fbpx

Video servis Predavanja.draganvaragic.com: Sistemska predavanja iz svih e-biznis oblasti

Posle nekoliko meseci priprema, sa ponosom mogu da predstavim video servis http://predavanja.draganvaragic.com/ na kojem možete gledati moja besplatna i komercijalna predavanja iz svih oblasti poslovne primene interneta – od e-poslovanja, preko onlajn promocije, e-prodaje, e-trgovine, do oblasti digitalne transformacije i upotrebe IT tehnologija u e-poslovanju.

Ovaj servis je fokusiran na objašnjenje sistemskih problema i usvajanje relevantnih znanja i veština iz oblasti poslovne primene interneta, na sličan način kao što inače možete čitati o toj tematici na ovom blogu.

Zašto video predavanja i kome su namenjena?

Dugo vremena razmišljam o ponudi mojih predavanja u obliku snimljenog video materija, a početkom ove godine su se stvorili uslovi da to i kreiram. Sam proces izrade ovog servisa je već sada toliko interesantan da ću uskoro sigurno kreirati bar jednu ili dve studije slučaja u formatu video predavanja o poukama pri kreiranju veb sajta servisa, ali i na temu kreiranja prodajnih sadržaja.

Višegodišnje iskustvo mi je pokazao da postoji ne-mali broj osoba kojima se dopada da gledaju moja predavanja, i sada sam takvim osobama to omogućio. Pitanje na koje ću dobiti odgovor ovim servisom jeste – koliko je takvih osoba dovoljno zainteresovano za moja predavanja, da će izdvojiti i sredstva da bi ih gledali. To je moja primarna ciljna grupa ovog servisa. Sekundarna ciljna grupa su čitaoci ovog bloga kojima se dopada tematika koju obrađujem i način obrade tematike. Tercijalna ciljna grupa sve one osobe i kompanije koje inače interesuje jedna ili više oblasti poslovne primene interneta.

Servis video predavanja je inače i dodatna usluga za sve moje konsalting klijente, koji su mi već omogućili da pre početka puštanja video servisa on bude “u plusu”. Ideja je da ovaj video servis svakako bude dodatni sadržaj za sve one osobe koje žele više da saznaju o tematikama koje se obrađuju na blogu.

Servis je namenjen pojedincima i kompanijama bez obzira gde se nalazite, obzirom da je omogućeno plaćanje i u dinarima i u evrima.

Kako su osmišljena video predavanja?

U trenutnoj ponudi je šest besplatnih i šest komercijalnih predavanja, a predviđeno je godišnje da se u sklopu servisa objavljuje 20 i više komercijalnih predavanja koja na što je moguće praktičniji način omogućuju da saznate šta je sve potrebno usvojiti iz aktuelnih oblasti e-poslovanja. To se može videti na primeru komercijalnih predavanja u aktuelnoj ponudi na servisu:

  • Predavanje “Česti problemi i njihova rešenja pri kreiranju e-trgovine” objašnjava razloge zašto veliki broj kompanija potroši značajna sredstva menjanjem različitih verzija svoje e-trgovine, ili menjanjem onih koji izrađuju e-trgovinu. Takođe, ovo predavanje pokazuje na šta sve treba obratiti pažnju pri kreiranju e-trgovine da do ovih problema nebi dolazilo.
  • Predavanje “Kako da marketing i PR menadžeri ovladaju znanjima iz internet prodaje, i zašto?” objašnjava problematiku odricanja od odgovornosti za efekte prodaje u velikom broju slučajeva aktivnosti osoba, odeljenja i kompanija iz oblasti marketinga (advertajzinga) i odnosa s javnošću (odnosi s medijima). Predavanje upućuje na to kako je do ove pojave uopšte došlo, i šta treba raditi u kompaniji da bi svi segmenti poslovanja (uključujući i marketing i PR) bili upućeni u svoj udeo u direktnim poslovnim rezultatima.
  • Predavanje “Kako se kreira online medij koji donosi profit?” obrađuje regionalno veoma slabo zastupljenu oblast onlajn medijslog poslovanja (e-media biznis). Ovo predavanje odgovara na pitanje zašto toliko veliki broj medija ima problem sa zaradom, i šta je potrebno uraditi da bi se to promenilo. U narednom periodu očekuje se još nekoliko predavanja iz oblasti e-medija biznisa.
  • Predavanje “Kako da vas ne prevare za internet reklamiranje?” predstavlja početak serijala “Kako da vas ne prevare…” iz svih aktuelnih oblasti poslovne primene interneta. U ovom predavanju je akcenat na izdvajanje najvažnijih karakteristika internet oglašavanja u kontekstu ogromnog broja kanala komunikacije i vremena potrebnog da se sve to savlada i razume, da bi se ispratili efekti osoba koje rade ove aktivnosti. Interesantno je da je ovo predavanje nastalo na osnovu konkretnog upita jednog mog klijenta, koji je jednostavno želeo da sazna sve što je potrebno da bi znao da kvalitetno odreaguje na veliki broj ponuda pojedinaca i kompanija iz oblasti internet marketinga.
  • Predavanje: “Osnove klasične i onlajn prodaje” namenjeno je primarno svima onima koji imaju problem sa percepcijom e-prodaje i načinima kako je što bolje savladati. Kroz objašnjenje osnovnih elemenata klasične i e-prodaje, ovo predavanje ukazuje na načine kako se postaviti prema prodaji u svojoj kompaniji na način koji obuhvata stanje na tržištu, stanje konkurencije i izdvajanje prednosti vaše kompanije u odnosu na potrebe korisnika.
  • Predavanje “UX – Kako da korisnik brzo završi posao na vašem sajtu?” objašnjava aktuelnu problematiku tzv. korisničkog doživljaja, odnosno ukazuje na probleme percepcije programera i dizejnera iz ove oblasti, ali i istovremeno objašnjava vlasnicima sajtova zašto je važno danas veoma veliku pažnju posvetiti rešavanju problema kreiranja kvalitetnog korisničkog doživljaja.

