fbpx

Šta znači to što ste u top 1(5, 10)% korisnika društvenih mreža?

Danas (12.02.2013.) po webu se jedni hvale, drugi žale na Linkedin poruke koje su stigle na temu kako su pojedini korisnici u top 1%, 5% i 10% najpregledanijih naloga na ovoj društvenoj mreži. Jedni to proglašavaju buzz kampanjom, a drugi spamom… I ja sam dobio ovu poruku od Linkedin-a… Bio sam ceo dan zauzet, bilo mi interesantno, i podelio sam info o tome na FB i TW. Naravno, veoma brzo sam saznao da je još osoba dobilo istu poruku, drugi su se uhvatili priče o spamu, itd.

Ako ste aktivni na Webu i ako imate posećeni web sajt – vi ste u top 1% online korisnika!

Već više od deset godina poznata je stvar da su veoma aktivni online korisnici veoma mali procenat svih ostalih korisnika, što u prevodu znači da čak i ako ste iz male Srbije i iz celog regiona, ali ako ste veoma aktivni online, prema različitim kriterijumima vi se nalazite u 1% svetske online populacije koja je slično aktivna kao i vi!

Isto je bilo aktuelno i pre pojave društvenih mreža, kada se sve gedalo kroz web sajtove, i ako imate sajt sa posećenošću od preko 10.000 posetilaca na mesečnom nivou, opet ste među 1% najposećenijih web sajtova na celom svetu!

Preko milijardu online korisnika i više milijardi web sajtova daju vam sigurne pozicije u ovoj “ego-trip” igri sa nazivom top x%.

Primera za ove top varijante imate koliko hoćete, a najpoznatiji u poslednje vreme su rejtinzi kao što su Twitter Grader, Klout, PeerIndex, Kred… Kada vidite vaš rejting na ovakvim servisima, sigurno ste u top x% varijanti.

U mom slučaju, znam više od decenije da su moje online aktivnosti u top 1%, ali u ovom Linkedin slučaju mi je info bio interesantan jer ne koristim intenzivno ovaj servis, ali vidim da svakodnevno imam od 3 do 5 upita za konekciju već nekoliko godina.

Šta možete da uradite/iskoristite to što ste u top x% online korisnika?

Ukratko – ništa naročito!

Ono što radite na webu da biste eventualno imali koristi od njega svakako ćete raditi i dalje, i ovaj 1% vam neće naročito ni pomoći ni odmoći…

Priča o društvenim mrežama je priča o sujeti (tzv. “ego-trip”) i kada vam servisi kao Linkedin daju za pravo nešto što u osnovi nije laž, a lepo zvuči – da ste u top x% korisnika, hvaljenje o tome možda prepaste u baz (buzz), ali je svakako “kratkog daha”…

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/10 (35 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 9 votes)
Šta znači to što ste u top 1(5, 10)% korisnika društvenih mreža?, 3.7 out of 10 based on 35 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 12/02/2013, RSS

2 odgovora na Šta znači to što ste u top 1(5, 10)% korisnika društvenih mreža?

  1. Rodoljub says:

    Matematika kaže da je 1% od 200 miliona – 2 miliona 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +4 (from 4 votes)
  2. Vedrana says:

    Istina, taj top 1% ne znači baš previše ako od toga nemamo neke osobne ili opće društvene koristi!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.