fbpx

TANJUG – Hrvatska: Na specijalističke studije e-poslovanja u Srbiju

ZAGREB, 23. oktobra (Tanjug-Ekos) – Hrvatski onlajn magazin objavio je danas preporuku građanima koji žele da unaprede informatička znanja da se opredele za specijalističke studije iz elektronskog poslovanja u Srbiji.

Magazin “www.eBizMags.com“, koji za širu javnost populariše elektronsko poslovanje u regionu, objavio je članak u kojem predstavlja Specijalističke strukovne studije iz e-poslovanja na Fakultetu tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu, i preporučuje Hrvatima da upišu te studije.

Studiranje iz oblasti elektronskog poslovanja na ovom Fakultetu su već prepoznali i vodeći Internet preduzetnici u Srbiji.

“Znanje iz oblasti praktične primene e-biznisa na ovoj instituciji unapređuju i vlasnici mnogih stručnih sajtova, među kojima su www.econonomy.rs, www.gdestinacija.com, country manager internacionalnog www.etarget.rs servisa”, izjavio je Tanjugu rukovodilac tih specijalističkih studija Dragan Varagić.

On je rekao da ova vest objavljena u hrvatskom medijima možda upućuje i na činjenicu da je moguće ostvariti izvozne rezultate i iz oblasti edukacije, ovaj put u pravcu Hrvatska – Srbija.

Varagić ističe da je smisao ovih studija da se omogući studentima da usvoje praktična znanja iz područja elektronskog poslovanja.

On je u izjavi Tanjugu predočio da na smerovima “E-marketing” i “Onlajn PR” na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu očekuje podršku marketinških i agencija za odnose sa javnošću (PR), kao i preduzeća koja imaju potrebu za obučenim stručnjacima za Internet marketing i PR.

Ove studije partnerskim firmama nude i mogućnost da u okviru predavanja studentima predstave primere iz vlastite prakse, dodao je Varagić.

“Dok su neki hrvatski studiji tek ove godine udahnuli zrak u ‘borbi’ s bolonjskim procesom, srpski Fakultet tehničkih nauka studentima nudi nove, moderne smjerove koji pokrivaju područje e-poslovanja. Dosad su studenti pozitivno reagirali na predavanja na prvim Specijalističkim strukovnim studijama u Srbiji, a o samoj kvaliteti studija mogu se kontaktirati preko Fejsbuk (Facebook) grupe studenata studija e-poslovanja”, piše hrvatski magazin.

Na interesovanje studenata, kako piše ovaj Internet list, utiče i to što su za predavače angažovani renomirani domaći i strani predavači, te predstavnici najvećih srpskih poduzeća koja se bave elektronskim poslovanjem.

Hrvatski magazin je obavestio čitaoce da je do sada semestre iz e-poslovanja već slušalo nekoliko generacija postdiplomaca, a da studije mogu upisati svi studenti koji su završili tri, četiri ili pet godina osnovnih studija.

Posle zavržetka tog specijalistiškog strukovnog studija, predočio je ovaj list, studenti mogu upisati jednu godinu MBA studija na IIM/EURO postdiplomskoj školi, gde im se to specijalističko studiranje računa kao završena druga godina, što znači da im ostaje samo jedna godina do diplome e-biznis MBA (business).

Hrvatski magazin upućuje zainteresovane čitaoce da više informacija o programu i uslovima studiranja u Srbiji mogu pronaći na sajtu Međunarodne postdiplomske škole za inženjerstvo i menadžment (www.iimeuro.ns.ac.yu).

(Kraj) at/mk

Update: EMportal vest, Biznis novine vest, Poslovna žena vest, Studentski svet vest

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
TANJUG - Hrvatska: Na specijalističke studije e-poslovanja u Srbiju, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

3 odgovora na TANJUG – Hrvatska: Na specijalističke studije e-poslovanja u Srbiju

 1. Cestitke na studijima i na ovaj nacin! Vrlo pohvalno.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. E ovo je vec pravo priznanje nasem znanju i znanju nasih predavaca u IT struci. Cestitke!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Marko Jevtic says:

  Preporuka za studije. Upoznaćete dosta kvalitetnih ljudi.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.