fbpx

Webiz program poslovne edukacije, 07.- 09. novembar, Subotica

Od 07. do 09. novembra se u Subotici, u hotelu Galleria, organizuje prvi samostalni Webiz program poslovne edukacije.

Radi se o edukaciji na temu poslovne primene interneta, a namenjena je prevashodno malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima, zaposlenima u sektorima marketinga, prodaje, PR-a i IT-u. Pored navedene ciljne grupe, edukaciju mogu pohađati i svi oni koje zanima da se edukuju kako na pravi način da na internetu predstave svoju organizaciju ili da svoju poslovnu delatnost prošire i na internet.

Webiz program poslovne edukacije nastao je u okvirima Webiz konferencije, konferencije o poslovnoj primeni interneta, koja se već dve godine vrlo uspešno realizuje u Zrenjaninu. Prvobitna zamisao organizatora konferencije jeste da upravo pod temom poslovne primene interneta okupi sa jedne strane eminentne predavače, a sa druge strane sve zainteresovane za ovu tematiku: privrednike, preduzetnike, studente, nezaposlene, mlade, i sve one koji svoju profesionalnu budućnost ne vide bez intenzivne upotrebe interneta.

Iako je i sa prvom Webiz konferencijom prošle godine postignut značajan uspeh, organizatori su shvatili da ciljnu populaciju moraju razdvojiti i program prilagoditi različitim afinitietima i potrebama mladih sa jedne strane, koji su na početku svojih profesionalnih karijera, i privrednika sa druge strane koji imaju potrebu da poboljšaju performanse svojih organizacija, i da prošire tržište na kome plasiraju svoje proizvode i usluge.

Od konferencije do programa poslovne edukacije

Na drugoj Webiz konferenciji koja je realizovana ove godine, kao zasebna celina, organizovan je poseban program poslovne edukacije koji je trajao prva dva dana konferencije. Za potrebe ovog programa angažovani su neki od najboljih predavača iz oblasti internet poslovanja u Srbiji, a sam program je bio prilagođen preduzećima koja imaju potrebe za osnovnim znanjem iz oblasti adekvatnog online nastupa, bazičnih informacija o promenama koje su donele društvene mreže u poslovanje i marketing, i sl.

Program je pohađalo 56 slušalaca, predstavnika firmi različitih profila i privrednih grana. Sam program je naišao na izuzetno pozitivne kritike, a zanimljivost je da je preko 50% procenata slušalaca došlo iz različitih mesta u Srbiji, iako je najviše ciljana lokalna publika u Zrenjaninu. Upravo iz ovih razloga, u mesecima koji su sledili nakon druge Webiz konferencije, anketirani su saradnici, klijenti i partneri, i uočeno je da postoji realna potreba za ovakim i sličnim edukativnim programima u Srbiji.

Odlučeno je da se pored programa edukacije koji se realizuje u sklopu Webiz konferencije, koja nastavlja da živi kao tradicionalna manifestacija u Zrenjaninu, organizuje se još nekoliko programa poslovne edukacije u toku godine, i to na različitim lokacijama u Srbiji, kako bi se došlo do što većeg broja potencijalnih slušalaca, tj. do najvećeg broja malih, srednih preduzeća, kao i preduzetnika.

Kako do organizovanja kvalitetne poslovne edukacije: Požrtvovanost, ideja, predavači, program…

Ideja, iako naizgled jednostavna, sadrži nekoliko komponenti neophodnih da jedan ovakav program bude uspešan:

Predavači; za predavače angažuju se najkvalitetniji kadrovi iz oblasti internet poslovanja, marketinga i PR-a koji su dostupni i slobodni u odabranom terminu.

Program; iako na pogled slične tematike i oblasti pokrivanja, svaki Program edukacije obuhvata najaktuelnije trendove, ali i neke nove teme koje se nisu ranije obrađivale. Takođe, teme sa sličnim naslovom mogu prezentovati različiti predavači, koji na sličnu temu mogu gledati iz različitog ugla, u zavisnosti od oblasti internet poslovanja u kojoj su eksperti.

Networking; nekima možda i najbitniji deo ovakvih edukativnih programa. Networking kao neformalni vid komunikacije i diskusije sa predavačima, ali i samih slušalaca međusobno, često rezultuje rađanjem novih poslovnih ideja, partnerstava, kao i veza između preduzeća koje u nekim narednim periodima dovode do poslovne saradnje i širenja poslovanja samih firmi.

Lokacija; lokacija održavanja ovakvih programa u velikoj meri doprinosi ukupnom utisku i ugođaju slušalaca.  Osim prijatnog ambijenta za networking i samu edukaciju, potencijalni dodatni sadržaji lokacije (wellness, spa) čine da vreme koje slušalac provede u toku edukacije (najčešće vikend) ne bude samo u poslovne svrhe, već i da ima trenutaka za lična zadovoljstva.

Nije slučajno što se ovaj program realizuje baš u Subotici. Subotica je jedan od gradova u Srbiji gde je tranzicija i privatizacija uticala da nestanu veliki privredni giganti, pa se celokupna lokalna ekonomija oslanja na razvoj sektora malih i srednjih preduzeća, koji inače treba da budu stub razvoja jedne zemlje.

Upravo su ta mala i srednja preduzeća, kao i preduzetnici su cilja publika konferencije, jer  adekvatnim nastupom na internetu, pravilnom primenom tehnika promocije, prodaje i komunikacije putem interneta ova preduzeća mogu značajno poboljšati poslovni rezultati, a ono što je najbitnije, izlaskom na internet oni značajno šire tržište gde su prisutni, od lokalnog do globalnog.

O programu poslovne edukacije

Tri dana programa poslovne edukacije ima u fokusu online promociju i njene efekte. Neka od meni interesantnih predavanja:

I naravno, moderator panel diskusija u sva tri dana – Miloje Sekulić 🙂

Ja ću na ovom događaju imati predavanje na temu onlajn prodaje…

Mislim da je ovakav tip edukacije važan i koristan privrednicima koji iamju svest o tome da im internet može doneti poslovne koristi. Detaljnije informacije pronađite na samom sajtu ovog programa edukacije.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.4/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)
Webiz program poslovne edukacije, 07.- 09. novembar, Subotica, 7.4 out of 10 based on 7 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 05/09/2014, RSS

2 odgovora na Webiz program poslovne edukacije, 07.- 09. novembar, Subotica

  1. Zanimljive teme, predavaci,zanimljiva lokacija, ovo ne sme da se propusti.
    Vidimo se u Subotici.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  2. MIca Tatic says:

    window.alert(“test”)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.