fbpx

Hrvatska blogerska organizacija

Pregledao sam genezu osnivanjaHrvatske blogerske organizacije“, neke prethodne akcije ovog tipa, kao i neke kritike. Kako stanje u hrvatskoj blogosferi poznajem samo sa aspekta blogova koje pratim, ne bih ulazio u političko/(ne)korektno/aspiracijsko/… komentarisanje osnivanja ovakvih organizacija (već sam imao prilike da čujem za neke druge događaje u Hrvatskoj interne komentare tipa – ako je taj tamo – onda je to dobro, ako je onaj tamo – onda nije dobro…), ali sami razlozi osnivanja ovakvog tipa organizacija me definitivno interesuju.

U Srbiji ima bar 20 puta manje blogera nego u Hrvatskoj, mnogo manje medijski poznatih osoba aktivno bloguje, i definitivno još nema nekih naročitih afera koje su u vezi sa domaćom blogosferom, koje su kod Hrvata okidač za razmišljanje na temu blogerskih organizacija. Koliko znam, mi jedino imamo BlogOpen kao umrežavajuće-edukativni događaj.

Ono što može ovde definitivno biti interesantno jeste buduće ponašanje Države u odnosu na definitivni medijski rast uticaja Interneta (samim tim i blogova). Prema informacijama koje raspolažem, do kraja godine većina kvalitetnih blogova imaće posećenost koja veća od srodnih štampanih časopisa (za sada je to slučaj sa informativnim – news blogovima i blogovima na nekim news sajtovima).

Nakon toga, biće interesantno pratiti reakcije Države…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Hrvatska blogerska organizacija, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

3 odgovora na Hrvatska blogerska organizacija

  1. Krsto says:

    Da li ce drzava zaista nesto uraditi ???????????

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Draganva says:

    Evo, prema ovom pisaniju – jedan blog (prestanak njegovog rada) je bio ulog u koalicionom sporazumu za formiranje nove Vlade. Tačno ili ne…, ali je interesantno 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Prvi put čujem za HBO, a čini se ni drugi hrvatski blogeri. Toliko o tome. :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.