konkretna praktična znanja, primenljiva u konkretnim poslovima na koje se dati predmet odnosi.

U tom kontekstu se biraju i predavači, a obzirom da se predmeti slušaju jedan po jedan, i dalje traje odabir predavača čija su osnovne karakteristike znanje iz prakse i mogućnost prenosa znanja. U narednom periodu možete očekivati česta ažuriranja stranice sa predavačima.

Posebno je važno što se u sklopu uže stručnih predmeta izvode i radionice pored klasičnih predavanja, a polaznici ove edukacije se podstiču da aktivno dodatno izučavaju obrađivanu tematiku na projektu koji sami odaberu.

Važno je napomenuti da ovo nije formalna edukacija, odnosno da bi se iskoristile prednosti Internet Akademije nije dovoljno slušati predavanja, potrebno je odmah primeniti naučeno na sopstvenom projektu.

Kako je ove studije moguće pratiti i online, omogućeno je njihovo praćenje u celom svetu, a i deo predavača je internacionalan.

Nakon ovih studija može se polagati za više internacionalnih sertifikata, od kojih su najvažniji Chartered Institute of Marketing (CIM) Diploma in Digital Marketing i IQN Diploma in Marketing.

O dodatnim prednostima Internet Akademije možete pročitati i u mom prethodnom tekstu o ovoj instituciji.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Internet Akademija od novembra za edukaciju praktične primene e-poslovanja, 7.8 out of 10 based on 4 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 23/10/2015, RSS

Komentari su zatvoreni.