fbpx

And now, something completely different: Music that moves…

Prvi put posle jedno dvanaest godina (!) desilo mi se da sam cuo pesmu koja mi se iz prve veoma dopala – Radi se o pesmi Prayer grupe Bloc Party. Pesmu sam cuo u sklopu neke liste na Radiju B92 (ostale stvari mi se uopste nisu dopale).

Veoma interesantni ritmovi, veci broj delova pesama sa razlicim melodijama, a pevac napokon ne prica – nova pesma, ali napokon drugacija od silne iste muzike koju uglavnom preskacem kada slusam radio u kolima. Na zalost, vecina radio stanica koja ne pusta narodnjake, bavi se 80-im, tj. starijom muzikom, “prilagodjenom” sadasnjim kupovno sposobnim pojedincima. Kod novije muzike, ono sto se najvise pusta (hip-hop), meni nije nimalo interesantno.

Sat vremena kasnije, na stanici Radio Novosti na moje veliko iznen

adjenje cujem pesmu od Siouxsie , inace grupa koju sam najvise postovao u drugoj polovini osamdesetih, ali i pocetkom devedesetih. Desetak minuta kasnije isti DJ pustio je neverovatne Violent Femmes, ali na zalost, posle takvih retkih iznenadjenja, nista vise interesantno nisam cuo.

Btw., za one koje interesuje sta jos slusam pored ovakve vrste muzike, u poslednje vreme najvise pravoslavnu duhovnu muziku ( 🙂 ), Mizar, keltsku i irsku muziku, Dead Can Dance, malo Trance muzike, a i Gothic mi se dopada, kao i neke varijante Heavy Metala i Punk-a, ukljucujuci Rammstein

Btw. II – Mislim da ce neki ostati zgrozeni… :)))

zp8497586rq
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
And now, something completely different: Music that moves…, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.