fbpx

Prikaz: Pokloni od slame – Handmadeshop.biz

Od nedavno u online svet iz Srbije se vinula po mnogo čemu specifična e-prodavnica: HandmadeShop.biz. Radi se o ekološkoj prodavnici poklona od prirodnih materijala (tzv. zelena/green tehnologija) . Za sada se u prodavnici nalaze proizvodi od samo jednog proizvođača, i u jednoj vrsti tehnologije ekološke izrade proizvoda-poklona, ali je namera da se prodavnica proširi ponudom više vrsta ekoloških proizvoda od strane domaćih proizvođača ekološki čistih proizvoda – rukom napravljenih.

Autor ovog projekta i proizvođač trenutno predstavljenih proizvoda je Aleksandar Šovljanski, Suprug Nataše Šovljanski, autorke poznatog projekta Trust-hr.com. Kako bi se reklo, veoma interesantna porodica online preduzetnika 🙂

Glavna osobenost predstavljenih poklona je što su to, verovali ili ne, proizvodi od slame! Radi se o potpuno autentičnoj i novoj ekološkoj tehnologiji izrade proizvoda od slame, koju je osmislio i sproveo u delo g. Šovljanski pre osam godina.

(…) Proizvodi od presovane slame predstavljaju supstitut za proizvodnju upotrebnih i ukrasnih predmeta od nekih drugih materijala koji su zagađivači prirodne sredine (materijali na polimernoj bazi koji nisu biorazgradljivi) ili se njihovom eksploatacijom smanjuje značajan šumski fond.

Količine slame kao sirovine su gotovo neograničene. Dok čovek bude koristio žitarice u ishrani biće i slame.

Biorazgradljivost proizvoda od slame je 100 %.

Vreme  obnavljanja  sirovine , (slame) kao sirovine je jedna godina što je mnogo manji period od vremena obnavljanja drveta.

Način sušenja izlivenih poluproizvoda od slame u periodu kasnog proleća, leta i rane jeseni je na otvorenom prostoru iskorišćenjem sunčeve energije, tako da može da se kaže da je ova tehnologija energetski štedljiva. U ostalom periodu godine sušenje se obavlja u mini sušari kapaciteta 0,48 m3 snage 600W gde se ostvaruju minimalni utrošci električne energije po jedinici proizvoda.

Takođe je moguće ponovno iskorišćenje otpada  (recikliranje) u suvoj materiji za pripremanje smese za livenje (presovanje u kalupe) poluproizvoda.

Proizvodi izrađeni od presovane slame iziskuju mnogo ručnog rada te su radno intenzivni.

(…)

Magazin Politika 2004. g. 

“Cilj projekta HandmadeShop.biz je približavanje i upošljavanje vrednih ruku Srbije svetu.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Prikaz: Pokloni od slame - Handmadeshop.biz, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

4 odgovora na Prikaz: Pokloni od slame – Handmadeshop.biz

 1. automanijak says:

  Zanimljivo, samo me interesuje kako ide placanje?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. automanijak says:

  Dobra ideja 💡 , lepi proizvodi 😆

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Al ce bit sutra prodaje na sajtu, a tek u ponedjeljak 😀 Samo se nadam da im marketingaši znaju što rade jer ovo je pre savršeno za sutra i ponedjeljak 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. lepa says:

  Dobra ideja. Nadam se da ce biti dugo realizovana. 😆

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.