fbpx

Prijava korisnika na vašem sajtu preko Limundo login-a (Kupindo API)

Od ovog meseca počinje serijal tekstova na temu načina unapređenja prodaje i zarade korišćenjem strategija i tehnika tzv. partnerskog marketinga (Affiliate Marketing) koji podržava kompanija  Limundo. Puštanjem Kupindo API servisa kompanija Limundo je započela razvoj veoma efikasnih tehnika unapređenja prodaje i zarade u Srbiji koje mogu koristiti drugi sajtovi, koje do ove godine nisu bile dovoljno razvijene,  a predstavljaju veoma važan segment unapređenja ukupne e-trgovine u Srbiji.

U ovom i narednim tekstovima predstavljaće se različiti načini i pristupi unapređenju prodaje i povećanja zarade pojedinaca i kompanija korišćenjem veoma moćnih strategija i tehnika affiliate marketinga, za slučaj kada se te tehnike i strategije koriste na pravilan način.

Korišćenje postojećih sistema prijave korisnika za unapređenje online nastupa

U poslednje četiri godine veoma se razvio sistem upotrebe prijava korisnika na pojedinačne veb sajtove i različite online servise korišćenjem značajnih svetskih online servisa kao što su Fejsbuk, Gugl, Tviter i sl.

Koliko je važna ova mogućnost može se videti na primeru jednog od najposećenijih servisa na svetu – Yahoo, gde je data mogućnost prijave preko Fejsbuk servisa, iako je taj isti Fejsbuk direktna konkurencija kompaniji Yahoo. Slično važi i za jednu od najvećih e-prodavnica na svetu – Aliexpress.

yahoo-facebook-login

Najčešći razlozi zbog čega se toliko često na velikom broju ozbiljnih servisa koristi mogućnost prijave preko nekog od značajnih svetskih online servisa:

  • Ako želite da korisnik vašeg sajta počne ozbiljnije da koristi ono što ste kreirali online, najvažnije je da se tom korisniku omogući brza i jednostavna prijava na vaš sistem.
  • Ako se za prijavu na vaš servis  koriste servisi gde je korisnik već prijavljen i ima svoj nalog, on/ona jednostavnom akcijom ne gubi puno vremena popunjavajući podatke o sebi koje je na desetine puta ostavio/la na različitim servisima, već se traženi podaci povlače preko nekog od servisa koji već ima te podatke (u obliku koji se štiti različitim zakonima o privatnosti korisnika).
  • Na ovaj način sajt koji koristi i druge servise za prijavu korisnika, pored sopstvenog sistema, povećava procenat uspešnosti dolaska do novih korisnika.
  • Ako servisi koji se koriste za logovanje korisnika daju neke dodatne podatke o korisniku, sajt koji koristi ovakav sistem prijave ima mogućnost da iskoristi podatke do kojih inače verovatno samostalno ne bi došao.

Interes značajnih online servisa da omoguće ovakav sistem korišćenja sopstvenih podataka na drugim sajtovima jeste proširivanje dometa sopstvenog servisa i na druge sajtove, mogućnost eventualnog dolaska do novih korisnika, potvrđivanje značaja online servisa i sl.

Najvažniji uslov da bi neki online servis bio korišćen od strane drugih veb sajtova za logovanje jeste da očigledno ima dovoljno veliki broj korisnika da bi nekom drugom veb sajtu bilo u interesu da koristi ovakvu mogućnost za unapređenje svojih poslovnih online ciljeva.

aliexpress-facebook-login

Limundo Login (Kupindo API) domaći servis za prijavu na drugim veb sajtovima

Kako Limundo i Kupindo servisi u Srbiji imaju sada već preko 500.000 korisnika koji trguju online, ovi servisi za naše uslove imaju dovoljno veliki broj korisnika da bi korišćenje sistema prijave koji nudi Kupindo API trebalo da bude značajno za unapređenje online nastupa velikom broju domaćih veb sajtova.

Neke od prednosti korišćenjem ove opcije na ovdašnjim prodajnim sajtovima:

  • Podaci koje veb sajt dobija iz Kupindo API-ja (ograničeni prema Zakonu o dostupnosti informacija) omogućuju prijavu korisnika koji već imaju iskustva u kupovini i/ili prodaji.
  • Velika baza postojećih korisnika pomenutih online servisa definitivno unapređuje broj novih prijava na vaš online servis ili e-prodavnicu, zbog jednostavnosti prijave osoba koje veoma verovatno nisu do sada koristile vaš sajt.
  • Rejting korisnika Limudo/Kupindo servisa omogućen je za primenu ovih ocena na drugim e-trgovinama.
  • Moguće je iskoristiti na soptvenoj e-prodavnici veoma razvijeni Limundo sistem suzbijanja eventualnih prevara u procesu e-trgovine.
  • Dodatno, svi veb sajtovi koji preuzimaju različite mogućnosti Kupindo API sistema (uključujući i prijavu korisnika), dodatno se promovišu korisnicima  Limundo i Kupindo veb sajta.

Primer implementacije Limundo Login sistema (Kupindo API) na online servisu Donesi.com

Donesi.com je domaći lider u online usluzi naručivanja hrane, ali je istovremeno i jedan od retkih domaćih servisa koji među prvima usvaja najnovije tehnologije koje unapređuju online poslovne efekte. Ovaj servis je svojevremeno među prvima implementirao sistem prijave korisnika preko Fejsbuka, a sada je prvi implementirao i Limundo Login, što se može videti na gornjoj slici.

Prema rečima Vladana Zirojevića, vlasnika servisa Donesi.com “prednost Limundo Login servisa je što dobijamo verifikovane korisnike, što je u slučaju e-commerce servisa u kome je transakcija i usluga trenutna kao kod Donesi.com vrlo korisno. Limundo sa preko pola miliona korisnika koji već imaju poverenje i znaju prednosti online transakcija i online poslovanja su savršena baza za dalji rast online servisa za elektronsku trgovinu u Srbiji. Donesi.com već nudi FB i Google povezivanje na svoj servis tako da je za implementaciju Limundo Login servisa bilo potrebno svega nekoliko dana, budući da su u pitanju standardni protokoli i da su dokumentacija i i podrška dobri.

Ono sto jeste “izazov” u povezivanju jeste što kod Limunda korisnici nisu stalno ulogovani, kao što je slučaj sa FB ili Google, tako da se korisnik uglavnom mora prvo ulogovati kod vas da bi se povezao. Nadamo se da je ovo samo prvi korak u povezivanju Limunda i Donesi i da ćemo sledeći korak praviti u smeru online plaćanja proizvoda i usluga :)”

Zaključak: Iskoristite prednosti Limundo Login sistema

Da biste primenili ovaj servis koji nudi kompanija Limundo potrebno je da programeri koji su kreirali vaš sajt urade implementaciju Kupindo API sistema, jer je za dodavanje ove opcije ipak potrebno znanje programiranja, kao i u slučaju sličnih implementacija za Gugl ili Fejsbuk.

Dodavanje opcije prijave Limundo/Kupindo korisnika može uticati na unapređenje poslovnih efekata vašeg veb sajta.

Partner ovog teksta je kompanija Limundo.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.1/10 (10 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)
Prijava korisnika na vašem sajtu preko Limundo login-a (Kupindo API), 5.1 out of 10 based on 10 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 02/06/2014, RSS

Komentari su zatvoreni.