Kao što se može videti iz ovih primera predavanja, fokus je na predstavljanju veoma aktuelne tematike iz različitih oblasti poslovne primene interneta, – ne kroz obuke, treninge i slično, već kroz predavanja na kojima se na sistemski način odgovara na pitanja ZAŠTO je nešto problem, i na osnovu toga se predlaže KAKO to rešiti. Veoma slično onome što možete pročitati na ovom blogu.

Paketi usluga, ili zašto bi trebalo da gledate sva video predavanja na ovim servisu?

Video servis omogućuje kupovinu pojedinačnih predavanja, u zavisnosti od interesovanja korisnika, ali je takođe omogućena godišnja pretplata na sva komercijalna predavanja u nekom od ponuđenih paketa usluga.

Ideja je da se svake godine u servisu objavljuje 20 i više komercijalnih video predavanja iz svih oblasti poslovne primene interneta, a preporuka je da se prijavite za sva ova predavanja – jer je praksa pokazala da najveći problemi u poslovanju postoje upravo zbog ne razumevanja svih aspekata poslovanja, bez obzira koliko oni imali manju ili veću vezu sa vašim konkretnim poslom.

Najpovoljniji paket usluga “ECONOMIC” je namenjen vama koji želite da gledate video predavanja, a sa ovim servisom su i u mogućnosti da prisustvuju i predavanjima po pozivu, odnosno da prisustvuju snimaju video predavanja. Pored toga, svi zainteresovani korisnici ovog i ostalih paketa u mogućnosti su da dobiju elektronski sertifikat za odslušana predavanja. Za ovaj paket postoji i dodatni promotivni popust zbog puštanja ovog servisa.

Ostali osnovni paketi usluga ovog servisa pored video materijala sadrže određene komponente mog konsalting servisa, i namenjeni su uglavnom kompanijama koje žele da unaprede različite aspekte e-poslovanja.

Pored standarnih paketa usluga (Economic, Optimum, Professional i Premium), u ponudi su i dodatni paketi, kao što je npr. paket “Seminar: Kako do (bolje plaćenog) posla u 21. veku?” koji je rađen u saradnji sa kompanijom Link Group. Uskoro bi trebalo da se pojavi još jedan sličan paket dodatnih video predavanja, i tada će se formirati zajedničke cene za kupovinu osnovnih i dodatnih paketa usluga. Iz tog razloga, važno je pogledati za svako ponuđeno predavanje da li se nalazi u standardnom ili nekom dodatnom paketu usluga.

Najave predavanja do kraja ove godine

Za sada, postoji spisak od preko 50 pripremljenih tema koje će se obrađivati u sklopu ovog servisa u naredne dve godine. U međuvremenu, u odnosu na konkretne zahteve korisnika ovog servisa, objavljivanje video predavanja će biti prilagođeno potrebama samih korisnika.

Kako je servis za sada u fazi testiranja, gde očekujem povratne informacije od korisnika kada krenu sa gledanjem predavanja, pretpostavljam da ću u oktobru izaći sa prvim konkretnijim datumima objavljivanja novih predavanja, ali ću izaći i sa terminima snimanja novih predavanja kojima će besplatan pristup imati pretplatnici na godišnje usluge servisa.

Za sada sa sigurnošću mogu da najavim sledeće teme koje bi trebalo da budu obrađene u 10 do 15 komercijalnih predavanja:

  • Nastavak serijala “Kako da vas ne prevare…”, od kojih će do kraja godine jedna tematika sigurno biti izrada veb sajtova.
  • Jedno od predavanja če biti na temu SEO trendova (optimizacija za pretraživače).
  • Jedna od oblasti koja inače nije dovoljno pokrivena kod nas, a o kojoj će više puta bit reči u ovom servisu jeste Native Advertising.
  • Iz oblasti e-trgovine biće reči o alternativnim sistemima promocije proizvoda kod nas.
  • Iz oblasti unapređenja prodaje će biti predavanje iz tematike Business Development-a.
  • Iz oblasti društvenih medija biće predavanje na temu unapređuja poverenja na društvenim mrežama.

Pored pomenutih oblasti, do kraja godine biće snimljeno nekoliko studija slučaja, koje uključuju poslovnu upotrebu veb analitike, deo rezultata istraživanja o stanju e-trgovine u Srbiji koje sam radio početkom ove godine, kao i već najavljena studija slučaja kreiranja prodajnih sadržaja u sklopu ovog servisa.

Većina pomenutih predavanja su za početnike, odnosno rađena su za osnovni nivo poznavanja tematike, ali ću već ove godine krenuti sa predavanjima za srednji i napredni nivo poznavanja određene tematike iz oblasti poslovne primene interneta.

Jedna od ciljnih grupa za koju će postojati veći broj video predavanja su osobe iz oblasti IT-a (programeri i dizajneri), kojima je predviđeno prvo sledeće besplatno predavanje koje će biti objavljeno u oktobru.

Objavljivanje novih video predavanja preko ovog servisa možete pratiti prijavom na newsletter, kao i putem mojih naloga na društvenim mrežama.

Pogledajte aktuelnu ponudu video predavanja preko ovog linka.

Zanimljivost za kraj ovog teksta: Sačekajte da vam se učitaju sve preporuke o uslugama koje nudim (testemonials).

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Video servis Predavanja.draganvaragic.com: Sistemska predavanja iz svih e-biznis oblasti, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 20/09/2016, RSS

Komentari su zatvoreni.