fbpx

Uskoro virtuelna Dina kartica!

Prema pouzdanim i dobro obaveštenim izvorima u narednih 2 do tri nedelje NBS će pustiti javne instrukcije bankama i procesorima za puštanje u opticaj online opcije plaćanja i naplate putem Interneta u dinarima. Veoma je verovatno da će se za plaćanje i naplatu putem Interneta preporučiti kreiranje posebne kartice, a ovaj projekat se zove virtuelna Dina kartica.

Bitno je da bi ovaj tip usluge mogao biti kombinovan i sa funkcijom klasičnih pos terminala, što bi trebalo da ima za posledicu da će se virtuelna Dina moći koristiti i za dizanje para preko bankomata, ali će ovo zavisiti od odluke pojedinačnih banaka. Najverovatnije će banke u početku kreirati posebne Internet Dina kartice, slično kao i postojeće kartice Visa Virtuon i Visa Internet kartica.

Ako se izračunaju potrebna vremena za izdavanje instrukcija, njihovo prihvatanje od strane procesora i banaka, najverovatnije je da će prve kartice ovog tipa, kao i prvi procesori koji će omogućiti naplatu preko Interneta pojaviti na jesen (uzimajući u obzir godišnje odmore).

Mislim da je bitno da će se ipak, bez obzira na to kada će Banka Intesa pustiti naplatu Visa i MasterCard kartica online, ovaj sistem plaćanja proraditi kod nas i to sa domaćom karticom.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Uskoro virtuelna Dina kartica!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 20/04/2006, RSS

1 odgovor na Uskoro virtuelna Dina kartica!

 1. Goran Anicic says:

  Ohrabrujuće vesti, konačno nešto praktično

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.