fbpx

Startup BeeShaper i Limundo Login – Potvrda kredibiliteta novih korisnika

Servis BeeShaper.com je domaći startap iz oblasti Influence Marketinga čiji je cilj da utiče na kreiranje kvalitetnih odnosa između kompanija i korisnika društvenih medija koji su zainteresovani za aktivnosti tih kompanija.

Lansiranje BeeShaper servisa za Influence Marketing

Kako kompanije već godinama intenzivno koriste društvene mreže za promociju svojih proizvoda i usluga, a društvene mreže predstavljaju pojedince koji dele određene informacije i aktivnosti preko svojih naloga, strategija “molim te, šeruj ovo” sigurno ne donosi neke efekte kada molite non-stop vaše prijatelje i poznanike da dele sadržaje vaše kompanije, ili sadržaje vaših klijenata. Iz tog razloga u poslednje vreme razvijaju se servisi koji pokušavaju da odgovore na potrebu kompanija da u svojim kampanjama komuniciraju sa što većim brojem korisnika društvenih mreža.

Činjenica da je pre mesec dana promovisan makedonski startap BuzzBase iz slične oblasti samo potvrđuje da trenutno postoji velika potreba za povećanjem kvaliteta efekata kampanja koje kompanije vode preko društvenih medija i društvenih mreža. BeeShaper u tom kontekstu nudi servis komunikacije sa brend ambasadorima kompanija koji originalnom metodologijom nudi jedinstveno rešenje problema kvalitetne interakcije i konverzacije sa korisnicima društvenih mreža i društvenih medija:

  1. Veoma precizna metodologija biranja korisnika društvenih medija (nikako isključivo influenseri) – tzv. Shaper-i koja za rezultat daje osobe u kampanji kompanije koje su realno zainteresovane za tu kompaniju i njene proizvode. Shaper-i bivaju plaćeni za efekte koje postižu deljenjem informacija u kampanji preko nekog od sopstvenih medija (nalozi na društvenim mrežama, forumi, sajtovi, blogovi…).
  2. Samo kampanje koje imaju realan kvalitet da bi bile deljene od strane Shaper-a, kao kada oni dele bilo koji drugi sadržaj (Native Advertising filozofija) bivaju prihvaćene. Ovakve kampanje i daju najbolji efekat kompanijama.
  3. Jedinstvena metodologija izračunavanja realnih efekata kampanja preko ovog servisa. Kompanije plaćaju samo za postignute efekte.

BeeShaper u poslednje dve godine razvija PRPepper agencija sa 20 osoba u razvojnom timu. Servis je od prvoj juna ove godine u zatvorenoj beti, a od 01. septembra je u javnoj beti, što znači da ga sada možete i isprobati. Uskoro na ovom blogu možete očekivati detaljniji tekst koji objašnjava prednosti i značaj ovog servisa koji ima globalne ambicije.

Studija slučaja: Limundo Login i izgradnja baze proverenih korisnika startapa

Limundo Login je bio rešenje za beta testiranje BeeShaper servisa koje je omogućilo da se bez pompe i najave dođe do korisnika koji borave na Internetu, koji poseduju osnovnu Internet pismenost i provereni su korisnici.

Rađene su tri test kampanje, od kojih je jedna koja za cilj imala akciju korisnika, zahvaljujući veoma preciznom odabiru shaper-a u odnosu na konkretne ciljne grupe kampanje, postigla je 65% od svih rezultata akcija korisnika u kampanji, tzv. Tačeva (Touch – rezultati “dodira” između osoba u kampanji, kao što su klasični klikovi, vidljivost, prepoznatljivost… ).

Za par nedelja bez otvorene registracije i marketinga baza je porasla na preko 500 članova (pre svega zahvaljujući Limundo login servisu) čiji se potencijal ogleda u:

  1. Total Touch Scope srevisa u ovom momentu iznosi 323.816 (Total Touch Scope – maksimalni doseg do naloga prijatelja/pratilaca /istih ili različitih/ svih registrovanih Shapera u datom trenutku)
  2. Do sada realizovane kampanje – 3
  3. Konverzija u kampanji koja je imala za cilj Akciju – 65% svih Tačeva (zahvaljujući preciznom targetiranju). Touch – najsličniji dobro poznatom “kliku”. Pošto ljudi pričaju sa ljudima, kampanja glasom Shapera dodiruje ljude. Klik je jedan od rezultata našeg Tača. Rezultati su i vidljivost, prepoznatljivost…

Jedna od test kampanja u saradnji sa LimundoGradom je bila usmerena na aktuelnu tematiku ušteda prilikom kupovine udžbenika i lektira, koja je produkovala sledeće rezultate:

  • 74.2% poseta sa BeeShaper servisa, za razliku od ostalih kanala promocije preko društvenih medija –
  • Facebook 13.4%
  • Twitter 9.5%
  • G+ 1.7%
  • Linkedin 0.6%
  • Youtube 0.4%
  • Netvibes 0.1%

Drugim rečima, zbir efekata samostalne promocije ove akcije preko društvenih medija je u zbiru imao manje efekata nego promocija akcije preko BeeShaper servisa.

Baza podataka i rejting korisnika Limundo Login servisa kao podrška dolaženju do inicijalnih efekata startapa

Najvažniji segment u procesu kreiranja uspešne startap kompanije je provera da li osmišljeni poslovni model donosi prodaju i koliki obim prodaje donosi u startu, odnosno koliko su klijenti zadovoljni pruženim servisom da bi ga eventualno ponovo koristili (kupili).

U slučaju korišćenja Limundo Login-a, startap kompanije dobijaju bazu od preko 500.000 korisnika koji imaju svoj kredibilitet zasnovan na kvalitetu njihovog korišćenja Limundo/Kupindo servisa, i koji imaju iskustva u e-trgovini.

Za razliku od ostalih načina prijave korisnika – putem Fejsbuka, Tvitera, G+ i sl. ne postoje ove kvalitativne karakteristike podataka o korisnicima – kredibilitet korisnika, i iskustvo u e-trgovini, koje mogu direktno da pozitivno utiču na kratkoročne i dugoročne poslovne ciljeve startap kompanija.

 

Partner ovog teksta je kompanija Limundo.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.8/10 (19 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 9 votes)
Startup BeeShaper i Limundo Login - Potvrda kredibiliteta novih korisnika, 5.8 out of 10 based on 19 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 02/09/2014, RSS

Komentari su zatvoreni.