fbpx

Kako započeti posao preko Interneta: Primer – studentski projekat Topzurke.rs

Ovo je e-mail koji mi je juče stigao, i odmah sam odlučio da ga objavim kao zaseban post:

[…]

“2008. Godine ste mi predavali predmet Internet marketing na VISER-u. Svim studentma ste zadali temu da naprave svoj blog. Došao sam na ideju da napravim blog koji se bavi noćnim životom http://zurke.mojblog.rs/ koji je, kao što vidite radio na free blog serveru mojblog.rs. Izrada bloga je pokazala  veliko interesovanje ljudi, tada studenata iz naše škole. To me je postaklo da nastavim sa radom.

2009. godine nastaje novi projekat http://topzurke.rs/ sa istom idejom, koji je radio na WordPress platformi. Već je tada poprimio strukturu web sajta, tačnije bio je nešto između bloga i klasičnog web sajta. Imao je dobar odziv i pozitivne komentare posetioca. Posete su varirale između 100 i 250 posetilaca na dnevnom niviou. Blog krajem 2009. Godine, na moju žalost prestaje sa radom (iz nekih privatnih razloga).

Sredinom 2010. godine vraćamo sajt u život. Ovog puta sajt radi na joomlinoj platformi. Ovog puta sve snage usmeravamo na oglašavane. Za početak je to bilo reklamiranje na najvećoj socialnoj mreži Facebook-u, kao i na Tweeteru. Odziv je mnogo bolji nego ranije, a ciljna grupa naših posetioca je oduševeljena idejom i izgledom samog, sada već web sajta sa nekim kategorijama koje imaju strukturu informativnog bloga. Posete variraju između 500 – 1200 poseta dnevno, a velikom brzinom rastu.

Sajt je osnovno optimizovan za pretraživače, ali planiramo ozbiljno da poradimo na tome, radi povećanja poseta. Za period oko Nove Godine oćekujemo preko 2500 poseta dnevno, a nadamo se i mnogo više.

Ceo ovaj mail je znak zahvalnosti što ste me postakli da dođem na ovu ideju, počevši od bloga pa do sada već recimo poluprofesionalnog sajta naravno na kom ima još mnogo da se radi i ulaže, a usput i uči. Težimo , a na dobrom smo putu, da Topžurke budu vodeća Web lokacija u Srbiji i šire, koja se bavi tematikom noćnog života.

Veliki pozdrav,
Stefan Radivojević, administrator sajta http://topzurke.rs/

Komentar: Ovo je sasvim realan primer kako možete pomoći sebi kada želite da nađete sebi posao, ili da dodatne zaradite poslovnim korišćenjem Interneta u Srbiji.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 08/08/2010, RSS

6 odgovora na Kako započeti posao preko Interneta: Primer – studentski projekat Topzurke.rs

  1. Aleksandar Popovic says:

    Ideja na mestu, momci iz Šapca su uradili sajt http://spijuni.rs koji se bavi sličnom tematikom i koji je postao dosta popularan za veoma kratko vreme. Drago mi je da internet scena u Srbiji kreće u nekom boljem smeru. 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Bojan Pajić says:

    Dobar primer, samo to mora jos da se razradi i ulozi u online u offline marketing
    Naveo bih i slucaj jednog mog kolege sa smera kome je takodje predavao prof. Varagic, koji je pokrenuo projekat/sajt Odgajivacnice.com, gde je lepo uvideo nedovoljno online razvijenu, ali i vrlo profirabilnu nisu. Projekat moze biti veoma isplativ i dobar model za zaradu. Kolega izuzetno lepo pise, mada je malo zapostavio svoj blog zbog posla. Aktivan je korisnik drustvenih medija, i vrlo dobro zna posao. Ne bih naveo njegovo ime, jer je izuzetno skroman, ali verovatno ce se on javiti ako bude procitao. Mislim da ga se profesor seca jer je pohvalio njegov stil pisanja. Ovom prilikom ga pozdravljam i zelim mu puno uspeha u daljem radu!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Deda says:

    Obozavam ovakve primere!
    Zelim im puno srece i uspeha.
    Deka

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  4. NikolaHost says:

    Prema Google Analytic, preko 90% posetilaca ovog sajta su linkovi sa Twittera i Facebooka. Preostaje da odradimo bolju optimizaciju za pretrazivace.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  5. Stefan says:

    Hvala Vam svima na lepim zeljama i pozitivnim komentarima. Na nama je da nastavimo sa radom, kao sto sam napomenuo i mail-u i da topzurke.rs postanu jedna od vodecih Web lokacija kod nas i sire sa tematikom nocnog zivota.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. SSpin says:

    Dobra ideja, ali mnogo treba tu rada do novca. Ima čovek “sreće” da je počeo sa tržištem u BGu – više ljudi, više pretraga, više splavova, više uspešnih dogovora, više mogućnosti za zaradu.

    Vrlo sam dobro upoznat sa radom takvih sajtova pošto sam od maja 2008 na sličnom projektu. Fokus je samo na muzičkim dešavanjima u Nišu, popularizaciji lokalnih bendova, izveštajima sa koncerata, žurki, fotografijama, video materijalu …

    Mnogo rada, mnogo vremena, ali malo novca dolazi u prvih godinu dana.

    Treba se posvetiti poslu, i malo ulagati (a ja nisam imao keš za neke najosnovnije stvari npr. vizitke, stimulacije reporterima, nagradne igre). No da ne dužim o svom projektu 🙂

    Stefanu želim mnogo sreće i uspeha u perspektivnom projektu! Samo neka bude uporan.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. […] student profesora varagic je poslao e-mail od kojeg je profesor napravio poseban blog post   Kako započeti posao preko Interneta:  Primer – studentski projekat Topzurke.rs CITAT: …………Sredinom 2010. godine vraćamo sajt u život. Ovog puta sajt […]

Komentari su zatvoreni.