fbpx

Prvo Twitter pa blog – Case Bubullina

marija-aleksic19. decembra Marija Aleksić a.k.a. @Bubullina napisala je na svom blogu prvi tekst.

Sva je sreća da u poslednje vreme uopšte nije neuobičajeno da se pojavljuju novi blogovi, i sva je sreća da ih ima sve više, i to sve zanimljivijih blogova. Ono što je interesantno u ovom primeru možete i sami videti u komentarima na klasičan “Hello World” (po Marijinim rečima) post.

Ne-mali broj dosta poznatih Internet “faca” je čestitalo ovaj prvi blog post, što baš i nije čest događaj.

Razlog ovakve reakcije domaće Internet “statusfera” leži u činjenici da je Marija i pre puštanja svog bloga bila veoma aktivna na Twitter-u, čijim uspešnim korišćenjem je došla do dovoljnog kapitala korišćenjem društvenih medija, da se isti prenese i na polje novog bloga. Naravno, ona će morati da opravda dato poverenje, jer ono se dugo stiče, a zna da se izgubi u sekundi.

Pridružujem se dobrim željama za buduće blogovanje, a posebno mi je draga činjenica da sam saznao da je Marija bila i jedan od malobrojnih polaznika kursa Content Marketing.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing" i dobijate besplatno 2 video seminara.

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.
[AKCIJA:] Cena knjige sa 2 video seminara je 1.990 din (25€), uključujući i cenu dostave bilo gde u svetu.>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 23/12/2009, RSS

14 odgovora na Prvo Twitter pa blog – Case Bubullina

  1. Bedno piskaralo says:

    Zanimljiv post 🙂
    I sama sam je odmah primetila i cestitala blogovanje, bas zahvaljujuci tome jer je “znam” s twittera i jer je zanimljiva.
    Samo, molim te ispravi typo – ona je BUbulina.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Sjajna je cura i jako mi je zanimljiv taj neuobičajeni “tok” s Twittera na Blog. Drago mi je da je postala jedna od naših cijenjenih kolega i vjerujem da će Marija opravdati naša očekivanja.

    Samo naprijed.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Zaista impresivan početak blogovanja i veoma mi je drago zbog Marije. Neko je to lepo primetio u komentarima – da je već na prvi njen članak pristiglo više komentara nego što neko ima za mesec dana (uključujući verovatno i mene).

    Sada je već izvesno na čiju adresu možemo uputiti ljude koji su zainteresovani za blogovanje, a nemaju ideju kako da obezbede dovoljan broj čitalaca ili da u tom smislu sebe i svoj online identitet stave u žižu interesovanja. Smatram Bubullinin blog svetlim primerom.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Pedya says:

    Nije to loš redosled koraka. Meni se desilo nešto slično i izgleda da nije loše ispalo (bar za sad)… 😉 Uostalom, činjenica je da (adekvatno) prisustvo na twitteru može u velikoj meri podići posećenost bloga, a razmišljanje u okviru 140 karaktera nesumljivo “oštri pero”, pa “mikroiskustvo” može samo da pomogne… 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. hehe tak sam i ja počeo – s twittera na blog. nije mi bilo dosta 140 znakova 😀

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Profesore, mogu reći da sam počastvovana što sam uzeta kao “zamorče” za primer 🙂
    Naravno da shvatam težinu poverenja koje mi je ukazano, ali da nisam planirala da održim neki kvalitet i kontinuitet, verovatno ne bih ni započela celu “avanturu” blogovanja… U tome mi je pomogao i kurs Content marketing managmenta, kao i veliki broj kvalitetnih blogova koje redovno pratim.
    Odabrala sam tematiku u kojoj inače stvarno uživam, i stvarno se nadam da ću uspeti da prenesem tu svoju strast na druge.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Marija, divan PRimer sjajan put!
    Srećno od srca 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Još jednu stvar bih izdvojila… prva navala komentara na post bila je u roku od 20minuta od objavljivanja na twitteru. Mislim da je tu bitnu ulogu igrao momenat kada sam pustila twit – dosta ljudi je bilo aktivno, a nije se vodila nikakva bitna rasprava koja bi ugušila vest koju postavljam.
    Tj, osluškivala sam timeline i po tome postupila. (Naučeno na tweetokraciji koju sam, gle čuda, ispratila preko twittera 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Dva interesantna detalja – Marija ima 18 godina i izgleda mlađe nego što se to vidi na slikama 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Zaista je publikovanje, a samim tim i najava novog bloga, efektno urađeno. Igrom slučaja sam primetio Marijin twitt i najavu..a zapravo je mnogo važnije to što je Marija procenila pravi trenutak kada treba twittnuti najavu.
    No, ova mala studija slučaja svakako treba da sadrži i ono suštinsko: devojka ume da piše, odabrala je nesvakidašnju temu da oko nje „gradi“ blog, već ima spremne nove članke, iako je veoma mlada piše zrelo i sveže….Kad tome dodamo znanje i to očigledno dobro savladano…o „case Bubulina“ možda će se još govoriti kao o primeru odličnog blog – starta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Mala ispravka… imam 21 godinu, ali izgleda da delujem baaaaš mlađe 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. Sorry, greška, izgledaš mlađe definitivno…

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. Čestitam Mariji i želim joj puno uspeha.

    Kamo sreće da je više ovakvih primera na našoj Internet sceni..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Želim Mariji uspešnu godinu ali i karijeru u kreiranju nakita. Nesumnjivo ima talenta i dizajnira iz duše a ne zbog brzog profita. To dugoročno mora dovesti do uspeha pogotovo što ce joj kvalitetno prisustvo na internetu omogućiti dobar marketing. Sa zadovljstvom ću pratiti njen rad.
    Ovo je mišljenje jednog stručnjaka za nakit.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. […] što sam prethodno pisao u slučaju Bubullina (akumulacija korisnika preko Twitter-a), primer akumulacije online zajednice preko Facebook grupe u […]

Komentari su zatvoreni.